KATEGORI ARKIV: Hur

Styr dina enheter med Domoticz och Raspberry Pi

Lampor som tänds automatiskt, termostaten som håller ditt hem behagligt varmt och tvättmaskinen som du slår på fjärrkontrollen: har du redan gjort ditt hem smart? Det är enkelt att göra med en Raspberry Pi och programvaran Domoticz! Tips 01: Delar Vad du äntligen behöver när det gäller delar beror starkt på dina önskemål. För den här arLäs mer »

Så här gör du en säkerhetskopia av din smartphone

Säkerhetskopiera din smartphone är ofta en bra idé. Tänk bara på, hur mycket data skulle inte gå förlorat vid en krasch eller stöld? Ändå glömmer vi ofta. I den här artikeln visar vi dig hur du säkerhetskopierar den perfekta smarttelefonen. Säkerhetskopiera kontakter (Android, iOS) Det är väldigt enkelt att säkerhetskopiera dina kontakter. Från Android kanLäs mer »

Vad är thumbs.db-filer och vad gör jag med dem?

Du kommer förmodligen att ha en hel del thumbs.db-filer på din Windows-dator. Här diskuterar vi vad dessa är och vad du kan göra med dem. Windows skapar regelbundet en thumbs.db-fil för en mapp för att snabbare visa miniatyrbilderna av filerna i den här mappen när du öppnar mappen igen. En thumbs.db-fil är Läs mer »

Installera utan CD eller DVD? Vi hjälper dig på din väg

Microsoft har inte levererat en installations-CD eller DVD med en ny dator på flera år. Den som vill installera om sitt system måste därför falla tillbaka på en återställningspartition eller hitta rätt filer online. Eftersom vi känner till problemet har vi redan gjort det nödvändiga förarbetet åt dig. Vi visar var Läs mer »

Skapa dina egna kartor i Google Maps

Med den kostnadsfria tjänsten Mina kartor från Google kan du skapa dina egna kartor. Detta kan vara mycket användbart om du vill göra vandrings- eller cykelvägar eller planera en vägresa. Även om det är ganska enkelt att skapa kort måste du veta hur det fungerar. Tips 01: Mina kartor Mina kartor är en Google Maps-tjänst som inte många känner till. Det bakas inLäs mer »

15 Så här får du tillbaka saknade funktioner i Windows 10

Windows 10 har många nya funktioner, men saker har också försvunnit. Den klassiska startmenyn är ett välkänt exempel, men det finns fler delar som tappades med den nya Windows-versionen. I den här artikeln diskuterar vi dem och lär oss hur du får tillbaka funktionerna. Alla lösningar är gratis! Säker tLäs mer »

Så här kan du stänga av Cortana i Windows 10

I Windows 10 års jubileumsuppdatering tog Microsoft bort alternativet att stänga av Cortana. Detta har gjort det mycket svårare att använda din dator utan att stöta på Cortana här och där. Lyckligtvis kan du stänga av Cortana med ett trick. Du kan läsa hur här. Inte alla är nöjda med Cortana. Den virtuellLäs mer »

Skapa PDF-filer med PDF-skrivaren i Windows 10

Det har tagit många Windows-versioner, men Windows 10 har äntligen en PDF-omvandlare som standard. Verktyget fungerar på samma sätt som en skrivare, förutom att du inte behöver papper och bläck, bara din hårddisk. Att läsa en PDF är självförklarande. Eller så använder du - i Windows 10 - webbläsaren Edge för det. Eller så instalLäs mer »

Så installera CyanogenMod på din Android

Visste du att du kan installera andra versioner av Android på din smartphone eller surfplatta? Med en sådan "anpassad rom" kan du blåsa nytt liv i en gammal enhet som inte längre får uppdateringar, utöka möjligheterna för din enhet eller ge den en snabb ökning. Låt oss komma igång med CyanogenMod. Varje AndLäs mer »

Det här är de bästa gratis alternativen till Office

Varför betala för en dyr licens på Microsoft Office, när den också kan göras gratis? Google, LibreOffice och till och med Microsoft erbjuder kontorprogram gratis. Dessa paket är bra för de allra flesta konsumenter. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på (online) möjligheter till gratis alternativ till Office. En familjeLäs mer »

Wifi 6: vad är det och de första upplevelserna

Namnen på WiFi-teknologier har lämnat mycket att önska sedan början av WiFi. Att lägga till till synes slumpmässiga suffix som b, g, n eller ac till 802.11 Wi-Fi-standarden var svårt även för teknikentusiaster att följa. Därför beslutade Wi-Fi Alliance, organisationen som är internationellt ansvarig för att hantera alla dessa trådlösa standarder, att förenkla alla beteckningar i slutet av 2018. Till exempel ändLäs mer »

På så sätt kan du digitalisera dina gamla videoband

Om du fortfarande har gamla videoband som du vill behålla, borde du spara dem digitalt omedelbart innan det är för sent. Här förklarar vi hur man gör detta. Många människor har fortfarande gamla VHS-videor hemma där program eller filmer har spelats in som (ännu) inte har släppts på YouTube, DVD eller Blu-ray som de fortfarande är anslutna till, eller inspelningar av bröllop, fester och andra viktiga händelser som de gillar att behålla. Läs också: ArkiLäs mer »

