KATEGORI ARKIV: Hur

Så här skapar du en flyer i Word

När du tänker på grafisk design tänker du på Photoshop. Adobe-programmet kommer med en rejäl prislapp och du kanske inte vill spendera det om du vill utforma ett flygblad för en skräpmarknad, en födelsedagsfest etc. då och då. Skapa flygblad i Word. Tips 01: Mall I den här artikeln ska vi skapa ett flygblad för en fest och det gör vi från början, så att du lär känna delar av en sådan grafisk design i Word. Men om du har mer bLäs mer »

Så här fixar du startmenyn i Windows 10

Windows 10 är inte perfekt. Användare rapporterar regelbundet att de stöter på problem med operativsystemet. Även om Microsoft själv fixar många av dessa problem genom uppdateringar, fungerar det fortfarande inte bra - till exempel kan ett fel i Windows 10 orsaka att Start-menyn fastnar och är oanvändbar. Här visaLäs mer »

Hemnätverk: dela alla dina filer

Om du har flera personer i ditt hushåll som vill använda internet på olika enheter är det bra att ha ett hemnätverk. På så sätt kan alla använda samma router. Du kan också dela filer inom hemnätverket utan att behöva köpa en dyr NAS eller ha ett molnabonnemang. Vi förklarar hur man gör det optimalt. Tips 01: ArbeLäs mer »

Klistra in din skärm full av klisterlappar i Windows 10

De välkända gula klisterlapparna gjorde sin entré i Windows för ganska länge sedan. Även i Windows 10 är dessa virtuella klisterlappar fortfarande tillgängliga i appform. Även om det skapar lite av åttiotalets atmosfär, är de hederliga klisterlapparna - så kallade Sticky Notes - fortfarande oerhört populära. De är praktiskLäs mer »

Hitta dubbla filer med Windows 10 File Explorer

Windows 10 erbjuder tyvärr ännu inte möjligheten att upptäcka dubbletter. Lyckligtvis finns det många verktyg som hjälper dig med detta. Om du inte vill installera extra programvara för detta kan du fortfarande söka efter och hitta dubbletter i Windows med ett (lite ansträngande) trick. Tyvärr erbjuder Windows 10 (ännu) inte möjligheten att upptäcka dubbletter. Med fri progLäs mer »

Ansluta en extern hårddisk till PlayStation 4

Oavsett om du har en PlayStation 4 eller en PlayStation 4 Pro, som en aktiv användare av konsolen kommer du så småningom att få platsbrist. Konsolerna finns i ungefär två smaker: 500 gigabyte och 1 terabyte, men med spel i genomsnitt 10 till 20 gigabyte fylls dessa hårddiskar mycket snabbt. Lyckligtvis behöver det inte vara ett problem längre. Så här aLäs mer »

Kryptera mappar i Windows 10 med VeraCrypt

Normalt är mappar på din dator inte skyddade. Om någon annan finns på din dator kanske du inte vill att han eller hon ska kunna komma åt vissa mappar, till exempel mappar som innehåller personliga dokument. VeraCrypt låter dig kryptera mappar. I den här artikeln förklarar vi hur det fungerar. Om du vLäs mer »

Så här installerar du Google Camera (GCam) på din Android

Kameraprogrammet GCam på Google-telefoner uppskattas mycket av användarna. Google-appen har alla slags praktiska prylar som säkerställer de vackraste bilderna. Men hur får du den kameran installerad på andra Android-smartphones? Innan du omedelbart börjar ladda ner apk-filen bör du kontrollera några saker först. Till exemLäs mer »

Skapa och lägg till flera Instagram-konton

Om du vill skapa flera Instagram-konton och om du till exempel vill ha en profil för privat och en för arbetsrelaterade frågor kan detta göras på ett ögonblick. Du kan sedan enkelt hantera båda kontona från en översikt, vilket gör det enkelt att växla mellan profiler. Vi kommer att förklara hur det fungerar i den här artikeln. Instagram hLäs mer »

Så här tittar du på Disney + på din TV

Efter en två månaders testperiod i Nederländerna med gratis Disney + har streamingtjänsten äntligen officiellt lanserat över hela världen. Du kan titta på Disney + på TV via olika appar. Men naturligtvis kan du också titta på Disney + på din smartphone, surfplatta eller i din PCs webbläsare. Det här är dLäs mer »

Så här skapar du en adblockerare med Raspberry Pi och Pi-hole

Det är en av de största irritationerna på internet: annonser. Du kan naturligtvis installera en annonsblockerare i din webbläsare för varje enhet, men om du också vill skydda din smartphone, smart-tv och spelkonsol mot annonser, är en central annonsblockerare mycket bekvämare. Det finns dyra kommersiella lösningar tillgängliga, men med en Raspberry Pi på några dollar och Pi-hål uppnår du exakt samma. I den här artLäs mer »

Skapa din egen GIF med Giphy

GIF: rörliga bilder utan ljud syns alltmer på sociala medier. Det är inte för ingenting som GIF-filer är extremt populära och den största GIF-plattformen i världen, Giphy, är integrerad i till exempel Twitter och WhatsApp. Men du kan också enkelt skapa ett gif själv. Det finns flera sätt att sätta ihop en GIF. Är ditt källLäs mer »

