KATEGORI ARKIV: Hur

Du kan ladda ner musik gratis på dessa platser

Numera kan du strömma musik på många ställen, men om du vill ladda ner en låt blir det svårt. Finns det också tjänster som låter dig ladda ner musik lagligt? Vi dyker in i alternativen. Streaming av musik är roligt och bekvämt, och det finns massor av gratis eller billiga tjänster med en enorm musikkatalog, inklusive Spotify, Google Play Music och Apple Music. Men om du äLäs mer »

Popcorn Time returnerar: så kommer du igång

Det har gått nästan fem år sedan streamingtjänsten Popcorn Time upphörde att existera. På den tiden kunde du strömma nästan alla filmer och serier gratis. Popcorn Time var användarvänlig och extremt populär, men framför allt helt olaglig. Ändå gör nu Popcorn Time comeback. Även om det finns många olagliga sätt att titta på gratis filmer som just har kommit på bio eller inte finns tillgängliga på legala streamingtjänster har Popcorn Time alltid varit extremt populär för sitt användarvänliga och snygga gränssnitt. Det är inte utan anledning Läs mer »

Du kan till exempel ringa videosamtal med Zoom

Sedan koronakrisen har populariteten för appar för videokonferenser ökat. Speciellt Zoom används nu ofta för att konsultera kollegor eller chatta med vänner. Zoom erbjuder många alternativ för att ställa in en videokonferens. Vi förklarar hur tjänsten fungerar. Speciellt när du arbetar hemifrån är det mycket praktiskt att diskutera saker via videokonferens. Ett slags mötLäs mer »

Ladda ner alltid bra undertexter för filmer och serier

Om du har laddat ner en film eller serie är det trevligt om du också kan få nederländska undertexter med den. Hur laddar du ner undertexter och ser dem under dina filmer? I den här artikeln kommer vi att förklara det och ge några tips för att undertexterna ska synkroniseras med bilden. 1 Manuell sökning Om din engelska är något bra kan de flesta filmer och serier ses utan undertexter. Men iblandLäs mer »

De bästa 20 gratis videoredigerarna

Vi filmar alltmer på våra smartphones. Det är obekvämt att först skicka dina videor till din dator och sedan redigera dem. Det är mycket lättare att finjustera videoklippen direkt på din smartphone. Vilka gratis videoredigerare rekommenderas? I den här artikeln listar vi de 20 bästa tipsen. 01 WindoLäs mer »

Så här laddar du ner videor från YouTube

YouTube är fortfarande den obesegrade mästaren när det gäller att titta på videor online. Genom att skapa ett konto via Google kan du enkelt spara videor i din favoritlista. Tyvärr är det inte möjligt att ladda ner videor på YouTube. Det finns några verktyg från tredje part som kan ladda ner videor från YouTube. Vi ger någrLäs mer »

WhatsApp på din PC eller laptop i 3 steg

De flesta använder antagligen WhatsApp på sin iPhone-, Android- eller Windows-telefon, men visste du att det också är möjligt att använda den populära chattappen på din PC eller laptop? Helt enkelt i webbläsaren eller via en speciell applikation. Vi förklarar hur din WhatsApp kommer på din dator. Hur använLäs mer »

På så sätt kan du radera ditt konto på Instagram

Vill du ta bort ditt Instagram-konto? Om du är trött på fotoappen kan du ta bort eller tillfälligt inaktivera din Instagram. Kommer du att spärra ditt konto? Eller vill du ta bort Insta helt? Så här gör du. Hur tar jag bort mitt Instagram-konto? Logga in på din webbläsare via Instagram-webbplatsen Klicka på ditt användarnamn längst upp till höger Välj Redigera profil bredvid ditt profilnamn Längst ner på sidan kan du nu välja att tillfälligt inaktivera mitt kontoVill du radera ditt konto permanent? Gå sedan till sLäs mer »

Inaktivera eller ta bort ditt Facebook-konto

Är du helt klar med Facebook? Sedan kan du radera Facebook eller inaktivera ditt konto. Vi visar hur du gör det här. Inaktivera ditt Facebook-konto Om du inaktiverar ditt Facebook-konto kommer det att pausas så att säga: Din profil kommer att tas bort från webbplatsen, liksom de flesta saker du har lagt upp på Facebook (meddelanden kommer dock att finnas kvar), men Facebook kommer att behålla dina uppgifter för om du bestämmer dig för att komma tillbaka. Du kan allLäs mer »

Så här måste du redigera en PDF

En PDF är ett användbart filformat för många dokument och rapporter. Men när du skickar en PDF kan andra ofta inte redigera den och tvärtom. Och vill du ha det? I den här artikeln lär du dig hur du redigerar din PDF. PDF-redaktörer Flera PDF-redaktörer finns. En vanlig variant är PDFescape. PDFescape Läs mer »

Så här streamar du filmer och serier med Kodi

Kodi är perfekt för streaming av filmer och serier och är också gratis att använda. Mediecentret har många fler alternativ, för du kan också spela din egen musik och fotosamlingar med det. I den här artikeln förklarar vi hur Kodi fungerar. Mediaplayer Kodi är gratis att ladda ner för ett stort antal plattformar som Windows, Mac, Linux, Android, jailbroken iOS-versioner och Raspberry Pi. Men att letLäs mer »

Vad kan du exakt göra med en NAS?