Så här sätter du Windows 10 i GodMode

I Windows 10 delas inställningarna mellan Kontrollpanelen och appen Inställningar. Om du föredrar att ha alla inställningar tillsammans kan du göra det med GodMode. Här förklarar vi hur man ställer in detta. Vad är GodMode? GodMode är en dold mapp som innehåller en massa användbara inställningar för din Windows-dator, varav några inte finns i Kontrollpanelen eller appen Inställningar. Den här mappen Läs mer »

Så här gör du det: Importera din iCal-kalender till Google

Det skulle vara trevligt om alla hade samma utrustning hemma och därför kunde använda samma möjligheter och alternativ. Men tyvärr fungerar det inte så. En irriterande konsekvens av detta är att alla som använder Google Kalender inte kan synkronisera den med iCloud-kalendern. Lyckligtvis finns det som alltid knep för det. Utan apLäs mer »

Så här lägger du APK-filer på din Android-telefon

Det kan finnas över två miljoner appar i Google Play, det betyder inte att du alltid hittar det du letar efter. Medan Googles egen appbutik är det enklaste sättet att ladda ner appar till din Android-smartphone eller surfplatta, finns det ett annat sätt: genom APK-filer. APK står för Android Package. De är Läs mer »

Ladda ner Windows 10 Fall Creators Update

Idag släpper Microsoft den efterlängtade stora uppdateringen för Windows 10. Fall Creators Update ger dig nya funktioner, ett förbättrat gränssnitt och många andra innovationer. Se till att du får in den i tid. Nyfiken på vad som är nytt i Windows 10 Fall Creators Update? Du kan läsa allt om det här.Som med allaLäs mer »

Få ut allt från Ziggo Mediabox XL

Det var först känt som Horizonbox, men Ziggo har nu bytt namn på TV-rutan till Mediabox XL. Och även om den snygga, snygga enheten finns i många vardagsrum, är alla funktioner inte kända för alla funktioner. Skäl nog för en lista med användbara tips för Ziggo Mediabox XL. Fjärrkontrollen som medföljer Mediabox XL har några viktiga knappar. Knapparna för Läs mer »

WhatsApp: Så här ställer du in mörkt läge på iPhone och Android

Har du väntat på WhatsApp Dark Mode så länge? Slutligen kontrollera dina meddelanden sent på kvällen eller tidigt på morgonen utan att omedelbart bli blind, vilket är så trevligt för ögonen. Så du kan ställa in mörkt läge på iPhone- och Android-smartphones. Betydelsen av ett mörkt läge har inte undgått WhatsApp-tillverkarna. När allt kommer omLäs mer »

Justera din Windows 10-prestanda med virtuellt minne

Visste du att din dator har två typer av RAM? Förutom det välkända RAM-minnet finns det också virtuellt minne (även kallat virtuellt minne). Alla program använder RAM, men när det inte finns tillräckligt med minne övergår din dator till virtuellt minne. Sedan skapas en så kallad sidfil. Detta gör att program kan fortsätta att göra sitt jobb utan att omedelbart krascha eller liknande. Ju mer RAM enLäs mer »

De viktigaste tangentbordsgenvägarna i Windows 10

Windows 10 ägnar mer uppmärksamhet åt mus- och tangentbordskontroller. Många användare tar alltid musen. Inte alla vet att Windows har inbyggda effektiva kortkommandon. Windows 10 innehåller till och med nya kombinationer. I den här artikeln hittar du 'hemliga' tangentkombinationer. Tips 01: Delad skärm Den sanna tangentbordsguiden har känt sedan Windows Vista att med kombinationen Windows-tangent + vänsterpil placerar du det aktuella programmet på vänstra halvan av skärmen. Om du användLäs mer »

Förvandla din Raspberry Pi till en billig NAS

Sätter du in hundratals euro för en NAS? Nej! För några dollar och lite ledig tid kan du sätta ihop en NAS som styrs av en Raspberry Pi 3. Du ansluter bara en eller flera hårddiskar till minidatorn via USB. Som NAS-operativsystem använder du OpenMediaVault, som har ett smart webbgränssnitt. Det är även möjligt att konfigurera dina hårddiskar i RAID. I den här aLäs mer »

Rita och design på din dator med DrawPad

Om du vill utforma en logotyp, önskelista eller meny, men ett program som GIMP eller Photoshop är för komplicerat och Paint har för få alternativ är DrawPad en utmärkt kompromiss. Detta kostnadsfria ritprogram har ett brett utbud av ritalternativ, fungerar med lager och levereras med enkla verktyg för att redigera bilder. Tips 0Läs mer »

På så sätt lyssnar du på radio på din dator

Vi är alla vana vid Spotify & co, men det finns naturligtvis fortfarande en sådan sak som live-radio. Och för det behöver du inte längre en fysisk ruta: streaming är en lek. Radio finns fortfarande och denna form av media kommer utan tvekan att överleva under de kommande decennierna. Anledningen är enkel. SpotifyLäs mer »

På så sätt kan du dela spellistor på Spotify

Har du skapat en spellista i Spotify och vill dela den med vänner eller familj? I princip kan du göra det på ett ögonblick, men du måste veta hur det fungerar. Vi kommer att förklara det i den här artikeln. Från skrivbordet Om du använder Spotify på skrivbordet är allt du behöver göra att högerklicka på spellistan du vill dela och välja Dela ... Du kan nu välLäs mer »

