Så här justerar du startmenyn för Windows 10

Med ankomsten av Windows 10 återvände den populära startmenyn. Med startmenyn kan du justera många fler saker efter din egen smak än vid tidpunkten i Windows 8. Vad kan du justera? I den här artikeln kommer vi att diskutera alternativen.

I Windows 10 har Microsoft kombinerat Metro-startmenyn från Windows 8 med den traditionella Windows-startmenyn. Som ett resultat kan du snabbt få uppdateringar med Live Tiles, medan du annars bara kan välja dina program från en organiserad lista om du vill.

Justera storleken på startmenyn

Om du håller markören längst upp eller till höger på startmenyn ändras pilen till en dubbelpil som låter dig ändra storlek på startmenyn genom att dra.

Justera brickor

Du kan leva plattor (kakel uppdateringar eller visa bildspel och regelbundet uppdatera) på och av med den, högerklicka och Live kakel aktivera eller levande kakel off väljer också. När du inaktiverar en Live-kakel blir den till en vanlig kakel.

Om du vill ta bort en bricka från startmenyn kan du göra det genom att högerklicka på brickan Lossa från Start . Om du vill fästa en app som en sida vid startmenyn kan du göra det genom att högerklicka på appen i vyn Alla appar och välja Fäst för att starta . Vanliga appar kan också fästas till höger om startmenyn. Du kan lägga till appar i aktivitetsfältet på samma sätt.

Storleken på plattorna kan också justeras. Högerklicka på en sida och välj Ändra storlek . Du kan sedan välja mellan alternativen Liten , Normal , Bred och Stor . Om du har ett udda antal små brickor kommer du att ha ett tomt utrymme.

Du kan avinstallera en app genom att högerklicka på dess sida och välja Avinstallera . Detta är inte möjligt med vanliga Windows-appar, t.ex. Mail.

Gruppplattor

Om du drar en bricka till andra brickor till höger om startmenyn placeras den i en grupp med dessa brickor. För att flytta brickor från en grupp till en annan, dra och släpp dem.

När du flyttar markören över det tomma utrymmet ovanför ett kluster av brickor visas en = -ikon med texten Namngrupp . Om du klickar på det här kan du namnge gruppen av brickor.

Anpassa vyn "Alla appar"

För att justera de alla apps visa på ett konto, typ eller klistra % AppData% \ Microsoft \ Windows \ Start-menyn i adressfältet i File Explorer och tryck på Enter . Om du vill justera vyn Alla appar för alla konton måste du använda C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ Start-menyn och trycka på Enter . Innehållet i din startmeny visas sedan i Utforskaren och du kan börja arbeta med den.

Du kan ordna om och byta namn på genvägarna som listas här eller till och med lägga till nya. Metro-appar visas inte på den här platsen. Du kan justera och ta bort detta genom att högerklicka på det i startmenyn.

Från vyn Alla appar kan du ta bort program eller fästa dem i startmenyn eller fästa dem i aktivitetsfältet genom att högerklicka på dem och välja det alternativ du vill ha.