En NAS (Network Attached Storage) är faktiskt en hårddisk med en nätverksanslutning. Detta gör filer på en NAS tillgängliga för alla användare i ditt hemnätverk. Vad mer är möjligt med en NAS och vad ska du vara uppmärksam på om du vill köpa den? En NAS är faktiskt en enkel dator som ofta körs på en variant av Linux. Den primära funkLäs mer »

Redigerar du en bild? Tips för 20 gratisprogram

Om du har tagit många bilder igen i sommar och faktiskt vill redigera dem alla behöver du inte alltid vända dig till ett välkänt verktyg som Adobe Photoshop. Det finns många program som du kan redigera och hantera foton med. I den här artikeln listar vi de bästa 20 gratisverktygen för dig. 1. IrfanVieLäs mer »

11 tips för Android på din dator med BlueStacks

Vill du använda en app eller spela ett spel, men inte vill köpa en Android-smartphone eller surfplatta? Med BlueStacks 2 har du ett virtuellt Android-system på din dator. Du behöver inte en separat virtualiseringsprogramvara och programmet installeras inom några minuter. Tips 01: BlueStacks Via virtualiseringsprogramvara är det möjligt att köra andra operativsystem på din dator. En välkäLäs mer »

Så här använder du Instagram utan mobiltelefon

Instagram är inte bara tillgängligt som en app för din telefon eller surfplatta: du kan också använda den populära sociala medieplattformen på din PC och laptop. I den här artikeln förklarar vi hur Instagram fungerar på PC. Tidigare kunde du bara använda Instagram på din smartphone. Nu har Instagram utökat mobilversionen av webbplatsen med en uppladdningsfunktion, så du behöver i princip inte längre appen. Och det fina ärLäs mer »

Du har detta med en Amazon Prime-prenumeration

Vi har pratat om Amazon Prime Video, Amazons streamingtjänst för filmer och serier, mer än en gång här på datorn! Det finns mycket att tänka på med en Amazon Prime-prenumeration. Detta är vad en Amazon Prime-prenumeration kan erbjuda dig, men också vad dess nackdelar är. Amazon Prime Day 2020 börjar imorgon tisdagen den 13 oktober. Den här dagLäs mer »

Så här kan du återställa din dator med Windows 10

Fungerar din dator inte längre ordentligt? Sedan finns det flera alternativ för att få din dator tillbaka på rätt spår, men om dessa alternativ inte fungerar kan du ta en sista utväg genom att återställa din dator. Vad betyder detta och vad exakt händer när du använder det här alternativet? Vad är WindLäs mer »

Visa bilden från din dator på din TV via Chromecast

Med hjälp av en Google Chromecast kan du enkelt casta videor, foton eller hela skrivbordet från din dator till din TV. Du måste bara veta hur det fungerar. Vi kommer att förklara det i den här artikeln. Hur får jag bilden från min bärbara dator på min Chromecast? För att starta, se till att din dator och din Chromecast har samma Wi-Fi-nätverk. Klicka påLäs mer »

Hur startar du Windows 10 i säkert läge?

Kraschar din dator eller har skadlig kod delvis tagit över din dator? Då kan du se i Windows 10: s säkra läge om det fortfarande finns något att spara. Hur kommer du faktiskt in i säkert läge? Det brukade vara väldigt enkelt via F8-knappen när din dator startade, men nuförtiden fungerar det inte längre. Start av WLäs mer »

HEIC - Vad är det, och vad gör du med det?

Från och med iOS 11 använder din iPhone och iPad ett nytt filformat för foton och videor: HEIC, även känt som HEIF och HEVC. Windows är faktiskt inte redo för det ännu, så hur håller du allt kompatibelt? Vad är en .HEIC-fil och hur kan jag konvertera HEIC till JPG? Som standard använder iOS 11 ett nytt filformat för foton och videor på kompatibla enheter. Under namnet Läs mer »

Så här återställer du Windows 10 om din dator inte längre startar

Det kan hända att din dator inte startar från en dag till en annan. Du kanske måste återställa Windows 10, men hur gör du det? Vi förklarar det i den här artikeln. Om din dator med Windows 10 inte längre startar kan det ha olika orsaker. Det kan finnas ett fel i själva utrustningen, till exempel en hårddisk som har dött eller ett grafikkort som inte längre överför en signal till monitorn. I sådana fall Läs mer »

Du kan till exempel titta på direktsänd TV med Kodi

Det verkar osannolikt, men med lite ansträngning är Kodi nästan ett fullfjädrat alternativ till ditt tv-abonnemang. Via alla typer av smarta tillägg kan du enkelt ta emot de offentliga programföretagens kanaler och olika betalstationer. Detta kan göras via en ansluten TV-tuner såväl som via webbströmmar. Du kan tiLäs mer »

Så här hämtar du ett borttappat lösenord

Numera behöver du inloggningsinformation för många webbplatser och det kan hända att du glömmer ditt lösenord. Lyckligtvis är det inte en katastrof. Det finns många tekniker som du fortfarande kan hitta ditt förlorade lösenord. På redaktionen får vi regelbundet frågor från läsare som desperat undrar hur man kan återställa ett glömt lösenord, och det är lika talande att en sökterm som "glömt lösenord" på Google ger 25 miljoner träffar. I den här artikeln kommeLäs mer »

Logga in i Windows 10 utan lösenord

Om flera personer använder din dator är det klokt att ha ett eget konto i Windows 10. Du kan sedan logga in på din dator genom att ange ett lösenord eller pinkod. Om du är den enda som använder din dator kan det vara onödigt att logga in varje gång. Vi förklarar hur du kan logga in utan lösenord i Windows 10. När ska Läs mer »

Hur ansluter du en PS4-kontroller till din dator?