Det är viktigt att rensa cache och ta bort data på Android

Smartphones och surfplattor frigör utrymme för specifika data som de vill ha snabb åtkomst till, så att användaren får en snabb upplevelse. Men ibland får den informationen din enhet att känna sig långsam. Vi pratar om cache och plats för dina lagrade data här. Cacheminnet innehåller vanligtvis tillfällig och lokalt delad data, medan data också innehåller lagrade data - till exempel profilinformation och inställningar. På så sätt kan Läs mer »

På detta sätt använder du din smartphone som fjärrkontroll

Det är faktiskt fantastiskt hur lite designen på fjärrkontrollen har förändrats. Det har också varit en trådlös enhet under lång tid. Som ett resultat går han ibland vilse. Och medan en universell fjärrkontroll vanligtvis hjälper till att styra de flesta tv-apparater finns det en mycket enklare lösning. Den lösningLäs mer »

Vill du dela ett Disney + -konto? Det är så du gör det

Mandalorianen är i full gång och vi har redan sett Jeff Goldblum dyka in i en värld av sneakers, jeans, glassar och tatueringar. Disney + har varit live sedan den 12 november och nu när tillväxten av nytt innehåll fortfarande är lite tyst har du gott om tid att upptäcka streamingplattformen väl. Du behövLäs mer »

Ta över datorn på distans med AnyDesk

Att ta över en dator på distans låter som något som hackare gör mest, men det finns många legitima skäl till varför du kanske vill. Till exempel om du vill hjälpa någon med PC-problem men inte är i närheten av varandra. Vi förklarar hur man gör detta med AnyDesk. AnyDesk är ett användbart program för att snabbt hjälpa människor ur den digitala elden. Denna nederländskaLäs mer »

Undvik begränsningar med root-åtkomst i Android

Android-smartphones är (i mindre utsträckning än deras Apple-konkurrent) ombord, så du har begränsad tillgång till alla typer av systemfunktioner. Genom att få systemåtkomst till din enhet (rooting) är det möjligt att fly från denna rakjacka, varefter du kan köra alla typer av intressanta program och till och med installera alternativ firmware. SäkerhetLäs mer »

De 10 bästa alternativen till PowerPoint

Du har antagligen varit tvungen att titta på dem: PowerPoint-presentationer består av oändliga mängder tråkiga bilder. Det är en uppgift att hålla din uppmärksamhet där. Kan det inte vara roligare? ja! Vi presenterar dig för tio uppfriskande alternativ till PowerPoint som gör din audiovisuella berättelse mycket mer glittrande. Tips 01: PLäs mer »

Kalibrera en skärm i Windows

Du behöver nästan aldrig göra någonting åt inställningarna på din skärm. Men över tiden kan det vara så att färgerna ser lite annorlunda ut, att bilden verkar för ljus eller för mörk. Du kan enkelt göra något åt ​​det i Windows. ] Hårdvarukalibrering Kalibrering av en skärm kan göras på flera sätt. För det första finns det Läs mer »

På så sätt kan du lösa alla Windows-fel

Visserligen har Microsoft lagt ner ett stabilt operativsystem med Windows 10. Det betyder inte att operativsystemet får problem då och då på grund av felaktig hårdvara, föråldrade drivrutiner, korrupta systemfiler eller vad som helst. Vi kommer att arbeta med de mest ihållande problemen eller typiska Windows-felmeddelanden och naturligtvis också tillhandahålla lösningar! 1 Pip- ocLäs mer »

Du borde veta detta om USB-anslutningar

USB, eller Universal Serial Bus, har utvecklats för att göra den komplexa anslutningsvärlden till din dator mycket enklare. De lyckades aldrig riktigt med det här uppdraget, eftersom USB i sig nu också finns i många former och storlekar, och ibland är även kablar som verkar identiska olika inuti. Hur vetLäs mer »

Bli av med Bing: Så här bygger du Google i Windows 10

Google, Bing, Yahoo, Duck Duck Go och Baidu är fortfarande de fem mest dominerande sökmotorerna i världen. Medan varje Windows-dator levereras som standard med Bing från Microsoft, kommer det utan tvekan att finnas många användare som föredrar Google. I den här artikeln lär du dig hur du får Windows att säga adjö till Bing. 01 Välj sjLäs mer »

Med snabbstartfunktionen i Windows 10

Windows 10 har ett antal användbara standardalternativ, inklusive snabbstartfunktionen. Vad är det och hur slår du på eller av det? Snabbstart är en funktion i Windows 10 som är aktiverad som standard. Det är lite som Windows 8: s hybrid-viloläge, men låter Windows 10-datorer starta snabbare efter att de har stängts av. Datorn säLäs mer »

De bästa inställningarna för din skärm i Windows 10

Är du inte helt nöjd med inställningarna på din skärm? Lyckligtvis kan du göra några ändringar i Windows 10, vilket gör texter eller ikoner lättare att se, till exempel. Så fungerar det. Vill du lära dig mer om Windows 10? Börja nu med kursen: Windows 10 Administration (bok & online-kurs) . Steg 1: UppLäs mer »

Raspberry Pi vs Arduino: Vilken ska du köpa?

