Så här kan du ta bort ditt Windows 10-lösenord

Om du bor ensam eller är den enda som har åtkomst till din dator kanske du inte hittar det nödvändigt att logga in på Windows 10 med ett lösenord. Lyckligtvis kan du ta bort ditt Windows 10-lösenord för att logga in automatiskt.

Av säkerhetsskäl är det nästan alltid bäst att skydda din dator med ett lösenord. Men om du bor ensam eller om det verkligen inte finns någon annan som kan komma åt din dator, kanske du inte hittar det nödvändigt att logga in med ett lösenord varje gång. Det tar tid och det kan vara irriterande. I Windows 10 är det möjligt att logga in automatiskt, utan lösenord. Du kan också återställa ett förlorat lösenord från Windows 10.

Obs: Detta är uppenbarligen inte något vi rekommenderar för en bärbar dator som tas med överallt eller en dator som är tillgänglig för flera personer. Se till att inga främlingar eller skadliga personer kan komma åt din dator om inloggningslösenordet är inaktiverat.

Inaktivera lösenord helt

Alternativet att ta bort inloggningslösenordet kan inte hittas i de vanliga inställningarna i Windows 10 av säkerhetsskäl. För att göra detta måste du skriva texten netplwiz i sökfältet bredvid startknappen och trycka på Enter . Du får då ett nytt fönster som heter användarkonton .

Fliken Användare har alternativet Användare måste ange ett användarnamn och lösenord för att använda den här datorn . Om du avmarkerar det här alternativet och sedan klickar på Använd behöver ingen användare ange ett annat lösenord för att ladda sitt Windows 10-användarkonto. Den här inställningen tillämpas inte förrän datorn startas om.

Om du vill att Windows 10 ska be om ett lösenord igen vid en senare tidpunkt, gå tillbaka till det här fönstret och markera alternativet Användare måste ange ett användarnamn och lösenord för att använda den här datorn igen .

Undantag

Det verkar som om inte alla datortillverkare tillåter denna inställning. Så det finns en chans att det på vissa system inte går att avmarkera det här alternativet.