Så här ansluter du din Android-smartphone till din dator

Chansen är stor att du har en Windows-dator och att du också äger en Android-smartphone. Två helt olika enheter, men det betyder inte att inget datautbyte är möjligt. Tvärtom: det finns några inbyggda funktioner och många (gratis) verktyg som du kan föra båda enheterna närmare varandra. I den här artikeln presenterar vi ett antal användbara lösningar. Tips 01: SnabLäs mer »

Så här kör du Popcorn Time i din webbläsare

Streamingtjänsten Popcorn Time är tillbaka och kan nu även användas från webbläsaren för att titta på filmer och serier. Här förklarar vi hur man gör detta. Obs! Att använda tjänsten anses vara mycket olagligt och är därför helt på egen risk. Popcorn Time är ett nedladdningsprogram med vilket du olagligt kan strömma serier och filmer via BitTorrent. Det betyder att duLäs mer »

Lägg till en extra skärm till din bärbara dator

Naturligtvis har en bärbar dator redan en inbyggd skärm. Om du har en extern skärm kan du ansluta den. Med en andra skärm kan du arbeta hemifrån eller spela mycket bättre. Så här fortsätter du. Anslutningsalternativ Nästan varje bärbar dator som rullar av linjen idag har en anslutning för att hänga en beamer eller en skärm. För äldre MacLäs mer »

Så här använder du viloläge och viloläge i Windows 10

Det finns flera sätt att spara energi på din dator, men de mest kända är förmodligen viloläge och viloläge. Dessa alternativ är perfekta om du är borta från din dator ett tag och återvänder på kort tid. Vad behöver du veta om sömn och viloläge i Windows 10? Tips 1: Sömn och viloläge Om du går till / från via startknappen i Windows 10 får du flera alternativ. Avstängning och omstLäs mer »

På så sätt inaktiverar du helt OneDrive i Windows 10

OneDrive är Microsofts molntjänst som är inbyggd direkt i Windows 10. Det kan vara användbart, men om du inte använder det vill du förmodligen inte stöta på funktionen hela tiden. I så fall kan du inaktivera OneDrive på din Windows 10-dator. Här visar vi dig hur. Vill du ha fler tips om OneDrive och alla andra molntjänster? Ta sedan enLäs mer »

Ta bort onödiga filer i tre steg

Om du har använt din dator eller bärbara dator ett tag kan det finnas många onödiga filer och rester av inställningar på din enhet. Det är nästan omöjligt att ta bort dessa data manuellt själv, men lyckligtvis behöver du inte. Du kan rengöra din dator eller din bärbara dator helt i tre steg. Steg 1: WebLäs mer »

Komma igång med Windows Powershell

Du kanske har hört talas om eller använt Windows PowerShell, men även om det inte ringer en klocka är det inte särskilt förvånande. Med Windows PowerShell kan du förenkla komplexa operationer på datorn med kommandon. Vad är det och hur kan du börja använda det? Windows är ett grafiskt operativsystem där du startar och kontrollerar aktiviteter med musen. För att hållaLäs mer »

Mörkt läge i Windows 10

Windows 10 har också ett mörkt läge, som låter lugnt, men det är det inte. Det är ett nattläge som gör vita områden mörka så att det blir tystare för dina ögon. Speciellt när du sitter vid datorn på kvällen är det så trevligt. Vi förklarar hur det fungerar. Mac-ägare gillade över tillägget av Dark Mode till MacOS Mojave i mitten av förra året. Vi förstår att det trotLäs mer »

Så här kan du radera ett WhatsApp-meddelande

Har du skickat ett meddelande till någon via WhatsApp, men ångrar du det direkt? Lyckligtvis finns det ett alternativ i chattappen som låter dig dra tillbaka ditt skickade meddelande. Om du har tur är du i tid och mottagaren kommer aldrig att se vad du har skrivit. Hur kan jag radera ett WhatsApp-meddelande? Läs mer »

Utöka ditt nätverk med en router som åtkomstpunkt

Om ditt WiFi-nätverk inte har tillräckligt med täckning för hela ditt hus kan du utöka ditt nätverk med en extra WiFi-router. Vi förklarar steg för steg hur man gör det enkelt. Som ett exempel använder vi Nighthawk AC1900 smart wi-fi-router från Netgear. Det är också möjligt med någon annan router. 1. Router-iLäs mer »

Förstora partitionen i Windows 10: tre alternativ

Diskutrymmet för den partition där du installerade Windows tar slut. Medan det fortfarande finns plats på en annan partition. Kan du förstora hela partitionen? Ja, det finns flera alternativ för det inom Windows 10. Vi presenterar tre för dig. Vi antar följande situation: din systempartition har blivit för liten. FörutomLäs mer »

Facebook-konto blockerat? Så här går du vidare!