Även om Raspberry Pi och Arduino ibland nämns i samma andetag och båda produkterna kan räknas till samma elektronikhobbyprodukter, är de verkligen två olika produkter med sina egna applikationer. Raspberry Pi vs Arduino: vad är skillnaderna och vad använder du för vad? Om du är intresserad av (programmerbara) elektronikhobbyprodukter kommer du snart att stöta på Raspberry Pi och Arduino. Båda produkLäs mer »

Vidarebefordra e-post automatiskt från Outlook

Med många e-posttjänster är det ganska enkelt att få dina e-postmeddelanden automatiskt vidarebefordrade till en annan adress. I Outlook är det tyvärr lite svårare, men lyckligtvis inte omöjligt. Genom att skapa regler kan du automatiskt vidarebefordra din Outlook-e-post till en annan e-postadress. IblandLäs mer »

Inte så svårt alls: skapa diagram i Excel

Nästan alla vet att du kan skapa grafer i Excel, men inte alla vågar göra det. Förståeligt, för med alla dessa alternativ och knappar verkar det som en ganska komplicerad process. I verkligheten är det inte så illa, det handlar helt enkelt om att förstå hur en graf fungerar. I den här artikeln kommer vi att förklara det för dig och vi kommer att göra ett antal vackra grafer i Excel. 1 Vad är ettLäs mer »

Du kan skicka kort online med dessa webbplatser och appar

Nu när vi alla måste stanna hemma känner vi oss spontant för att måla väggarna, köpa en ny TV och vi lägger ofta blommor på bordet. Även om vi har mycket kontakt med våra vänner, familj och kollegor via vår smartphone är det naturligtvis trevligt att skicka ett kort. Kan personen omedelbart lysa upp sitt hem. Med dessa appLäs mer »

3 lösningar för en bullrig bärbar dator

Om du har använt din bärbara dator intensivt under en tid kan det göra mycket buller på lång sikt. Du kommer att höra kylningen gå i full hastighet. Det finns några saker du kan göra för att lugna ner din bullriga bärbara dator. 1. Stäng löpande processer Om din bärbara dator ger mycket buller är det vanligtvis resultatet av en kylning som försöker kyla ner den hårt arbetande processorn. För att ge honom Läs mer »

De bästa gratis videoredigeringsverktygen

Har du gjort några videoklipp med din digitalkamera eller din smartphone / surfplatta? Då kan du enkelt redigera dem för att visa dem för världen (eller en utvald grupp) på ett roligt sätt. Extrahera vissa klipp, ge dina videoklipp ett textmeddelande eller undertexter eller använd filter eller effekter. Vi beräLäs mer »

Klipp av din kabel: live utan tv

Kan du klara dig utan tv-abonnemang? Streamingtjänster erbjuder förmodligen redan tillräckligt med kul, men du kan inte komma undan att du vill titta på ett TV-program då och då. Vill du säga upp ditt jet-tv-abonnemang för att sänka kostnaderna? Vi spenderar mindre och mindre tid på traditionell live-tv. SpecielltLäs mer »

Ta bort standardappar i Windows 10

Fram till ankomsten av Windows 10 1903 kunde standardapparna inte tas bort. Och så fastnade du med en serie appar som du aldrig använde, men för vilka uppdateringar dykt upp om och om igen. Tar bara onödig tid och diskutrymme. Sedan 1903 kan du helt enkelt ta bort standardapparna! Det har tagit år, men sedan Windows 10 1903 kan de appar som ingår i Windows äntligen tas bort. Det vaLäs mer »

Här hittar du bakgrundsbilder av Windows 10-teman

Microsoft släpper regelbundet nya Windows 10-teman. Ett sådant tema ger operativsystemet ett nytt nytt utseende. Grunden är ofta vackra bakgrundsbilder. Vi förklarar var dessa bakgrundsbilder finns på ditt system, så att du till exempel kan överföra dem till en annan dator. Att installera ett tema är ett enkelt sätt att anpassa saker som Windows 10s skrivbordsbakgrund, färger, ljud och till och med markören på en gång. Tidigare beskLäs mer »

Gammal programvara som körs på Windows 10

Få vet att Windows 10 Pro har den inbyggda förmågan att virtualisera andra operativsystem. Windows XP, Windows Vista, Windows 7 och till och med Linux kan enkelt användas i Windows 10 Pro utan att behöva installera ytterligare programvara från tredje part. Det är möjligt med Hyper-V. Tips 01: Villkor Innan vi börjar kan hela virtualiseringen och Hyper-V verka ganska överväldigande. Vi kommer Läs mer »

Vad finns i min dator?

Windows har ett praktiskt verktyg ombord för att snabbt få en överblick över maskinvaran i din dator. Lämna den skruvmejseln i verktygslådan. Speciellt med bärbara datorer är det inte alltid lätt att ta en bokstavlig titt under huven. Innan du har skruvat loss saken har du gjort många klipp, skruvar och andra kinesiska pussel. För att sLäs mer »

På så sätt kan du själv bygga en billig NAS

Med en NAS (nätverksansluten lagring) kan du enkelt dela filer mellan datorer. Du behöver inte alltid köpa en sådan enhet, kanske har du redan all utrustning hemma som du kan sätta igång en riktig NAS gratis! Tips 01: Router med NAS Visste du att det finns en chans att du redan har en NAS hemma utan att du förstår det? Så innaLäs mer »

15 magiska formler i Excel

Excel är en strikt moster. Å ena sidan är det ett oumbärligt verktyg för att skapa rapporter, listor och analyser. Å andra sidan kan du bara få den information du vill ha från kalkylbladet om du behärskar det vanliga Excel-språket. Sådana Excel-formler associerar alla typer av relationer med celler för att returnera riktad information. Här är 15 fLäs mer »