Spelar du ofta spel på din dator och föredrar du att ha en handkontroll i dina händer? Om du fortfarande har en PS4-kontroller kan du enkelt ansluta den till din dator. Du måste bara veta hur det fungerar. I den här artikeln förklarar vi hur du får din PS4-kontroller till PC. Men vad händer om du vill spela spel med en kontroller på din dator? Du kan nLäs mer »

Så här laddar du ner och skapar Whatsapp-klistermärken

WhatsApp erbjuder möjligheten att skicka klistermärken, med vilka du kan ge dina konversationer lite extra färg ovanpå utbudet av GIF och emoticons. Du kan ladda ner färdiga klistermärken, men du kan också göra dem själv. Du kan läsa mer om detta i den här artikeln. Ladda ner klistermärken Färdiga klistermärken finns att ladda ner via Whatsapp. För att göra Läs mer »

Fixa din dator med verktygen i Windows Repair Toolbox

Lider din dator allt mer av botemedel? Då kan du lita på många verktyg för att reparera din dator. Välkänd återställningsprogramvara är Windows Repair Toolbox, ett lätt program (endast 2 MB!) Som erbjuder dussintals verktyg för att lösa problem i Windows. Vi förklarar hur programmet fungerar. Tips 01: BäLäs mer »

Uppdatera din BIOS på bara 10 minuter

Via BIOS kan du ändra alla typer av inställningar på din dator. Med några knep kan du uppdatera din BIOS till den senaste versionen. Detta kan vara nödvändigt om du stöter på vissa problem på din dator. Var dock medveten om att en BIOS-uppdatering inte är utan risk! BIOS BIOS eller det grundläggande ingångssystemet ser till att din dator kan starta, även innan operativsystemet är nästa. BIOS initialisLäs mer »

Så här ställer du in din egen VPN-server

Du stöter på VPN-servrar främst i företagsvärlden: anställda kan säkert komma åt företagets nätverk på vägen eller hemifrån. Ändå kan en VPN-server också vara till nytta när du själv är på väg och vill komma åt internet säkrare eller få åtkomst till filer i ditt hemnätverk. Tips 01: Vpn-protokoll Det finns många VPN-tjänster och vissa kan du använda gratis även utan för många begränsningar, till exempel ProtonVPN. Via klientprogramvaran på din moLäs mer »

På så sätt kan du lösa alla typer av tangentbordsproblem

Förutom musen är tangentbordet antagligen ett av de viktigaste tillbehören för din dator, så det är viktigt att du inte har några problem när du skriver. Har du fortfarande de nödvändiga problemen, medan tangentbordet i princip inte är fysiskt defekt? Vi ger några tips för att hitta en lösning. Är tangentboLäs mer »

Starta upp i uefi: alternativa startmetoder

Under lång tid har nya datorer och bärbara datorer utrustats med en "uefi" istället för det gammaldags BIOS. Men säkerhetsargumentet används felaktigt för att göra det svårt att starta från ett CD- eller USB-minne (med till exempel GParted, återställning av skadlig programvara eller Linux-distribution). I den här aLäs mer »

Så här använder du BitLocker, krypteringsverktyg i Windows 10

Du kanske inte behöver någon extern programvara för att kryptera filer på din dator. Windows 10 själv har ett inbyggt krypteringsverktyg som heter BitLocker, med vilket du kan kryptera hela enheter. Vi förklarar hur du kommer igång. BitLocker är endast tillgängligt på datorer som kör Windows 7 Ultimate eller Enterprise, Windows 8.1 Pro och ELäs mer »

Kom igång med Plex Media Server

Med en Plex Media Server kan du strömma dina favoritfilmer och serier på alla skärmar i huset. Det tar lite tid och ansträngning att ställa in din egen server, men då har du också något. I den här artikeln hjälper vi dig med det. Med Plex-appen behöver du inte längre växla mellan olika appar för dina nyheter, podcasts, musik, serier eller filmer. Allt kombinerLäs mer »

Du kan skicka stora filer på dessa sätt

Om du vill skicka stora filer är ditt e-postprogram inte alltid det bästa alternativet, för med många program får du bara skicka ett maximalt antal MB-filer. Lyckligtvis finns det olika tjänster som du fortfarande kan skicka stora filer med. Vi listar de bästa. Vi överför En av anledningarna till att bli upphetsad över WeTransfer är att gränssnittet är så enkelt att vem som helst kan förstå det. Du klickar heltLäs mer »

Kör Android-appar utan problem på din dator

Android är ett mycket tillgängligt operativsystem. Du hittar Googles operativsystem på telefoner, surfplattor, smartklockor, smarta glasögon och till och med i fotokameror. Varför inte på datorer? I den här artikeln förklarar vi hur du kör Android-appar på din dator. Du använder antagligen fler appar på din smartphone en dag än du använder program under Windows. Många av dessLäs mer »

Vad är VPN och varför behöver du det?