Om du inte beter dig enligt reglerna på Facebook kan plattformen för sociala medier välja att blockera ditt konto. Vad händer då i en sådan situation? Kan du fortfarande få tillgång till dina data? Och är det möjligt att lyfta blockaden? Autonom Det faktum att Facebook inte är något annat än en stor webbplats är faktiskt ett ganska stort problem. Eftersom FaceLäs mer »

Dra och göra nätverkskablar

Även under Wi-Fi-eran finns det fortfarande goda skäl att använda Ethernet-kablar i samband med stabilitet och hastighet. Om du vill ge nätverksåtkomst till ett visst rum i huset kan du lägga kablar själv, helst via ett tomt rör. I den här upplagan av Lös kan du läsa hur du drar kablar och monterar nätverkskablar själv. Vill du lärLäs mer »

12 användbara kommandon för kommandotolken

Där vi brukade regelbundet ta kommandotolken kommer många användare i Windows 10 också att vara bra utan den. Ändå finns det fortfarande några mycket användbara kommandotolkskommandon som du definitivt bör prova. De kan komma mycket bra. Windows (och många moderna Linux-distributioner förresten) beror främst på det grafiska gränssnittets (gui) användarvänlighet. Ändå har det såLäs mer »

Arbetar hemifrån? Så här fungerar Microsoft Teams

Många företag arbetar med Microsoft: ett Word-dokument för den artikeln på intranätet, gör presentationen i PowerPoint och skickar varandra ett meddelande via Skype. Medan många företag brukade använda Slack eller Trello utöver sitt arbete används Microsoft Teams nu alltmer. Det är vad det innebär och hur det gagnar dig att arbeta med dina kollegor. Microsoft TLäs mer »

Så här installerar du Windows från ett USB-minne

Om du vill uppgradera Windows då och då eller installera det helt "rent" på en eller flera datorer är det bäst att göra det från ett kompakt USB-minne. En lösning som också fungerar snabbare än en DVD. Vi tittar på olika scenarier för att skapa en sådan installationspinne, både via externa verktyg och med Windows själv. Tips 01: SticLäs mer »

Hitta vackra teckensnitt: så kan du hitta det ena teckensnittet

Antag att du har hittat ett trevligt teckensnitt på en viss webbplats som du till exempel vill använda för din PowerPoint-presentation eller Word-dokument. Hur får du reda på vilket typsnitt det är exakt? Lyckligtvis finns det sätt att söka och hitta namnen på teckensnitten är en lek. På det här sättet kan du söka efter vackra teckensnitt online. Lyckligtvis Läs mer »

PC fjärrhjälp, så fungerar det

Fjärrövertagande av en skärm kallas också för ”fjärrhjälp”. Med denna teknik kan du använda en dator via internet. Detta kan göras från dator till dator, men också från din surfplatta eller smartphone. Vi diskuterar lösningar för drift och övertagande av en fjärrdator. 01 Ta kontroll Vid fjärrstyrning av en dator skiljer vi mellan två scenarier: att ge fjärrhjälp till någon med ett datorproblem och att fjärrstyra din egen dator. Båda lösningarna fungerarLäs mer »

På det här sättet kontrollerar du vem som har din WiFi

Ett starkt lösenord för ditt WiFi-nätverk är mycket viktigt. När allt kommer omkring vill du inte att din granne ska kunna komma åt ditt hemnätverk utan problem. Men oavsett hur svårt ditt lösenord är, är det alltid klokt att veta exakt hur ditt nätverk fungerar och vilka enheter som är anslutna till det. Vi förklararLäs mer »

Anteckningar lämnas på skrivbordet med klisterlappar

Alla känner till dessa Post It-klistermärken, som du vanligtvis fyller med poäng som du inte bör glömma. Men innan du vet ordet av är hela datorskärmen full av dessa löv. Det är bekvämare att använda digitala memon. För att komma ihåg saker sticker många entusiastiskt gula (eller olika färgade) självhäftande anteckningar på till exempel skärmkanten. Ännu bättre - efteLäs mer »

Redigera ljud: de bästa tipsen och verktygen

Redigerar du ljud på ett ögonblick? I den här artikeln berättar vi hur du gör grundläggande ljudredigering. Du kan läsa hur man bäst rippar en CD, hur man spelar in en ström och hur man konverterar filer. Naturligtvis kommer vi att ge dig information om förlustfria och förlorade format och du kan läsa mer om olika ljudfiler. Tips 01: RLäs mer »

Så här använder du ljudinspelaren i Windows 10

Om du letar efter en enkel ljudinspelningsapp (för din podcast, till exempel för att se om det är rätt för dig), leta inte längre än Windows 10-ljudinspelaren. Detta är en gratis och ofta förinstallerad app, som du kan använda omedelbart när du har Windows på ditt system. Om du på något sätt inte har appen på ditt system än, klicka här för att gå till Microsoft Store. Tryck på knappen tiLäs mer »

Du kan och kan inte göra detta med dina Windows 10-licenser

Oavsett om den var förinstallerad när du köpte en ny dator eller om du köpte den separat; vänster eller höger betalade du för din Windows 10-licens. Du kanske tror att du kan göra vad du vill med det. Men det är inte så enkelt. När du har köpt eller 'fått' Windows 10 med en ny dator, installerat och aktiverat det är det oupplösligt kopplat till den dator som operativsystemet körs på. Att bara användaLäs mer »

Vad är TikTok och är det farligt?