PC-anslutningar - Lär känna alla datorportar

Det finns en hel del anslutningar tillgängliga på fram- och baksidan av en dator och på båda sidor av en bärbar dator. Tänk till exempel på HDMI, DVI, VGA, Displayport, USB, Ethernet, eSata och S / PDIF. Är du yr än? Vi förklarar i detalj vilka PC-anslutningar som uppfyller vilken funktion och hur man ansluter allt korrekt. Tips 01:Läs mer »

Överför foton från din iPhone till din Windows 10-dator

Om du har en iPhone är det användbart om du kan visa de foton du har tagit med den på din dator. På det sättet kan du till exempel redigera dem ytterligare med mer avancerad programvara. Här visar vi två sätt att överföra bilderna på din iPhone till din Windows 10-dator. Det är användbart att kunna se och redigera de foton du har tagit med din iPhone på din dator. Här visar vi Läs mer »

På så sätt kan du också använda Google Authenticator på din nya telefon

Har du nyligen köpt eller ska du köpa en ny telefon? Då vet du vad du kan förvänta dig: den stora migrationen av alla appar som finns på din gamla smartphone. En av dessa applikationer bör vara Google Authenticator, en app för den viktiga tvåstegsverifieringen. Om du inte vet exakt hur du överför appens data från en telefon till en annan, läs vidare. För att migLäs mer »

Så här blockerar du någon på Instagram

Inte alla kan komma överens på internet och det leder regelbundet till hatmeddelanden eller irriterande diskussioner. Om du inte väntar på det kan du väcka alarm. Du kan till exempel blockera ett konto på Instagram. Vi kommer att förklara hur det fungerar i den här artikeln. Det låter lite barnsligt, för vad spelar det roll vem som blockerar den andra först på Instagram? I verkligheLäs mer »

Kontrollera bara om din dator kan köra det ena spelet

Loppet i processorkraft för ungefär tio år sedan finns det inte längre 2014, men frågan är fortfarande om det fantastiska nya spelet kommer att köras på datorn du köpte för ett eller två år sedan. Lyckligtvis är gissningar ett minne blott. Det finns en tjänst på internet som har byggt upp en databas med systemkraven för nästan alla moderna (och mindre moderna) spel och kan jämföra den med det system som du planerar att köra spelet på. För att köra analyseLäs mer »

Så här överför du Android-kontakter till din dator

Att förlora din telefon betyder inte att du också har tappat bort dina vänner. Här förklarar vi hur du kommer åt kontakterna på din telefon från en dator, bärbar dator eller surfplatta som är inloggad på ditt Google-konto och hur du exporterar dem. När de är korrekt lagrade kommer alla kontakter på din Android-telefon också att vara tillgängliga via en webbläsare på vilken PC, bärbar dator, telefon eller surfplatta du är inloggad på ditt Google-konto. Så om din telefon gåLäs mer »

De bästa filterapparna för alla dina foton

Klick. Ditt foto är klart. Medge det, det kan faktiskt bli mycket bättre. Med hjälp av rätt app kan du göra ett vanligt foto till ett mästerverk. I Google Play och App Store hittar du oändliga appar som ger dina foton en konstnärlig touch. Vi tror att det här är de tio bästa filterapparna. Tips 01: Läs mer »

Så här kan du säkerhetskopiera Thunderbird-post

Mozilla Thunderbird är och kommer att förbli en populär e-postklient. En lättnad jämfört med de vanliga e-postprogrammen som medföljer Windows. Även säkerhetskopiering är snabb. Även om fler och fler använder webbmail är detta inte en perfekt lösning för "frekventa mailare". Problemet är att du hos en webbmailleverantör ofta bara får ett relativt begränsat lagringsutrymme. Det är därför inteLäs mer »

Navigera gratis med Maps.me

Maps.me är en navigationsapp tillgänglig för både Android och iOS. Det som är speciellt är att det kostar ingenting och fungerar offline. Ett måste om du inte vill spendera pengar på att navigera. Appar att navigera med är fortfarande roliga och intressanta. Nackdelen är att du ofta måste betala för mycket av denna typ av programvara. Eller om såLäs mer »

Vilka är alternativen till TrueCrypt?

För många datoranvändare är TrueCrypt verktyget för att kryptera filer, partitioner och enheter. Men plötsligt drar utvecklarna händerna från open source-verktyget. Vad hände? Och vad nu? Genom att kryptera dina filer och enheter med TrueCrypt kan du skydda dina data från alla som vill se den, från skadliga parter till företag och till och med säkerhetstjänster. Avgörande förLäs mer »

Varför ser jag inte vissa inlägg på Facebook?