Du kanske har hört talas om VPN och om inte, bör du definitivt läsa vidare. För även om du inte regelbundet laddar ner filmer eller musik kan ett VPN vara viktigt för dig. Vi svarar på de tio viktigaste frågorna om VPN. Vad är VPN? VPN står för Virtual Private Network och kan ses som ett privat nätverk inom ett större nätverk. Vanligtvis ärLäs mer »

17 tips för att rengöra din Windows-dator grundligt

I början går en ny dator fortfarande smidigt, men när åren går och du har installerat fler program kan en dator bli lite långsam. I den här artikeln kommer vi att täcka 17 tips som gör PC-rengöring till en lek. Känns Windows långsamt, har du ingen översikt över dina filer eller tar det lång tid för din dator att starta upp? Då är det hög tLäs mer »

Så här sätter du WhatsApp på din iPad

WhatsApp är fortfarande ett av de mest populära sätten att chatta med varandra. Appen är tillgänglig för många enheter, men tyvärr ännu inte för iPad. Det finns dock ett sätt att få WhatsApp på din iPad. Om du ska använda den här metoden är det viktigt att inse att WhatsApp inte är byggt för användning på iPad, kort sagt, vissa funktioner, som att skicka röstmeddelanden, fungerar inte. Att skicka och ta emLäs mer »

Dessa är de 12 bästa säkerhetskopieringsprogrammen för Windows 10

Den som använder sin dator ofta skulle göra det bra att göra en vanlig säkerhetskopia. På det här sättet kan du vara säker på att data inte går förlorade om din dator sviker dig. Det finns många verktyg för att säkerhetskopiera i Windows 10. Vi har listat tolv åt dig. Vill du lära dig mer om att göra en säkerhetskopia? Kolla in vår kursLäs mer »

Detta tar dig till BIOS på din Windows 10-dator

Numera startar datorer så snabbt att du får slut på tid för att komma in i BIOS, medan menyn fortfarande är mycket användbar för att konfigurera din dator. Hur kan du komma in i BIOS snabbt? Vi kommer att förklara det för dig i den här artikeln. BIOS (Basic Input / Output System) är en meny på din dator där du kan konfigurera systeminställningarna för din bärbara dator eller dator. Tänk till exempLäs mer »

Så här hittar du Microsoft Office-produktnyckeln

Om du försöker installera eller aktivera Office behöver du ofta en Microsoft Office-produktnyckel. Men var kan du hitta den? Och tänk om du tappade koden? Vi kommer att svara på det i den här artikeln. När du installerar eller aktiverar Microsoft Office 365, Office 2019 eller äldre versioner av, till exempel Office 2016 och Office 2013, kan en produktnyckel begäras. Du kan iLäs mer »

Så här skapar du en USB-startdisk för Windows 10

Om du har en giltig Windows 10-licens kan du enkelt skapa en USB-startdisk. Detta är användbart när din dator inte längre vill starta och du inte har en CD / DVD-spelare i din enhet. Här visar vi dig hur du skapar en Windows 10 USB-startdisk från ett USB-minne med hjälp av ett verktyg från Microsoft själv, Media Creation Tool. EftersoLäs mer »

Du kan testa datorns prestanda med dessa riktmärkeverktyg

Med vissa program eller uppgifter är prestandan på ditt system något nedslående. Är det processorn eller grafikkortet, skivan eller internminnet? Jämförelsesverktyg gör att du kan testa dessa systemkomponenter grundligt. Det blir tydligare var de potentiella flaskhalsarna är och vad du kan göra åt dem. Tips 01: Läs mer »

Alla oönskade appar från din Samsung Galaxy

Om du köpte en Samsung Galaxy-telefon kommer du förmodligen att bli mycket irriterad av alla onödiga appar som företaget redan har installerat på din telefon. Och du kan ofta inte bara ta bort dessa appar. Det finns ändå sätt att få appar från din telefon. Inaktivera appar 01 Aktiva appar För att se vilka appar som är aktiva, tryck på Programhanteraren i Android-inställningarna . Svep sedan tiLäs mer »

Hur lutar du skrivbordet i Windows 10?

I vissa fall kanske du vill rotera datorskärmen, till exempel om du vill hänga din skärm på väggen. I Windows 10 (och tidigare versioner) kan du rotera skärmen via inställningarna eller en kortkommando. Rotera skärmen i Windows Kortkommandon - Ctrl + Alt + piltangenter eller Ctrl + Alt + 2/4/6/8 på ditt alfanumeriska tangentbord (Num Lock av). Meny - Läs mer »

Så här upptäcker du om du är utsatt för skadlig kod

Märker du att din dator plötsligt går mycket långsammare eller kör du konstiga processer som du inte vet exakt ursprung? Då kan du ha blivit offer för skadlig kod. Signalerna är dock inte alltid tydliga. Därför ger vi fem tips för att ta reda på om du har utsatts för skadlig kod. Naturligtvis är det bästa sättet att ta reda på om du har skadlig kod att köra en systemomfattande skanning. Du borde redan göLäs mer »

Ta bort ditt Microsoft-konto i tre steg

Microsoft ändrar sina användarvillkor då och då och dessa ändringar är inte alltid till förmån för slutanvändaren. Om storleken är full för dig kan du radera ditt Microsoft-konto. I den här artikeln förklarar vi hur det fungerar. Avbryta ett Microsoft-konto: varför? Microsoft arbetar hårt för att göra konton oumbärliga. Till exempel att lLäs mer »

Gör Windows 10 snabbare och bättre i 15 steg

Det kan inte förnekas: när du startar en dator med en helt ny Windows-installation går allt bra och snabbt. Några månader senare, men när allt börjar sakta ner är du mycket mindre upphetsad. Om du inte gillar en helt ny Windows-installation finns det lyckligtvis många mindre radikala tweaks som kan ge fart tillbaka till dina Windows-sessioner. Du kan gLäs mer »

Städa upp Windows 10: så här håller du Windows snabbt och organiserat

Börjar din dator att sakta ner? Då kan det vara så att du inte har underhållit din dator ordentligt och har den fylld med program som du faktiskt inte längre använder. Dags för en stor rengöring. Så här städar du Windows 10. Tips 01: Städa upp fysiskt I den här artikeln fokuserar vi helt på mjukvarustädning av din dator, med andra ord: Windows. Vi kan dock inLäs mer »

Du kan till exempel läsa din smarta mätare med en Raspberry Pi

Nästan alla har numera en smart mätare, men visste du att du kan få mer information från din mätare än du tror? Med en Raspberry Pi, en kabel och programvara kan du få mer inblick i din energiförbrukning. I den här artikeln förklarar vi hur du kommer igång. Alla en smart mätare Cirka fyra miljoner hushåll har nu en smart mätare. Detta mäter dLäs mer »

Vad är Windows.old-mappen till?