TikTok är nu ett välkänt fenomen, särskilt bland unga människor. Appen erbjuder möjligheten att göra korta videor på 3 till 15 sekunder, där du visar något roligt eller smart. Vi dyker lite djupare in i denna känsla. TikTok jämförs ofta med Vine, men det är faktiskt efterträdaren till Musical.ly. Detta var eLäs mer »

Så här placerar du YouTube på skrivbordet

YouTube har den praktiska funktionen att skapa spellistor. Det används ofta för att lyssna på musik. Nackdelen är att du alltid måste hålla ett webbläsarfönster öppet för det. Med Yout Player placerar du videor från YouTube på skrivbordet och håller dem kontinuerligt på skärmen. Installera Yout Player Du laddar ner Yout Player från webbplatsen //youtplayer.github.io. Välj Läs mer »

Vad är aptX och vad finns det för dig?

Ljud via Bluetooth blir allt bättre. Det är inte bara möjligt att skicka ljud från ett större avstånd till en högtalare eller hörlurar, kvaliteten blir också bättre. En term som vi ofta ser är aptX, vilket gör att musik kan överföras i bättre kvalitet. Men vad är aptX, och vad ligger egentligen bakom det? Som standard aLäs mer »

Kör kvasten via din smartphone och surfplatta

Ingenting är mer irriterande än oändliga väntetider på din smartphone eller surfplatta. Vanligtvis är ett överskott av onödiga (system) applikationer och värdelösa filer ansvariga för förseningen. Lyckligtvis är det lätt att göra något åt ​​det genom att städa upp all onödig röran från varje enhet. Tips 01: Rensa Android-Läs mer »

På så sätt kan du skapa en QR-kod

Det är bra att ha en affisch tryckt för att låta människor surfa på din webbplats, men vi använder den till exempel för att snabbt boka tid för att få ett paket levererat: QR-koder. QR-koder kan dock innehålla mycket mer information än bara en länk till en webbplats. Det kan också innehålla sifferkoder eller en kort bit text. QR-koder utvLäs mer »

På så sätt kan du uppdatera Windows manuellt

För att säkerställa att din dator förblir ordentligt skyddad är det viktigt att du uppdaterar dina program och operativsystem regelbundet. Windows 10 kan automatiskt installera uppdateringar. Men ibland är det bättre att göra det manuellt själv emellan. Så här uppdaterar du Windows manuellt. Windows aLäs mer »

Vad finns i mappen Windows AppData och hur hittar du det?

Det är en fråga som vi ofta får i redaktionen: Hur kommer du till AppData-mappen och kan du också kopiera filer från den? Vi förklarar det här på ett begripligt sätt för alla som är oroliga för denna fråga ... Applikationsdata- eller AppData-mappen innehåller data som skapats av program. Nästan varje Läs mer »

20 tips för bättre sökning med Google

Möjligheterna med sökmotorn Google är oändliga och det finns många knep för att söka ännu mer effektivt. I den här artikeln ger vi 20 tips för att få ut mer av dina sökresultat. 01 Sök med Google När du söker med Google vill du inte få så många sökresultat som möjligt. Föredrar inte ens, för ska du sikta igenom dem alla? Du vill faktiskt ha sLäs mer »

De 12 bästa apparna för att lära dig ett främmande språk

Att lära sig ett främmande språk tar tid och ofta pengar. Du måste göra det för det. Inte säker på om du verkligen vill lära dig ett främmande språk? Då kan du också börja med en app först. Numera finns det många verktyg för din smartphone och surfplatta för att lära sig ett språk billigt. Vi listar de bästa Läs mer »

Så här installerar du Google Lens (Android och iOS)

Med Google Lens kan du göra kameran på din smartphone eller surfplatta mycket smartare tack vare Googles intelligens. Rikta kameran mot ett objekt så ser du en mängd information. Så här installerar du Google Lens på Android och iOS. Google Lens är en app som använder kameran på din smartphone eller surfplatta för att ge information om vad som visas. Om du riktLäs mer »

Så här skapar du ett dualboot-system

Om du vill arbeta med ett extra operativsystem eller med en extra installation av ditt nuvarande operativsystem kanske du tänker på en dualboot-konfiguration. Även om en sådan konstruktion också diskuteras här är andra scenarier möjliga, såsom virtualisering eller en bärbar version på ett USB-medium. I den härLäs mer »

De 8 bästa testade ljudspelarna

Naturligtvis är streaming av musik via Spotify, Deezer eller Apple Music populärt, men ändå: du slänger inte bara din gamla MP3-musiksamling. Och om du har den samlingen, lyssna bättre på den då och då. I det här testet jämför vi några bra ljudspelare för Windows med varandra. Anledningarna till att använda en ljudspelare varierar från användare till användare. Du kanske har digLäs mer »

Skicka ett e-kort? Du hittar lämpliga digitala gratulationskort på dessa webbplatser

Card World och Card House var en gång kända platser för att skicka elektroniska kort eller e-kort. Dessa webbplatser har dock slås samman till stora webbplatser som faktiskt säljer fysiska kort. Dator! Totaal letar efter dig där det fortfarande finns ett trevligt e-kort att skicka. Bumerang Alla känner till dem, de fria biljetterna som du ofta kan hitta i korridoren på puben eller skolan. De är BLäs mer »