Du kanske upptäcker att dina viktiga meddelanden från vissa vänner inte visas på din Facebook-tidslinje när du faktiskt vill se dessa typer av inlägg. Varför är det och kan du göra något åt ​​det? Vi förklarar det i den här artikeln. Varför ser du inte vissa Facebook-uppdateringar? Många tror att dLäs mer »

5 foto- och videotips för WhatsApp

Ett av de vanligaste sätten som vi nu delar foton och videor med varandra är via WhatsApp. Med dessa tips för din Android-smartphone kan du skicka dina WhatsApp-foton i högsta kvalitet och hålla dem organiserade med dina andra foton. Se våra 5 foto- och videotips för WhatsApp här Tips 01 Egen kamera, okomprimerad När du trycker på kameraikonen i textfönstret i en WhatsApp-konversation kan du ta ett foto eller snabbt välja ett av dina senaste foton. Det foto duLäs mer »

Så här stänger du av låsskärmen i Windows 10

När du startar Windows hamnar du först på låsskärmen / inloggningsskärmen, varefter du måste logga in med ditt lösenord eller pinkod. Säker, men naturligtvis också lite irriterande om du är den enda personen som har tillgång till den datorn. Speciellt när din dator växlar till standby när du ska ta en drink. Lyckligtvis fiLäs mer »

20 användbara verktyg för ditt nätverk

Så länge allt fungerar optimalt är ett (trådlöst) nätverk absolut användbart. Ibland dyker oväntat upp: förbindelsen vacklar, du har glömt lösenordet, nätverkstrafiken verkar vara misstänkt upptagen eller du har svårt att hantera alla nätverksenheter. Vi täcker 20 användbara verktyg för ditt nätverk! De senaste fem fokLäs mer »

Kalibrera regelbundet ditt bärbara batteri

Batterier och batterier är inte saker vi ofta uppmärksammar. Vi laddar dem och använder dem. Ändå förtjänar dessa komponenter mer uppmärksamhet om du vill kunna använda dem under lång tid. Men varför är det nödvändigt? Och hur exakt tar du hand om det bättre? Varför kalibrera batterier? När du preciLäs mer »

På så sätt kan du enkelt redigera råa foton

Som standard rullar jpg-foton från en kamera. Dessa bilder kan redan se ganska snygga ut, men det kan vara bättre! Genom att ställa in kameran på "rå" får du verkligen ut det mesta av din kamera. Det finns också fler möjligheter att spara ett mindre framgångsrikt foto vid efterbehandling. Tips 01: Färdiga Vi är vana vid att färdiga foton kommer ut ur våra digitalkameror. Vi kan omedeLäs mer »

Chatta säkert med Signal på din smartphone

WhatsApp används av nästan alla, men det finns säkrare sätt att kommunicera med andra. Signal-appen från Open Whisper Systems är ett av de bättre alternativen. I den här artikeln kan du läsa hur enkelt det är att registrera sig för Signal, hur man skapar gruppsamtal och hur man ringer till någon från appen. 01 Logga inLäs mer »

Så här skapar du ett häfte i Word

Ett A5-häfte med texter och foton på båda sidor av sidan? Du behöver verkligen inte springa till den lokala skrivaren för det. Det verkar trots allt mer komplicerat än det faktiskt är. Här förklarar vi hur man gör ett A4-dokument till ett A5-häfte i Word. 01 Ställ in som häfte För det här projektet tar vi ett befintligt Word-dokument och antar att texten och bilden redan är helt färdiga. Om du inte har sLäs mer »

Radera disk med KillDisk

Vi ser regelbundet meddelanden om företag eller personer som inte har tagit bort viktig information på gamla datorer eller inte har raderats ordentligt. Det är därför som företag i allt högre grad väljer att förstöra skivor. Men vad kan du göra om du vill bli av med din gamla dator och ändå vill hindra någon från att ta dina data? En möjlighet äLäs mer »

Vad ska jag göra med skräppost?

Oavsett om det är en fantastisk, avlägsen kvinna som vill lära känna dig bättre, någon som erbjuder dig en förstoring av en kroppsdel ​​eller helt enkelt en giveaway som inte verkar existera alls: det finns ofta mycket e-post i din inkorg där du väntar inte på. Så här blir du av med skräppost så snabbt som möjligt. Varje dag blockerLäs mer »

Gör Windows 10 snabbare med dessa knep

Om Windows 10 verkar lite långsamt finns det ett antal saker du kan göra för att påskynda din dator utan att köpa ny hårdvara. Här visar vi några knep. Det är väldigt irriterande när du måste vänta på att ett program ska öppnas eller att texten du försöker skriva ska visas på skärmen. Lyckligtvis finns Läs mer »

Så här skickar du julkort online

Att skicka en julhälsning digitalt ersätter alltmer utläggningen av papperskort. Men det gör du naturligtvis inte med ett vanligt e-postmeddelande. Det finns många appar och webbplatser som fokuserar på att skicka roliga digitala hälsningar. I den här artikeln undersöker vi de bästa alternativen för att skicka julkort online. Tips 01: Läs mer »

Wunderlist stoppar: det här är bra alternativ för din att göra-lista

Den 6 maj i år kommer kontakten officiellt att dras från Wunderlist av den nya ägaren Microsoft. Listorna app och webbplats kommer sedan att gå offline, vilket innebär att du måste hitta ett alternativ innan dess. Ju tidigare du hittar det, desto snabbare kan du börja överföra dina listor. Vi har hittat flera bra listaverktyg för att göra det. Att göraLäs mer »

Så här löser du de största problemen i macOS 11 Big Sur

MacOS Big Sur, den största uppdateringen till Mac på flera år, släpptes i mitten av november. När du startar din Mac efter installationen av det nya operativsystemet hittar du många ändringar. Standardapparna har reviderats, dockan har justerats och det sätt på vilket aviseringar visas skiljer sig från vad du är van vid. Icke destoLäs mer »

