Så här kontrollerar du text för plagiering

Ibland kopierar vi alla en bit text från någon webbplats. Men det är naturligtvis inte alltid tillåtet. Lyckligtvis finns det många plagieringskontroller online som visar om en viss text redan finns.

Att kontrollera om en text är plagierad tillämpas ofta på texter som du får från någon annan, trots allt skulle du vilja veta om han / hon inte har tagit en bit text från någon webbplats. Plagiering betyder dock inte nödvändigtvis att du har stulit något. Så mycket skrivs 2015 att det faktiskt hindrar två personer från att av misstag skriva nästan exakt samma sak. Det är därför det är användbart att kontrollera texter du producerar online för duplikat, så att du inte av misstag begår plagiering. Naturligtvis kan du använda samma metod för texter som du får.

Viktig

Det är mycket viktigt att leta efter duplicerat innehåll. Inte för att du måste frukta böter från webbplatsen med nästan identiskt innehåll, men främst för att Google inte är mycket förlåtande inom detta område. Om du har en webbplats med innehåll som redan (delvis) finns kommer du att bli lägre av Google och du kommer därför att vara mindre lätt att hitta. En liten kontroll är det minsta du kan göra.

Plagiatkontrollen

Det finns många webbplatser som låter dig kontrollera plagiering. Vi tycker att The Plagiarism Checker är en fantastisk webbplats. Det spelar ingen roll att webbplatsen är på engelska, verktyget skannar bara andra webbplatser på Internet, så oavsett vilket språk du anger, det letar bara efter dubbletter.

När du går till webbplatsen ser du ett inmatningsfält med fem flikar. Du kan ignorera dessa flikar, det gäller bara den första fliken. Klistra in texten du vill kontrollera, med högst 1500 ord. När du har gjort det klickar du på Kontrollera efter plagiering längst ner (efter att ha skrivit in skräppostkoden) så kommer verktyget att fungera. Gröna resultat är unika, röda resultat finns redan på internet. Om du klickar på ett resultat kommer du direkt till det sökresultatet i Google.