Hantera dina lösenord i valfri webbläsare

Idag har vi många konton på olika webbplatser. Vid någon tidpunkt blir det omöjligt att komma ihåg alla användarnamn och tillhörande lösenord. Lyckligtvis kan din webbläsare hjälpa dig att komma ihåg, och många populära webbläsare har en inbyggd lösenordshanterare. Hur använder du det? I den här artikLäs mer »

Bygg en extra router i ditt hemnätverk

Chansen är stor att din router kommer från din internetleverantör, eftersom routern och modemet ofta finns i en enhet. Det kan vara enkelt, men det finns en hel del nackdelar. Du kan dock installera en extra router i ditt nätverk. Varför och hur? Du kan läsa den i den här artikeln. Du kan fortfarande ha en gammal (trådlös) router som ligger kvar och annars kan du få en för nästan ingenting. Trevligt, mLäs mer »

Så här laddar du ner videor från Instagram

Det är inte särskilt svårt att ladda ner videor på Instagram, men du måste ha rätt verktyg. Vi förklarar hur det fungerar. På Instagram kan du enkelt och snabbt sätta ett foto eller en video online, som sedan kan visas av alla dina följare. Vissa videor kan ställas in för att försvinna från din profil efter ett tag, vilket gör det omöjligt för någon att se dem. Omvänt kan andra Läs mer »

Kursiv, fet, struken ut: så formaterar du text i WhatsApp

Vi whatsap hela dagen och medan emoijis är ett bra sätt att lägga till extra kraft till våra ord, ibland vill du bara lägga till lite extra i din text. Under ett tag kan du därför lägga till formatering i dina WhatsApps, även om inte alla vet hur man gör det. Så här formaterar du din text i WhatsApp Först anger du texten du vill skicka. Innan du tryLäs mer »

Var hittar du produktnyckeln för Windows 10?

För många är Windows 10 en uppgradering eller redan förinstallerad på ett nytt system. Men vad händer om du vill utföra en ren installation av Windows 10? Då behöver du naturligtvis produktkoden. Ta reda på var du hittar produktnyckeln för Windows 10 här. För många är Windows 10 en uppgradering eller förinstallerad på en ny dator. Aktivering sker Läs mer »

Så här kan du återställa ditt Gmail-konto

Gmail är en utmärkt tjänst för att skicka e-post, men e-posttjänsten kanske inte fungerar smidigt. Ibland händer det till exempel att e-postmeddelanden inte längre synkroniseras ordentligt i Gmail-appen. I ett sådant fall är det bäst att återställa ditt Gmail-konto. Problem som uppstår när Gmail-synkronisering slutar fungera ordentligt inkluderar till exempel att du inte längre kan skicka eller ta emot e-post, e-postmeddelanden hänger medan du skickar, e-postmeddelanden inte kan öppnas eller att Gmail-appen är mycket långsam. Du kan också få etLäs mer »

På så sätt kan du blockera annonser på YouTube

Oavsett om du vill ha ett skratt innan du lägger dig med några kattvideor eller om du lyssnar på hela musikalbum på jobbet kan du använda YouTube när som helst på dagen. Tyvärr måste du titta på (eller lyssna) annonser när som helst på dygnet. Det är så du blir av med det. Annonser på YouTube är väldigt irriterande. Inte i första haLäs mer »

Säkerhetskopiera och skapa diskbilder med EaseUS Todo Backup

Det finns många verktyg som du kan säkerhetskopiera data med och det finns också olika program som du kan skapa en bild eller klon av en komplett disk (partition). Programmet EaseUS Todo Backup kombinerar dessa tre operationer (säkerhetskopiering, skapa bilder och klona) i ett användarvänligt gränssnitt. Det fiLäs mer »

De bästa Linux-distributionerna

Det finns tusentals Linux-distributioner, alla med sina egna egenskaper. Eftersom du självklart inte kommer att prova dem själv för att uppleva vilka du gillar bäst, har vi kort listat de viktigaste distributionerna för dig. Det gör valet mycket enklare! Oavsett om du letar efter en distribution för en gammal dator, en för internetbank eller något för multimedia finns det något för alla. En Linux-dLäs mer »

Hitta, installera och uppdatera rätt drivrutiner

Ger din dator fel när du ansluter en enhet? Eller fungerar inte hårdvara optimalt? Utan rätt drivrutiner eller drivrutiner kan dina applikationer inte komma åt den anslutna maskinvaran korrekt. Vi visar hur du hittar rätt drivrutiner, installerar dem och håller dem uppdaterade. För år sedan, på DOS dagar, existerade knappast förare. Vid den tLäs mer »

Så här kan du ta bort skrivskydd från flash-enheter

Vill du formatera ditt USB-minne eller SD-kort, men det fungerar inte? Detta kan bero på skrivskyddet. I den här artikeln förklarar vi hur du tar bort det skyddet. Vissa lagringsmedier har en fysisk omkopplare som låter dig aktivera eller inaktivera skrivskydd. Om du inte kan radera filer från en USB-enhet eller SD-kort trots att du har konverterat den här omkopplaren kan du prova följande knep. AnvänLäs mer »

