WhatsApp på din PC eller laptop i 3 steg

De flesta använder antagligen WhatsApp på sin iPhone-, Android- eller Windows-telefon, men visste du att det också är möjligt att använda den populära chattappen på din PC eller laptop? Helt enkelt i webbläsaren eller via en speciell applikation. Vi förklarar hur din WhatsApp kommer på din dator.

Hur använder jag WhatsApp på min bärbara dator?

  • Gå till den här web.whatsapp.com eller ladda ner WhatsApp för din bärbara dator eller dator

  • Gå till WhatsApp / Menu / WhatsApp Web på din telefon och skanna QR-koden
  • Du kan nu skicka meddelanden till vem som helst i dina kontakter med din dator. Tänk på att din telefon alltid måste vara ansluten till internet.

Varför Whatsapp på din dator?

Det finns många anledningar till varför du vill använda WhatsApp på din dator. På så sätt kan du enkelt skriva dina meddelanden på tangentbordet, vilket utan tvekan fungerar mycket bättre än via skärmen på din smartphone. Speciellt med långa meddelanden.

Dessutom kan du lättare växla mellan dina konversationer och när du är på jobbet kan du bara lämna WhatsApp öppet på din dator.

En annan fördel är att du har direkt tillgång till filer på din dator. Om du vill skicka foton eller videor som finns på din dator kan du göra det direkt via skrivbordsversionen av chattappen. Och tvärtom gäller detsamma: videor och foton som du får från andra kan sparas direkt på din dator.

Steg 01: Parning

Kontrollera först om du har den senaste versionen av WhatsApp på din telefon och uppdatera vid behov. Öppna sedan webbläsaren på din dator och gå till //web.whatsapp.com. Observera att endast Google Chrome, Firefox, Edge och Opera stöds för närvarande. För att ansluta din dator och telefon genererar WhatsApp en QR-kod. Använd den gröna knappen Klicka för att ladda om QR-koden för att se koden. Gå till WhatsApp / Menu / WhatsApp Web på din telefon och skanna koden. Då ser du omedelbart en lista över de senaste konversationerna på din dator.

Steg 02: Skicka via dator

WhatsApp Web ansluter till din telefon för att synkronisera meddelanden. Det betyder att din telefon ska vara i närheten ändå, vänster på och ansluten till internet via WiFi eller ett mobilnät. I grund och botten fungerar WhatsApp Web precis som appen. I den vänstra kolumnen väljer du en konversation eller startar en ny chatt. Du kan helt enkelt skriva eller använda emoji. Genom att ge åtkomst till din dators mikrofon kan du till och med spela in och skicka röstmeddelanden. För att göra detta, klicka på knappen med mikrofonen längst ned till höger på skärmen. Med knappen med gem överst kan du skicka foton eller starta webbkameran.

Steg 03: Skrivbordsaviseringar

Tack vare WhatsApp Web kan du chatta ostört (även på jobbet!) Utan att behöva stryka på din telefon hela tiden. Om du också aktiverar skrivbordsaviseringar kan din smartphone till och med stanna i din väska eller ficka. Välj Aktivera skrivbordsaviseringar längst upp till vänster i webbläsaren och klicka på OK, förstått i popup-fönstret . Klicka sedan på Tillåt längst upp i fältet för att få aviseringar. Du kan nu bara minimera webbläsaren. Så snart det finns ett nytt meddelande får du ett subtilt meddelande på skrivbordet.

Bonustips: flera konton och flera datorer

Du kan också vara inloggad på flera datorer samtidigt med WhatsApp Web. Gå till web.whatsapp.com och på din mobil, i fönstret med alla dina chattar, tryck på meny- eller inställningsknappen igen . Klicka nu på + -tecknet längst upp till höger på telefonskärmen, välj WhatsApp Web och skanna QR-koden på din dator. Du är nu inloggad på båda datorerna. Obs! Du kan bara använda en av de två (eller flera) datorerna samtidigt.

Omvänt är det också möjligt: ​​du kan använda två telefonnummer samtidigt i WhatsApp, men då behöver du två olika webbläsare. Tyvärr kan du inte använda två versioner av skrivbordsversionen om du inte installerar den på flera konton på din PC eller Mac. Att använda skrivbordsversionen tillsammans med WhatsApp Web är möjlig. Så du kan till och med skriva med dig själv!

WhatsApp skrivbord eller web.whatsapp.com?

WhatsApp på datorn kan därför göras på två olika sätt. Via webbläsaren eller ett program. Effekten av båda varianterna är ganska lika. Vilken variant ska du välja? Det är bäst att installera WhatsApp-applikationen på din dator om du arbetar på din egen stationära eller bärbara dator. Om du använder en offentlig dator eller någon annans dator väljer du webbversionen. Glöm inte att logga ut när du är klar. Om du har glömt det kan du också göra det via appen på din smartphone. Tryck på de tre punkterna i det övre högra hörnet, välj WhatsApp Web och logga sedan ut på alla enheter .

WhatsApp på PC och Mac

WhatsApp finns nu också tillgängligt som ett officiellt program för datorer (med Windows 8 eller senare) och Mac-datorer. Du kan ladda ner skrivbordsversionen på whatsapp.com/download. Obs! I princip fungerar versionen på din dator på samma sätt som webbversionen: du måste fortfarande ansluta din smartphone och du behöver alltid en internetanslutning på din telefon.

Du kan hitta mer användbara WhatsApp-tips i den här artikeln.

Håll dig uppdaterad med vårt veckovisa nyhetsbrev!

* Genom att klicka på knappen ovan godkänner du sekretesspolicyn för Reshift Digital BV och registrerar dig för vårt nyhetsbrev och erbjudanden från Computer! Totaal. Du kan ändra dina preferenser när som helst efter registreringen via den personliga länken i varje utskick från Computer! Totaal.