Du kanske har stött på det på din hårddisk, en mapp som heter Windows.old. När du öppnar den hittar du alla typer av mappar och filer, vilket kan få dig att känna dig som en viktig mapp. Men vad är den här mappen, och ännu viktigare, kan och kan du radera den? Inte alla som har Windows på sin dator hittar den här mappen. Det är en maLäs mer »

Så här tar du en skärmdump i Windows

En skärmdump kan vara användbar om du vill lägga upp ett Windows-fel på ett forum eller stöta på något trevligt på Internet. Att ta en skärmdump från Windows är enklare än du tror. Här är tre tips så att du kan komma igång. Ta en skärmdump i Windows? Alternativ 1: Tryck på Print Screen , öppna Paint , klicka på Ctrl + V . Använd Alt + PrintSLäs mer »

Länka din Android-surfplatta eller smartphone till din TV

Med en surfplatta eller smartphone och en Netflix-prenumeration kan du titta på dina favoritfilmer och serier när som helst och var som helst. Men skärmarna på mobila enheter är vanligtvis små och om du vill titta på med flera personer fungerar det här inte perfekt. Men inte alla TV-apparater erbjuder möjlighet att ladda ner Netflix-appen. Hur streLäs mer »

Överför din Android-data till din nya smartphone

Om du har köpt en ny telefon vill du naturligtvis få all data från din gamla smartphone till din nya så snart som möjligt. Hur kan du överföra dina Android-data? I den här artikeln förklarar vi hur du överför dina data från din Android-telefon. Med din nya enhet i handen är det mycket frestande att starta omedelbart. Ändå är det Läs mer »

På så sätt kan du skanna med din smartphone

Fler och fler byråer är fast beslutna att gå igenom livet papperslösa, men du kan inte helt undvika att få ett brev från skattemyndigheterna per post eller få ett kvitto i en butik. Vill du digitalisera allt detta pappersarbete själv? Då kan du: du behöver bara en smartphone med en kamera och rätt programvara. Vi förklarLäs mer »

Spela in ett telefonsamtal på Android

Ibland kan det vara användbart att spela in ett telefonsamtal. Som standard är det inte möjligt att göra detta i Android-operativsystemet, men det finns appar som gör det möjligt att spela in konversationer. Vill du spela in ett telefonsamtal på Android? I den här artikeln tar vi en närmare titt på funktionerna i appen Call Recording. Appen föLäs mer »

På så sätt kan du rippa CD-skivor och DVD-skivor

På grund av de många streamingtjänster som för närvarande är tillgängliga, för musik, men också för dina favoritfilmer och serier, är CD och DVD faktiskt föråldrade. Om du fortfarande har några kan du kanske rippa dem. Då har du din musik och filmer digitala omedelbart och du kan kasta dina skivor. Det rensar uppLäs mer »

Det här är de bästa riktmärkesverktygen

Det nya spelet går inte smidigt, din videoredigerare vacklar och din dator startar ibland bara om - tydligen når din dator sina gränser. Svårt, för är det minne, processor, disk eller grafikkort? Lyckligtvis finns det verktyg som mäter och benchmarkar prestanda för ditt system och de olika komponenterna i detalj, så att du väljer rätt lösning.Detta är de Läs mer »

Ge Windows 10 startmeny ett klassiskt utseende med Classic Shell

Inte alla är nöjda med startmenyn i Windows 10. Lyckligtvis kan du använda Classic Shell-verktyget för att anpassa startmenyn. Vi kommer att förklara hur man gör det i den här artikeln. Inte alla är nöjda med det ständigt föränderliga utseendet och layouten på Windows 10-startmenyn. I Windows 8 försvann till och med startmenyn, vilket orsakade frustration för många. Och i Windows 1Läs mer »

På detta sätt uppgraderar du från hdd till ssd

Genom att köpa och använda en SSD kan du ytterligare förbättra datorns prestanda. En SSD är mycket snabbare än en vanlig hårddisk. Du kan till exempel uppgradera från hårddisk till SSD. SSD-enheter blir billigare, vilket gör att du köper dem mer attraktiva. Även om du har en äldre bärbar dator kan det löna sig att förse den med en SSD under de senaste arbetsåren, eftersom chansen att din gamla hårddisk kommer att misslyckas innan resten av hårdvaran är ganska hög. Naturligtvis är detLäs mer »

Ett optimalt hemnätverk i 14 steg

De flesta hemnätverk lämnar något att önska eller är ofullständiga eftersom inte alla enheter som kan anslutas är anslutna. I den här artikeln ska vi ansluta allt tillsammans och ansluta till internet. Du läser vad som är bäst för din situation. Tips 1: Nätverksinstallation I den här artikeln antar vi en grundläggande nätverksinstallation som finns i nästan allas hem. Internet tillhanLäs mer »