5 alternativ till Popcorn Time

Popcorn Time är inte längre. Webbplatsen popcorntime.io har varit i luften i några dagar, så du kan inte längre strömma gratis filmer och serier. Eller höger? Vi har listat fem gratis alternativ åt dig. 1. Kodi Ett av alternativen till Popcorn Time är Kodi. Om du besöker webbplatsen kan du ladda ner Kodi media center (tidigare XMBC) för bland annat Windows, Android och iOS. Efter en kLäs mer »

Återställ Windows 10 till den gamla Windows-versionen

De tvingade uppgraderingarna till Windows 10 är inte av allas smak. Lyckligtvis finns det ett sätt att återgå till din gamla Windows-version. Så här gör du. Det är tydligt att Microsoft vill att användare ska uppgradera till Windows 10. Men den senaste flytten av uppgraderingen från valfri uppdatering till rekommenderad uppdatering gick fel för många människor. Till exempelLäs mer »

På så sätt kan du radera en säker USB-enhet

Vissa USB-enheter eller SD-kort är skyddade och då är det svårt att formatera eller tömma dem. Hur kan du skydda dig? Vissa SD-kort eller USB-enheter innehåller en omkopplare som du kan konvertera så att innehållet inte kan raderas. Det här är användbart eftersom det förhindrar att du av misstag tappar dina filer, men det kan hända att Windows fortsätter att känna igen enheten eller kortet som skyddat trots att du har vänt omkopplaren för att ta bort skyddet. Det är också möjLäs mer »

Installera din Nest-termostat själv

Nest-termostaten är förmodligen den smartaste termostaten du kan få. Tyvärr är inte Nest tillräckligt smart för att installera sig ännu. Du kan be en installatör om detta, men om du är lite behändig kan du också göra det själv. Vi förklarar hur. Nest rekommenderar att du gör installationen av en installatör och att du kan hitta ett installationsprogram nära dig via Nest-webbplatsen. Det beror på instLäs mer »

På så sätt kan du placera en ny hårddisk eller SSD

Du har köpt en ny disk och nu vill du installera den i ditt system, som en ersättningsdisk för din nuvarande systemdisk eller helt enkelt som extra lagringsutrymme. Detta kräver dock nödvändig förberedelse: förutom den fysiska installationen finns det också konfigurationen därav, såsom systemmigrering och initialisering, och partitionering och formatering. I den här Läs mer »

Så här får du tillbaka delade mappar i Windows 10

Har du nyligen installerat om Windows 10? Då kanske du har märkt att du i vissa fall inte längre kan komma åt delade mappar. Om din NAS använder SMB 1.0-protokollet blockeras åtkomst från Windows 10. Men genom detta trick aktiverar du SMB / CIFS igen. SMB (Server Message Block) eller CIFS (Common Internet File System) -protokollet används för att komma åt externa enheter som kanske tillhör ditt hemnätverk. I Windows 1Läs mer »

På så sätt är du anonym på internet

När du surfar på nätet spåras du inte bara av alla typer av kakor och andra spårare, utan du exponerar dig på ett ännu mer grundläggande sätt: varje webbplats du besöker känner till din IP-adress. Med Tor surf kan du surfa anonymt via en kedja av mellanliggande datorer till din destination, så att webbplatsen inte längre ser din IP-adress genom din omväg. Praktiskt om Läs mer »

Använda din TV som bildskärm: du vill veta

Oavsett vad din anledning kan vara kan det vara en bra eller rolig idé att förvandla din TV till en bildskärm för en PC eller bärbar dator. Praktiskt för att arbeta hemifrån eller när du snabbt vill visa en video eller ge en presentation. Den första frågan är faktiskt: är det möjligt? Det korta svaret är ja. De flesta bärLäs mer »

Blockera e-postmeddelanden i Gmail, Outlook och iOS

Ingen väntar på skräppost. Numera kan postprogram enkelt bli av med oönskade mejl, men du kan inte undgå det faktum att då och då kommer en annan igenom. Lyckligtvis finns det några extra steg du kan ta för att blockera e-post. Vi ger några tips för Gmail, Outlook och iOS Mail-appen. Tips 01 Gmail I onlineversionen av Gmail kan du blockera specifika avsändare direkt genom att högerklicka på skräppost och välja Blockera [namn] . Från och med nuLäs mer »

Lös skrivarproblem via Print Spooler

Vägrar din skrivare plötsligt att skriva ut dokument? Eller fungerar skrivaren, men Windows vill inte längre visa utskriftsskärmen? Och hjälper inte ominstallering av skrivaren heller? Du kan lösa skrivarproblem med Print Spooler. Steg 1: Kö När din skrivare går i strejk kontrollerar du självklart först om enheten är korrekt ansluten till datorn och om det finns tillräckligt med papper och bläck i den. Kontrollera oLäs mer »

Så här använder du din dator som en WiFi-hotspot

På hotell eller campingplatser får du ofta bara ansluta till internet med en enhet. Du kan sedan enkelt använda din dator som en WiFi-hotspot, så att du också kan gå online med andra enheter. Och en sådan trådlös hotspot är också användbar om din dator med trådbunden anslutning kan komma åt internet, men du har en dålig WiFi-anslutning på den platsen i huset. I Windows 10 kaLäs mer »