Användarhantering i Windows 10

Du delar din dator med andra användare eller ger dem åtkomst till viss data via nätverket. Bra, men naturligtvis föredrar du att göra det på ett sådant sätt att de inte kan störa din Windows-konfiguration eller komma åt data som du vill hålla privat. För att uppnå detta måste du ha en väl genomtänkt användarpolicy med rätt inställningar och behörigheter. De flesta stationäLäs mer »

Överför enkelt foton från PC till din iPhone eller iPad

Det är möjligt att ladda upp foton från din dator till din iPhone eller iPad (eller till din iPod touch) och det enklaste sättet att göra detta är att använda iCloud. Här förklarar vi hur. iCloud används vanligtvis för att automatiskt synkronisera foton från din iPhone eller iPad till din dator, med hjälp av vad Apple kallar Photo Stream. Photo StreamLäs mer »

Kontrollera Windows 10-prestanda och tillförlitlighet

Din dator har inte körts så bra på ett tag. Lyckligtvis har Windows byggt in några verktyg (för avancerade användare) som du kan felsöka mer exakt. I den här artikeln fokuserar vi främst på prestandaövervakaren och tillförlitlighetskontroll. När ditt system inte fungerar är det ofta mycket svårt att hitta rätt orsak, särskilt när problemet uppstår vid oregelbundna tider. Men många användarLäs mer »

Netflix fungerar inte: så fixar du det

Netflix, vår betrodda streamingvän på regniga dagar, för alla våra binge-tittande aktiviteter och ouppfyllda timmar. Men tänk om Netflix inte fungerar eller om ett stort felmeddelande visas på din skärm? Fungerar inte Netflix? Var inte panik, prova tipsen nedan. Tydliga lösningar Låt oss komma direkt till saken: Netflix är en streamingtjänst som fungerar via internet. Så om NetflLäs mer »

På så sätt kan du få tillbaka raderade textmeddelanden på din Android-telefon

Om du av misstag raderade en SMS-konversation på din Android-telefon är det inte lätt att ångra den. Här förklarar vi hur man gör detta. Raderade du av misstag ett viktigt textmeddelande? Tyvärr finns det inget återställningsalternativ i inställningarna på din Android-telefon. Det finns ett antal appar tillgängliga i Google Play Butik som låter dig hämta raderade meddelanden, men inte alla är lika effektiva, och om de fungerar är det inte alls säkert om allt faktiskt kommer att återställas. Här kommer vi att dLäs mer »

Ändra enhetsbokstaven för en station

Diskbokstäver i Windows kommer och går. Ganska irriterande, för ibland skulle du vilja att din USB-hårddisk ska alltid tilldelas samma enhetsbokstav. Som kan. 99,9 procent av tiden tilldelar Windows bokstaven c till systempartitionen. Så har alltid varit fallet, och det är faktiskt vettigt. De allra första datorerna var ännu inte utrustade med en hårddisk utan med disketter. Den försLäs mer »

Känner du till ditt WiFi-lösenord? Så här hittar du det på Windows 10

Du borde ha ställt in lösenord för alla typer av konton och ditt eget WiFi-nätverk som det inte är så lätt för andra att gissa. Oavsett om det är en komplicerad serie karaktärer eller en lösenfras (som du till exempel verkligen gillar grönkål med bacon) är det upp till dig. Men vi kan föreställa oss att du ibland har glömt ditt WiFi-lösenord. På det här sättetLäs mer »

Diskrensning i Windows 10

Faktum är att du förväntar dig att ett modernt operativsystem mer eller mindre rensar upp sin egen röra. I fallet med Windows 10 händer det inte riktigt ändå. Och så är en gammal bekant i form av diskrensning fortfarande ett nödvändigt verktyg. Windows har haft ett något oklart verktyg som heter Diskrensning för användare i nästan lång tid nu. Under användninLäs mer »

Dualboot med Ubuntu - Perfekt äktenskap mellan Windows och Linux

Ett dualboot-system, där du installerar Ubuntu bredvid ditt Windows-system, är en bit kaka. Ubuntu antar dock att du vill placera Linux-distributionen på samma disk som Windows. Vad händer om du har två enheter i din dator? Då måste du veta vad du gör. 01 Startsekvens i BIOS Först bestämmer vi rätt startordning för dina enheter i BIOS. Först den oLäs mer »

Blockera skräppost i Gmail på din Android-enhet

Det är troligt att du kommer att få skräppost regelbundet. Lyckligtvis finns det mycket du kan göra med Gmail-appen på din Android-smartphone eller surfplatta för att blockera sådana e-postmeddelanden. I den här artikeln visar vi dig det enklaste sättet att göra det. Markera meddelanden som skräppost Gmail har redan ett automatiskt skräppostfilter, men det kan hända att något glider genom nätet. I så fall kan Läs mer »

10 tips för nedladdning med usenet

Det finns nu många intressanta film- och musiktjänster som låter dig strömma innehåll i utmärkt kvalitet. Ändå är nedladdning verkligen inte passé. Du måste fortfarande vara på usenet för högkvalitativa filer! Vi berättar om den senaste utvecklingen kring detta nedladdningsnätverk. Tips 01: Fördelarna med usenet Även om Netflix, Spotify, NPO, Deezer, Pathé Thuis, Tidal och liknande tjänster är ganska framgångsrika, finns det fortfarande tillräckligt med anledning att välja ett omfattande nedladdningsnätverk som usenet (nyhetsgrupper). Med ett abonnemang på enLäs mer »