Återställ filer från trasig extern hårddisk

En extern hårddisk är ett bekvämt sätt att säkerhetskopiera dina filer. Men vad ska du göra om du har en trasig hårddisk? Säkerhetskopiering är en av de viktigaste sakerna att göra om du inte vill förlora dina filer. Det är tillrådligt att göra flera säkerhetskopior på olika media, t.ex. externa hårdLäs mer »

Du borde veta detta om vidarebefordran av port och UPnP

UPnP, portar, brandväggar, det kan vara ganska svårt att göra något tillgängligt inifrån ditt nätverk så att det också kan nås på externa platser. Det är ofta svårt att konfigurera din router så att den skickar rätt trafik till rätt enhet i ditt nätverk. Vi kommer att arbeta med detta med UPnP och vidarebefordran av port. Vill du kunna nLäs mer »

Sätt Chrome OS eller Linux Mint på en gammal dator

Windows 10 kan vara ett ganska tungt operativsystem för din gamla dator. Det är därför det kan löna sig att välja en lättare version, till exempel Chrome OS eller Linux Mint. I den här artikeln förklarar vi hur man installerar ett av de två operativsystemen. Tips 01: Chromium OS Du kanske känner till de billiga chromebooks från butiken. Dessa kompaLäs mer »

8 tips för att arbeta med flera skärmar

Med de sjunkande priserna på skärmar byter fler och fler människor till ett datorsystem med två eller flera skärmar. Fördelen är naturligtvis mer utrymme för dokument, webbplatser och program och det fungerar mycket mer effektivt. Detta gäller verkligen också för de många hemarbetarna just nu. Läs hur du Läs mer »

Så här kan du ta bort ditt Windows 10-lösenord

Om du bor ensam eller är den enda som har åtkomst till din dator kanske du inte hittar det nödvändigt att logga in på Windows 10 med ett lösenord. Lyckligtvis kan du ta bort ditt Windows 10-lösenord för att logga in automatiskt. Av säkerhetsskäl är det nästan alltid bäst att skydda din dator med ett lösenord. Men om du borLäs mer »

Arbeta med WordPad i Windows 10

WordPad är en gratis ordbehandlare som ingår i Windows 10. Det är blygsamt när det gäller möjligheter, men det är bra att skriva ett brev. Dessutom: filer sparas i .doc-format och är därför helt utbytbara med det "riktiga" Microsoft Office. Inte alla behöver ett komplett Office-paket på sin dator. Ofta - särsLäs mer »

Så här kontrollerar du text för plagiering

Ibland kopierar vi alla en bit text från någon webbplats. Men det är naturligtvis inte alltid tillåtet. Lyckligtvis finns det många plagieringskontroller online som visar om en viss text redan finns. Att kontrollera om en text är plagierad tillämpas ofta på texter som du får från någon annan, trots allt skulle du vilja veta om han / hon inte har tagit en bit text från någon webbplats. Plagiering bLäs mer »

Så här justerar du startmenyn för Windows 10

Med ankomsten av Windows 10 återvände den populära startmenyn. Med startmenyn kan du justera många fler saker efter din egen smak än vid tidpunkten i Windows 8. Vad kan du justera? I den här artikeln kommer vi att diskutera alternativen. I Windows 10 har Microsoft kombinerat Metro-startmenyn från Windows 8 med den traditionella Windows-startmenyn. Som etLäs mer »

13 Google Chromecast-tips för perfekt bild och ljud

Chromecast är fortfarande mycket populärt bland alla som vill strömma videor till en TV. Men du kan göra mycket mer med den här mångsidiga enheten. Du kan till exempel spela spel med det, casta webbsidor och strömma dina egna mediefiler. I den här artikeln ger vi 13 Chromecast-tips. Google har en hit med sin Chromecast. Mer än Läs mer »

Så här konfigurerar du Windows 10-brandväggen

Windows 10 har en inbyggd brandvägg, som borde hålla de största problemen på avstånd. Med det menar vi hackare som i hemlighet ansluter ditt system till en dåligt säker router eller offentlig hotspot. Windows 10 har inte bara en inbyggd virusscanner omedelbart efter installationen, utan också en lika inbyggd brandvägg. För genoLäs mer »

Skapa dina egna vandrings- och cykelleder med Google Maps

Bra kartor är oumbärliga för den ivriga vandraren och cyklisten som gillar att ta vackra rutter. Numera passar det här kartmaterialet enkelt på din telefon. Då är det väldigt praktiskt om du också kan skapa egna rutter, varefter du lägger dem på enheten. Telefon till hands? Gå bara och cykla! Tips 01: GLäs mer »

Så här kan du spara ett Instagram-foto

Om du ser ett bra foto på Instagram kanske du också vill kunna spara det då och då. Naturligtvis kan du ta en skärmdump på din telefon eller surfplatta, men det är lite besvärligt. Det är lättare att ladda ner en app som låter dig ladda ner foton direkt från Instagram. På det här sättet kan du spara ett Instagram-foto. Det finns fleLäs mer »

Vad är RAR-filer och vad kan du göra med det?