Partitionera och formatera disk i Windows 10

Organisera din disk optimalt och låt den fungera? Med partitionering delar du utrymmet på din dator som du vill. Vilka program kan du använda för detta och hur man väljer rätt filsystem? Vi förklarar hur du kan partitionera en disk i Windows 10. Formatering omfattas också. Partitionering av en skiva delar upp den i olika sektioner. Detta kLäs mer »

Fjärrskrivbord: få åtkomst till din dator var som helst

Vill du ordna något på din PC eller laptop medan du inte är hemma? Skulle det inte vara praktiskt om du kunde komma åt din dator när som helst, var som helst, så att du har tillgång till dina program och filer? Vet då att det är fullt möjligt. Vi förklarar hur du snabbt och enkelt kan ställa in ett fjärrskrivbord. Tips 01: WiLäs mer »

Förbättra hastigheten på din gamla iPad

Har du en gammal iPad som du inte använder längre eftersom den har blivit mycket långsam? Synd! Du kan göra din iPad snabbare med tips och tricks i den här artikeln. Medan du inte borde förvänta dig mirakel - en långsam iPad blir inte plötsligt blixtsnabb - är det möjligt att uppnå några hastighetsvinster. Det är dock Läs mer »

På det här sättet kan du fortfarande ta den amerikanska Netflix till Nederländerna

Även om utbudet av Netflix i Nederländerna nu är mycket omfattande händer det ofta att du bara kan se vissa filmer och serier på den amerikanska versionen av Netflix. Mycket irriterande, men det finns sätt att fortfarande titta på dessa filmer och serier i Nederländerna. För ett tag sedan tillkännagavs att Netflix aktivt kommer att vidta åtgärder mot användningen av tricks för att se det amerikanska Netflix-erbjudandet i Nederländerna. Detta kan tillLäs mer »

På det här sättet kan du titta på filmer och serier på Netflix gratis

Netflix är fortfarande en av de dyraste streamingtjänsterna du för närvarande kan välja mellan. Ett abonnemang kan enkelt kosta 11 till 14 euro per månad. Inte alla är villiga att göra det. Netflix möter dessa tittare genom att göra några filmer och serier tillgängliga gratis. Genom att klicka på den här länken kommer du till en speciell Netflix-sida, där ett begränsat antal gratis filmer och serier finns i Netflix Originals sortiment. Till exempel kanLäs mer »

Bli en Windows 10-expert med Windows PowerShell

Den som tror att du bara kan använda Windows 10 med musen har fel. Nästan allt kan styras på ett eller annat sätt via Windows PowerShell. PowerShell är storebror till kommandotolken. I den här artikeln kommer vi att diskutera grunderna i detta expertverktyg. Så här håller du dina Windows 10-konton säkra den 18 december 2020 14:12 Använda specialtecken i Word och Windows 10 18 december 2020 12:12 Så här återställer du ditt Windows 10-lösenord 16 december 2020 12:12 Tips 1: toppen av isberget För att komma direkt till saken: efter att ha läst den här artikeln vet du inte allt om PowerSLäs mer »

På så sätt klonar du din Windows-installation och bygger in en SSD

Om du har köpt en ny SSD vill du naturligtvis använda den så snart som möjligt. Men du vill fortfarande överföra dina gamla data. För att kunna växla till din SSD relativt snabbt kan du klona din befintliga installation till din nya enhet. MiniTool Partition Wizard Vi har tidigare diskuterat kloning av en befintlig installation. HittillLäs mer »

Så här använder du webbläsarens privata läge

Det finns många olika sätt att surfa säkrare, till exempel via VPN eller proxyservrar, men dessa åtgärder är lite rigorösa. Du kan gå långt genom att använda din webbläsares inkognitoläge. I den här artikeln förklarar vi hur din webbläsares privata läge fungerar. Alla kända webbläsare har ett sådant läge. Det finns små skillLäs mer »

Så här slår du samman PDF-filer

Skannade dokument som separata PDF-filer? Eller behöver du samla PDF-rapporter? PDF-filer är användbara, men tyvärr kan du inte bara klistra in dem efter varandra. Med dessa tre tips får du det gjort. PDFMerge Med PDFMerge kan du slå samman PDF-filer online utan att behöva registreras eller installeras. RedigeLäs mer »

Så här fungerar TikTok

TikTok är ett fenomen som du inte riktigt kan förklara tillräckligt bra i text. Du måste se Tiktok. Det är en plattform som är full av korta videor av främst generationen ungdomar mellan 16 och 30 år. TikTok grundades av Bytedance, som köpte Music.ly 2017. Tanken är att du spelar in en video där du spelar upp dig själv och delar den i TikTok-appen, som är tillgänglig för Android och iOS. En video vararLäs mer »

Så här spelar du in telefonsamtal med din iPhone

Det händer oss alla då och då: du är inte nöjd med en köpt produkt eller tjänst och du vill klaga på detta till kundtjänsten hos den relevanta säljaren. Han eller hon ger då vissa löften om att lösa saker, men håller i slutändan inte överenskommelserna. Eftersom du inte har fått någon bekräftelse på papper har du inget ben att stå på. I ett sådant fall är Läs mer »

