KATEGORI ARKIV: Blogg

Hitta och ta bort dubbletter

Ju mer du laddar ner och installerar, desto mer sannolikt är det att du har dubbla filer. I många fall tar de upp onödigt diskutrymme och du får bättre bli av med det. Det finns många olika verktyg tillgängliga för att upptäcka dubbletter. Vissa är gratis, andra måste du betala. I Windows är det inte alltid lätt att hitta dubbla filer på egen hand om du inte vet lite om kommandotolken. Om du inte hLäs mer »

Vad tar USB 3.1 med sig?

Den nya USB 3.1-standarden erbjuder snabbare hastigheter än vad vi var vana vid från USB 3.0 hittills. Samtidigt har företagen bakom den populära standarden kommit med en ny kontakt: USB Type-C är inte bara bekväm att använda utan erbjuder också olika nya möjligheter. USB-porten är oumbärlig på en modern dator: oavsett om det är en mus och ett tangentbord, en extern hårddisk, en skrivare eller en webbkamera, idag är nästan alla kringutrustning anslutna med en och samma kontakt. Alla som redan Läs mer »

Vad är Bluetooth 5.0 och vad kan du göra med det?

Moderna smartphones, från iPhone 8 och iPhone X till Samsung Galaxy S8, stöder Bluetooth 5.0. Jämfört med föregångaren 4.2 har vissa förbättringar gjorts. Vi kommer att lista vilka de är. Först och främst bör du veta att inte bara din telefon utan även dina tillbehör måste stödja Bluetooth 5.0 för att dra nyLäs mer »

Finns det liv efter Windows 7?

Från och med idag kommer Microsoft inte längre att ge Windows 7 uppdateringar och nya funktioner. Ändå är det nu något föråldrade operativsystemet fortfarande mycket populärt, särskilt bland affärsanvändare. Kommer det att finnas liv för dem efter Windows 7? Det finns ungefär sex års skillnad mellan lanseringen av Windows 7 och det nuvarande Windows 10, men tills nyligen ville en majoritet av PC-ägare inte uppdatera sitt gamla operativsystem. Det påminner nåLäs mer »

Kan du fortfarande använda Windows 7 säkert?

Mer än tio år efter lanseringen av Windows 7 är slutet verkligen där: Microsoft slutade slutligen stödet den 14 januari 2020. Förra året kunde du bara få de viktigaste uppdateringarna för operativsystemet. Men är det till och med smart att fortfarande arbeta med Windows 7, eller måste du verkligen byta? Inte allaLäs mer »

Vad är fel med Huaweis EMUI?

Du kommer alltid att läsa det i recensioner av Huawei smartphones: de är vackra smartphones, ofta till ett attraktivt pris. Men inom programvaran och varje Huawei-uppdatering går saker ofta fel, för Android med Huaweis EMUI är inte anpassat till det bättre av kineserna. Men det finns mer i det. FörrLäs mer »

Hemserver: Din egen hemserver

Numera är det inte längre ett undantag att ha din egen server i hemnätverket. Det är perfekt att ha en central plats i nätverket där du kan lagra all din data, och det är särskilt användbart för media som musik och filmer. Det finns dock ett annat alternativ än en NAS. En NAS används ofta för detta, vilket är exakt vad namnet säger: N etwork A ttached S torage; en plats i nätverket för att lagra dina data. En NAS är ofta eLäs mer »

Framtiden för Windows 10

Enligt Microsoft är Windows 10 den sista versionen av det ikoniska operativsystemet. Även om detta uttalande var lite svårt att uppskatta 2015 vet vi nu vad det betyder. Det kommer inte att finnas några större nya versioner, men var sjätte månad går vi från Windows 10 till ett ännu nyare Windows 10. Räcker deLäs mer »