RAR-filer, som zip-filer, är komprimerade eller okomprimerade arkivfiler som kan innehålla filer och mappar. Här förklarar vi hur du kommer igång. Du kan betrakta en RAR-fil som en vanlig mapp eftersom den kan innehålla filer och mappar precis som vanliga mappar. Men för att öppna en RAR-fil behöver du speciell programvara som WinRAR. Enkel Läs mer »

En delad Google-kalender för hela familjen

Att dela en kalender är mycket användbart för att alltid hålla dig informerad om möten i ditt hushåll. Ändå använder många ännu inte en gemensam agenda, medan det inte är så svårt att skapa en. I den här artikeln förklarar vi hur det fungerar. Vi hjälper dig att skapa en digital kalender för hela familjen och försöka ta hänsyn till alla situationer: från familjer där alla har en smartphone, till familjer där ingen har den och allt däremellan. 01 Välj plattform MännLäs mer »

WhatsApp fungerar inte? 5 tips för att lösa det

WhatsApp är förmodligen en av de viktigaste apparna på sin telefon för många. Det är därför det kan vara extra frustrerande om appen inte fungerar ordentligt eller alls. Vad gör du då? I den här artikeln ger vi några tips. WhatsApp fungerar inte? Du kan göra det här! Steg 1: Kontrollera din internetanslutning Kanske den här gången är det upp till dig. Steg 2: UppdateLäs mer »

Så här får du tillbaka raderade filer

Du raderar inte alltid filer medvetet. Det kan också hända av misstag. Till exempel när du formaterar en disk utan att ha gjort en säkerhetskopia. Eller så gör du ett urval av filer som kan raderas och det finns av misstag några som du ville behålla. Är de borta för alltid? Inte nödvändigtvis! I den här aLäs mer »

DLNA i ditt hemnätverk

Många enheter är numera DLNA-certifierade, men vad betyder det exakt? Tack vare denna standard kan du tillåta tv-apparater, mediaspelare, spelkonsoler och datorer från olika märken att kommunicera sömlöst med varandra. Fördelen med detta är att du kan spela musik och filmer på alla typer av enheter, oavsett var dessa mediefiler lagras i ditt hemnätverk. År 2012 hLäs mer »

4 sätt att redigera PDF-filer gratis

PDF-filer har ett fast format, vilket är särskilt användbart om du skickar dem till någon annan och vill behålla formateringen intakt. Men att göra justeringar är därför inte lätt. Med dessa onlineverktyg kan du fortfarande hantera. Smallpdf Smallpdf är en som låter dig göra olika ändringar i befintliga PDF-filer gratis. Till exempel Läs mer »

Ändrar startprogram i Windows 10

När du startar din dator laddas vissa program automatiskt. Detta kan vara användbart, till exempel om du alltid använder Spotify som standard när du är på datorn. Men det finns också program som laddas automatiskt när du inte använder dem. Sådan programvara kan göra din dator onödigt långsam. I den här arLäs mer »

Fyra sätt att ändra storlek på dina foton snabbt och enkelt

Numera kan du ta vackra bilder med din smartphone, men till ett pris. Fotofilerna tar ofta en hel del MB-filer på din telefon och det är inte alltid användbart om du vill lägga upp bilderna på sociala medier. Det är därför det kan vara användbart att snabbt och enkelt ändra storlek på dina foton. Vi har samLäs mer »

På det här sättet tar du bort dubbla foton automatiskt

Om du har byggt upp en hel fotosamling genom åren kommer du utan tvekan att stöta på många dubbletter. Att hitta och ta bort de dubbletterna kan vara en skrämmande uppgift, men lyckligtvis finns det program för det. Med Fast Duplicate File Finder Professional kan du till exempel ta bort dubbletter av foton. Det Läs mer »

15 användbara kommandon i Windows Command Prompt

För många Windows-användare är kommandotolken okartat område och det är ett missat tillfälle eftersom du med kommandotolken kan använda din dator ännu snabbare och mer effektivt. Det finns till exempel kommandon som låter dig utföra uppgifter snabbare eller mer exakt, men det är bara toppen av isberget. Vi har listLäs mer »

Hantera dina sparade lösenord i Windows 10

När du besöker en webbplats behöver du inte ange ditt användarnamn och lösenord varje gång du vill logga in på den webbplatsen, tack vare Windows 10: s inbyggda lösenordshanterare. Detta sparar inte bara tid utan det har också fördelen att du kan använda ett annat lösenord för varje webbplats och tjänst du använder. När allt kommeLäs mer »

Årlig granskning: de bästa apparna från 2020

Det är förståeligt att du då och då letar efter lite distraktion. Med allt som jobbar hemifrån idag är lite avkoppling mycket välkommet. Vi har registrerat de bästa applikationerna för både iOS och Android de senaste månaderna. I den här årliga översikten kan du enkelt se samlingen av de bästa apparna från 2020. Darkroom - PhotLäs mer »

På så sätt kan du hitta ett glömt lösenord i Chrome

Idag ber många webbplatser dig att logga in, men du kan inte komma ihåg alla lösenord. Speciellt om du använder många unika lösenord, vilket trots allt rekommenderas. Lyckligtvis kan din Chrome-webbläsare redan lagra många lösenord. Så fungerar det. Googles Chrome-webbläsare har en dold funktion som du kan använda om du inte kommer ihåg ditt lösenord. Klicka på de Läs mer »

7 tips för att hitta den bästa lösenordshanteraren

För att undvika drunkning i användarnamn och lösenord som du behöver komma ihåg hjälper vi dig att välja en lösenordshanterare. Vi beskriver viktiga val du behöver göra med en lösenordshanterare och sedan berättar vi hur populära lösenordshanterare hanterar dessa val. 01 Inledning Vi drunknar bokstavligen i den stora mängden användarnamn och lösenord vi måste komma ihåg. Att använda för måLäs mer »