Så här ställer du in ett läskvitto för e-post

Vill du se till att dina e-postmeddelanden kommer korrekt och har lästs av mottagaren? Sedan kan du ställa in ett läskvitto. Många e-postprogram stöder denna funktion. Vi förklarar hur man aktiverar läskvitton i tre populära e-postverktyg. Gmail Gmail erbjuder inte ett läskvitto av sig själv. Detta är Läs mer »

Sätt Windows 10 på din SSD

Du har precis rengjort Windows 10 och dekorerat det efter önskemål. Naturligtvis föredrar du att hålla det så, men tekniken förbättras. Nyare och snabbare enheter släpps ständigt, till exempel NVME SSD. Om du byter till det vill du få ut det mesta genom att ställa in Windows och självklart vill du ta dina applikationer och inställningar med dig. Få Windows 1Läs mer »

Köp en Chromebook? Du bör vara uppmärksam på detta

Chromebooks är för många kända som bärbara datorer som gör lite. Detta är orättvist, för just därför att hårdvara och programvara är samordnade behöver en Chromebook mindre under huven för att prestera bra. De flesta Chromebooks fungerar perfekt som en fullfjädrad privat- eller arbetsbärbar dator. Vi berättar vad Läs mer »

Så här måste du avbryta Disney +

Under de senaste två månaderna har du kunnat njuta av Disney + gratis. Den 12 november är den officiella lanseringen av streamingtjänsten. Planerar du inte att använda Disney + längre eller vill du avbryta tjänsten innan du betalar? På så sätt kan du avbryta Disney + gratis. Avbryta Disney +? Du måste Läs mer »

Klipp ut och klistra in i Windows 10: så fungerar det nya Urklipp

I oktober 2018-uppdateringen av Windows 10 har klippbordet förbättrats avsevärt. Den stöder nu att klippa och klistra in objekt mellan olika datorer, bland annat. Låt oss se hur det fungerar. Steg 1: Slå på Med det nya Urklipp i Windows 10 kan du kopiera texter och bilder på en dator och sedan klistra in dem på en annan dator. Du behövLäs mer »

Skapa och anpassa Windows 10-ikoner själv

Trött på de vanliga Windows-ikonerna? Byt sedan ut den med hemlagad. Du kan göra detta för program, mappar och filer. Åtminstone så länge du har rätt verktyg. Hur man skapar Windows 10-ikoner själv. Innan vi börjar är det bra att överväga hur ikoner fungerar. I Windows använder ikoner ico-filformatet. I praktiken kLäs mer »

Konst på din surfplatta: de bästa ritapparna för Android och iOS

Varför röra med penslar och måla för att göra en målning, när du har olika appar tillgängliga som låter dig ge dina kreativa avlämningar fria tyglar? Om du gör ett misstag vänds det ofta med en knapptryckning. En surfplatta är den perfekta enheten för att rita upp skisser. Du behöver bara några intressanta ritappar. Vi listar 15 avLäs mer »

Virusscanner på din Mac: är vettigt?

Det diskuteras alltid om en virusscanner på Mac är nödvändig eller inte. Det finns inget tydligt svar, det beror mycket på hur du använder ditt system. För att bli av med en myt direkt: ja, det finns virus för macOS i omlopp. Men det finns väldigt få av dem och du måste verkligen försöka installera dem. Den senare hLäs mer »

Hur installerar jag Microsoft Office 2016?

Microsoft gjorde idag Office 2016 tillgängligt för Windows med nya versioner av Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Project, Visio och Access. Det finns flera sätt att installera Office 2016. Vi förklarar dem här. Innan du börjar är det viktigt att du säkert vet vilken version av Windows du har på din dator. Office 2Läs mer »

Var är Android Auto?

Många bilar är utrustade för att fungera med Android Auto. Detta är en praktisk applikation som gör att ditt instrumentpanelsystem kan utvidgas för användning med en Android-smartphone. Men om du tittar i den holländska App Store kommer du inte att stöta på den här applikationen. Varför är Android Auto inte tillgängligt i Nederländerna? Android Auto Läs mer »

Ändra e-postadress utan att e-post saknas

Att ändra din e-postadress kan vara besvärligt. Din gamla e-postadress är antagligen registrerad som inloggningsadress på många webbplatser. Dessutom är du antagligen också listad under denna e-postadress i deras adressbok med många människor. Hur kan du ändra din e-postadress utan att e-postmeddelanden saknas? Steg 1 -Läs mer »

Gör Android bättre med Nova Launcher

Tillverkare tenderar ofta att justera Android till benet och lägga till saker. Med Nova Launcher kan du göra din enhet mer personlig och snabbare. Denna så kallade startskärmbyte låter dig designa din Android-enhet helt efter dina önskemål, från bakgrunder och ikoner till visning av appar och animationer. InstalLäs mer »

Påskynda Windows 10 med ReadyBoost

Om du har ett USB-minne kvar och letar efter ett enkelt och billigt sätt att påskynda Windows 10 kan vi rekommendera ReadyBoost. I den här artikeln förklarar vi vad det är och hur man arbetar med det. ReadyBoost är ett program som cachar filer som en dator använder ofta. Dessa filer lagras på ett USB-minne. ReadyBoLäs mer »