Så här fungerar Google Translate offline

De flesta kan hantera en resa till Tyskland eller ett engelsktalande land, men alla kommer ibland till ett land där de inte talar språket. Istället för att röra med ordböcker kan du bättre använda den nya Google Translate-appen. Det fungerar även offline. Få människor vet hur kraftfull Google Translate kan vara utan internetanslutning. Tips 01: Läs mer »

På så sätt säkerställer du att dessa appar inte längre tappar batteriet

Det finns appar som tömmer batteriet på din smartphone avsevärt och även på mycket kort tid. Facebook är till exempel en ökänd app, men det är Skype också. Lyckligtvis kan du göra något åt ​​det. I den här artikeln förklarar vi hur du kan förhindra att appar tappar batteriet. Facebook-appen för iOS och Android är en ökänd energiätare. Enligt en artikel på ZDNLäs mer »

Titta på filmer på din surfplatta: så gör du det

Om du tar med dig surfplattan på semester vill du förmodligen titta på en film då och då. Hur du gör detta beror bland annat på vilken typ av surfplatta och om du har en aktiv internetanslutning. I den här artikeln kommer vi att diskutera de mest kända alternativen för att titta på filmer på din surfplatta. Tips 01: VLäs mer »

Användbara Android-widgets och hur man installerar dem

Widgets är länkar på din startskärm som är länkade till en app på din telefon. Dessa praktiska Android-widgets gör det möjligt att se dina senaste e-postmeddelanden, kolla vädret eller öppna dina kontakter med en överblick. Den här artikeln visar hur du installerar en widget och vilka widgets som är användbara att ha. Det är naturlLäs mer »

10 tips för MS-DOS i Windows 10

MS-DOS, föregångaren till Windows, lever fortfarande mycket! I Windows 10 har DOS till och med förbättrats för första gången på många år. Med DOS går det ofta mycket snabbare än med Windows och med DOS kan du göra saker som Windows fortfarande inte kan. Tips 01: Starta DOS Det tar sex klick för att ta reda på IP-adressen till en nätverksanslutning i Windows 10. Eller så öppnarLäs mer »

Hämtar du inte appar från Microsoft Store? Så fixar du det

Det kan hända att en app plötsligt börjar fungera när du laddar ner den från Microsoft Store. Allt kan naturligtvis hända. Det här är saker du kan göra ändå för att lösa problemet. I vilket fall som helst hjälper det att starta om din enhet eller se till att du har den senaste versionen av Windows 10 på din dator. Om du har gjoLäs mer »

Vänner och familj först: justera din Facebook-tidslinje

Facebook ändrade sin algoritm för en tid sedan så att du ser fler inlägg från vänner och familj i din tidslinje och mindre från företag eller sidor du följer. Ändå kan du göra mer för att anpassa din tidslinje efter eget tycke. Så här justerar du din Facebook-tidslinje för att se mestadels meddelanden från vänner och familj. Facebook har setLäs mer »

På så sätt kan du enkelt kalibrera din nya HDTV

När du packar upp och ställer in din vackra nya HDTV kommer ordet kalibrering förmodligen inte direkt att tänka på. Standardinställningarna kanske dock inte är idealiska, så korrekt kalibrering är mycket viktigt för att få en bra bild. Dessa enkla steg hjälper dig med det. Ställ in enheten i hemläge När du sätter på din TV för första gången kan du bli tillfrågad om du planerar att använda den hemma eller i en butik. Välj hemläge. ButikslLäs mer »

Köpa en begagnad telefon? På det här sättet kontrollerar du om den har stulits

Om du köper en begagnad telefon vill du förmodligen se till att den inte är stulen eller förlorad. Här förklarar vi hur man får reda på det. Om en telefon blir stulen eller förlorad kan ägaren rapportera den till sin mobiloperatör eller på en webbplats som mobimy.info. Telefonens unika IMEI-nummer läggs sedan till i en svart lista så att enheten inte längre kan registreras i mobilnätet. Läs också: Så hLäs mer »

Rohos Mini Drive USB-stick säkerhet

USB-minnen är praktiska, men har en otäck kvalitet: de går vilse. I det här fallet vill du uppenbarligen inte att någon annan ska öppna dina filer. För att motverka detta kan du köpa ett dyrt USB-minne med säkerhet (kryptering). Du kan också uppnå samma sak med Rohos Mini Drive: men helt gratis. 1. InstLäs mer »

Skapa ditt eget Google Home med en Raspberry Pi

Google Home är en trådlös smarthögtalare som fungerar som din smarta assistent. Enheten använder taligenkänning för att acceptera dina beställningar. För närvarande är Google Home ännu inte tillgängligt i Nederländerna, men sedan bygger du en själv? I den här artikeln skapar vi ditt eget Google Home med en Raspberry Pi 3. 01 Tillbehör Läs mer »

Så här använder du iCloud Drive i Windows

Med iCloud Drive lanserar Apple en konkurrent för tjänster som Dropbox och OneDrive. iCloud var naturligtvis redan en lagringstjänst, men aldrig tidigare har det varit möjligt att utforska dessa filer. iCloud Drive ändrar det. Men vad sägs om du arbetar i Windows? Aktivera iCloud Drive Innan du kan komma igång med iCloud Drive måste du först aktivera tjänsten på din iOS-enhet (t.ex. din iPaLäs mer »