Så här kan du spara ett Instagram-foto

Om du ser ett bra foto på Instagram kanske du också vill kunna spara det då och då. Naturligtvis kan du ta en skärmdump på din telefon eller surfplatta, men det är lite besvärligt. Det är lättare att ladda ner en app som låter dig ladda ner foton direkt från Instagram. På det här sättet kan du spara ett Instagram-foto.

Det finns flera appar du kan använda för att spara foton från andra konton på Instagram. Du kan ha dina egna foton automatiskt sparade så snart du publicerar dem på Instagram. För att göra detta, gå till din profil och välj de tre raderna längst upp till höger. Välj inställningar under 'originalmeddelanden', du kan kontrollera alternativen för att spara publicerade foton och videor på din enhet.

Spara med Quicksave för Instagram

En app som låter dig ladda ner foton från någons profil är Quicksave (Android / iOS). För att spara ett foto, starta appen och sätt på skjutreglaget för "automatisk nedladdningstjänst". Du kommer att se Instagram-ikonen längst ner till vänster. Om du öppnar Instagram via Quicksave-appen är du redo att ladda ner foton från Instagram.

Välj det foto du vill ladda ner och välj de tre punkterna till höger om fotot. Detta öppnar menyn. Välj Kopiera länk så ser appen automatiskt till att fotot sparas i ditt galleri.

De andra apparna som du kan ladda ner för detta ändamål fungerar på samma princip. Så välj en app som du tycker fungerar enklast. Allt du behöver göra är att söka efter "spara Instagram" i Playstore eller Appstore.

Spara via din dator

För att spara Instagram-foton via din dator kan du använda 4K Strogram. Det här är en app som du kan ladda ner för Windows, macOS och Linux. Du kan ladda ner foton och videor via appen. Strogram erbjuder också möjlighet att ladda ner historier. Det är också möjligt att säkerhetskopiera din Instagram-profil. Appen är gratis att ladda ner.

Rättslig?

I princip, av integritetsskäl, men också ur upphovsrättslig synvinkel, är det inte avsikten att ladda ner bilder från andra användare i massor. Om du får bilderna från en profil enbart för personligt bruk blir det en (något) annan historia, men det lönar sig fortfarande att be fotografens tillstånd innan du laddar ner hans foto.