Edge Chromium: De 10 bästa funktionerna

Windows 10 har haft en ny webbläsare i några veckor. Webbläsaren heter Edge Chromium, eftersom den körs på samma motor (bas) som Google Chrome. Vi har testat webbläsaren ett tag nu och har listat de tio bästa Edge Chromium-funktionerna. 1. Användargränssnitt En produkt kan vara vacker eller bra, men om användargränssnittet är trasigt, vad nyttar det? LyckligtvisLäs mer »

Inaktivera automatiska Windows 10-uppdateringar

Automatiska uppdateringar är användbara och säkerställer att Windows alltid är uppdaterat, så att din dator är bättre skyddad mot de senaste virusen, skadlig programvara och läckage. Ändå innehåller uppdateringar som släppts av Microsoft alltmer irriterande buggar. Det är därför som ibland inte skadar att installera uppdateringar senare. För det måste dLäs mer »

Känna igen och installera teckensnitt med WhatTheFont

Har du sett ett trevligt typsnitt som du själv vill använda? Du behöver inte längre vara expert för att räkna ut teckensnittet. Vi visar dig hur du känner igen teckensnittet med WhatTheFont och sedan hittar och installerar teckensnittet på Internet. Steg 1: WhatTheFont Webbplatsen WhatTheFont är specialiserad på att känna igen teckensnitt. Detta kan Läs mer »

Spåra din partner eller ditt barn var som helst med GPS tracking pro

En GPS-spårningsapp kan vara mycket användbar för att spåra ditt barn. Det finns flera appar du kan använda för att spåra någon, inklusive GPS tracking Pro. Vi förklarar hur appen fungerar. ladda ner och installera GPS tracking pro kan laddas ner gratis till din Android-smartphone. Du installerar appen och ger dig själv ett namn som senare kommer att synas i appen på GPS-kartan. Du kan nu Läs mer »

Det är så du hittar de bästa Whatsapp-klistermärkena

WhatsApp erbjuder möjligheten att skicka klistermärken, med vilka du kan ge dina konversationer lite extra färg ovanpå utbudet av GIF och emoticons. Var kan du hitta de bästa klistermärkena? Vi ger några tips. Ännu inte bekant med klistermärken i Whatsapp? Läs sedan den här artikeln, som förklarar inte bara hur man laddar ner och använder klistermärken utan också hur man gör dem själv. I Whatsapp erbjLäs mer »

Så här återställer du ditt Windows 10-lösenord

Det kan hända bäst: du vill logga in på Windows 10, men tyvärr verkar det som att lösenordet är felaktigt. Och nu då? Lyckligtvis är lösenordet enkelt att återställa med dessa steg. Dator! Totaal förklarar vad man ska göra. Så här återställer du ditt Windows 10-lösenord. Sedan Windows 8 har det varit ganska enkelt att logga in på operativsystemet om du glömde ditt lösenord. Speciellt om du loggLäs mer »

Så här ställer du in en virtuell maskin med Windows 10

Installerar du ofta nya program som du tar bort efteråt? Det finns en stor chans att en hel del kvarstår på din dator. Dags för en virtuell maskin: du installerar en andra Windows på samma dator, som du kan använda för att förorena och experimentera med utan problem. Att jobba! Tips 01: Virtualisera det! TraditLäs mer »

På så sätt tömmer du verkligen din dator

Är det dags för en ny dator? Du kan fortfarande få några dollar för din gamla dator. Innan du säljer dessa är det klokt att få en kvast genom din dator först. Du kan tömma hårddisken på ett ögonblick med tipsen från den här artikeln. 01 Formatera disk En traditionell hårddisk består av ett eller flera skivor: runda skivor som ser ut som tjocka CD-skivor. En tallrik är enLäs mer »

Använda specialtecken i Word och Windows 10

Du vet förmodligen hur man hittar de 26 bokstäverna i alfabetet blindt på tangentbordet, men det blir svårare om du vill använda specialtecken. Till exempel, hur sätter du en diaeresis på i, hur anger du en "accentgrav" (è), hur skriver du en eurosymbol? I den här artikeln förklarar vi hur man använder specialtecken i Windows 10, men också specifikt i Word. Liksom allLäs mer »

Du måste veta detta om en extern GPU

Din bärbara dator är praktisk eftersom det är en liten enhet som du kan bära med dig. Tyvärr har de flesta bärbara datorer ett internt grafikkort som inte är tillräckligt snabbt för något tyngre grafikapplikationer som videoredigering eller grafikintensiva spel. En lösning är att ansluta en extern GPU till din dator. I den här aLäs mer »

VLC mediaspelare, återupptäckt

VLC mediaspelare är en av de mest populära i sitt slag - och inte bara för att den är gratis. Det finns få mediaspelare som spelar så många olika medieformat utan ytterligare codecs. Och den som tar sig besväret med att upptäcka de mindre kända alternativen och möjligheterna med programmet kommer snabbt att inse att även en beskrivning som "flexibel mediaspelare" gör verktyget orättvisa. Tips 01: LadLäs mer »

Navigera med Waze - Bättre än Google Maps?

Google Maps är det bästa alternativet för många användare att navigera från punkt A till punkt B, men har du någonsin hört talas om Waze? Den här appen gör saker precis lite annorlunda. I den här artikeln berättar vi vad du behöver veta om Waze. Tips 01: Endast för fordon En av de saker som gör Waze annorlunda är att appen inte riktar sig mot alla former av trafik. Om du vill cyklLäs mer »