De bästa 20 gratis videoredigerarna

Vi filmar alltmer på våra smartphones. Det är obekvämt att först skicka dina videor till din dator och sedan redigera dem. Det är mycket lättare att finjustera videoklippen direkt på din smartphone. Vilka gratis videoredigerare rekommenderas? I den här artikeln listar vi de 20 bästa tipsen.

01 Windows Movie Maker

Denna videoredigerare från Microsoft är underbart enkel att använda, medan du fortfarande har all funktionalitet ombord behöver du skapa vackra filmmontage. Du laddar några filmfiler, anger start- och slutpunkten för varje video, låter bilder flöda in i varandra snyggt, lägger till animationer och effekter här och där, placerar allt detta i önskad ordning och låter programmet generera slutresultatet. Du kan också lägga till musik eller ljud och integrera foton i din montage. Ladda upp en film direkt till onlinetjänster som YouTube och Vimeo? Ja, det är också möjligt.

Windows Movie Maker är lätt att använda och har ändå många alternativ för redigering och redigering av filmer.

02 MoviePlus Starter Edition

MoviePlus Starter Edition är en ganska kraftfull videoredigerare. Trevligt är att du kan skapa en så kallad bild-i-bild, med vilken du faktiskt tittar på två filmer samtidigt. Till exempel för att visa en scen samtidigt från två synvinklar. Praktiskt för dem som arbetar med flera actionkameror, eller om du också inkluderar videoklipp av vänner i redigeringen. För att kunna ladda ner måste du lämna en e-postadress varefter du får en licenskod. Se till att du inte installerar några oönskade program. Programmet känner inte igen många filformat om du inte köper ett codec-paket. Lyckligtvis kan du konvertera videor gratis med programmen från tips 10 och 11.

MoviePlus: en fantastisk videoredigerare som stöder bild-i-bild.

03 VSDC Free Video Editor

Inte den enklaste videoredigeraren, men en med många möjligheter, så du kommer inte att kunna spela med den snabbt. Till exempel finns det olika verktyg med vilka du kan justera bildkvaliteten och du kan lägga till alla typer av grafiska element som rektanglar och linjer, men också text. Det finns också vackra effekter och övergångar och en bild-i-bild är möjlig. Detta är en slags Windows Movie Maker, men mer omfattande och lite mer komplicerad. Se till att du inte installerar ytterligare programvara under installationen.

DSDC Free Video Editor kan göra mycket, men är inte särskilt tillgängligt.

04 LightWorks

Det faktum att denna videoredigerare har använts för riktiga Hollywood-produktioner skapar omedelbart förtroende. Programmet är därför mycket omfattande och gör ett professionellt intryck. Du kan till och med arbeta på din film med flera personer samtidigt. Det är ett precisionsverktyg som du måste sitta ner ett tag och det här är verkligen inte ett program för nybörjare. Så ta dig tid att fördjupa dig i saken. Den fria versionen kan göra mindre än den kommersiella versionen. Till exempel är antalet format där du kan spara filmer begränsat. Du måste skapa ett konto för att programmet ska kunna köras.

LightWorks är en videoredigerare där du till och med kan göra dina egna Hollywood-produktioner.

05 Avidemux

En liten men trevlig open source-videoredigerare som du kan använda för att klippa videor eller dela upp dem i mindre fragment. Det stora är att de inte kodas om när de sparas. Som ett resultat har du ingen kvalitetsförlust alls. Du kan också utföra ett antal redigeringar, till exempel beskära, rotera, skärpa, minska buller och justera saker som exponering och färger. I så fall justerar du bildmaterialet och kodning är naturligtvis nödvändig.

Filmer kan förkortas med Avidemux utan att kvaliteten går förlorad.

06 Gratis videoredigerare

Med detta program kan du klippa oönskade delar från en film, varefter du sparar den nya filmen utan att kodas om. Du behåller inte bara den ursprungliga bildkvaliteten, det går också snabbt att spara. Du är välkommen att klippa ut bitar från mitten av filmen, så du är inte begränsad till bara början eller slutet. Du kan också konvertera till ett annat format med detta program. Tidigare hette detta program Free Video Dub. Återigen, var uppmärksam på onödig extra programvara under installationen.

Klipp ut alla delar du vill bli av med filmen med Free Video Editor.

07 VideoPad Video Editor

VideoPad är en kraftfull videoredigerare som kan hantera många filmformat, både när det gäller att ladda källmaterial och spara slutresultatet. Du behöver lite tid för att hitta dig runt det här programmet, eftersom det finns så många möjligheter. Du kan enkelt gå vilse mellan alla menyalternativ, flikar och ikoner. Ändå blir du van vid det ganska snabbt och du kan göra de vackraste filmerna med det på nolltid. Du kan använda otaliga filter och övergångar och när det gäller redigeringar kan du finjustera saker som belysning och färger.

VideoPad Video Editor är en omfattande videoredigerare som är värt att prova.

Tips

Trevligt alla dessa program, som ger upp till hundratals sätt att redigera dina videor, men var börjar du när du har hittat ett verktyg? I den här artikeln tar vi en närmare titt på funktionerna i de mest populära apparna. Extrahera vissa klipp, ge dina videoklipp ett textmeddelande eller undertexter eller använd filter eller effekter.

08 ShotCut

Detta open source-program är tillgängligt för flera plattformar, inklusive naturligtvis Windows. ShotCut är lätt att använda, men har fortfarande mycket funktionalitet ombord. Du kan förbättra filmerna, tillämpa digital bildstabilisering för att göra skakiga filmer lugnare och programmet stöder nästan alla filmformat du stöter på. Även när du sparar den slutgiltiga filmen finns det många knappar som du kan vrida så att du kan skapa filmer för valfri enhet eller medium.

ShortCut har omfattande alternativ och ett professionellt utseende.

09 GoPro Studio

Fler och fler filmer spelas nu in med en actionkamera. Med GoPro Studio kan du klippa ut, rotera eller spegla dessa videor till storlek och sedan redigera dem. Men även om du spelar in dina filmer med en vanlig kamera eller en smartphone kan du ändå redigera dem med det här programmet. Du laddar in några filmer och sedan väljer du bland de medföljande mallarna eller börjar från grunden. Placera sedan videorna i önskad ordning på tidslinjen och du har tillgång till omfattande redigeringsalternativ.

En omfattande videoredigerare, oavsett om du har en GoPro-actionkamera.

10 Freemake Video Converter

Inte alla program kan hantera alla videoformat. Om du redan har redigerat några fina filmer kan du också hantera alla typer av enheter och videowebbplatser som förväntar sig ett visst filmformat eller en specifik upplösning. Istället för att generera en ny film varje gång, vilket är ganska tidskrävande, kan du snabbt konvertera en befintlig kopia.

Vill du snabbt konvertera en film till önskat format? Enkelt med Freemake.

Detta program känner igen många filmformat och du kan genast välja för vilken enhet eller webbplats du vill göra filmen lämplig. Se till att ingen oönskad programvara följer med under installationen.

11 Handbroms

Där Freemake Video Converter har få manuella inställningar och det förlitar sig främst på färdiga konverteringar, med Handbrake kan du styra alla knappar och kontroller själv. Det gör programmet lite svårare att förstå. Lyckligtvis finns det fortfarande ett antal profiler tillgängliga för att snabbt konvertera en film till din surfplatta eller smartphone. Du kan också använda en sådan profil som utgångspunkt, varefter du kan justera alla typer av inställningar efter eget hjärta. Också mycket användbart: Handbroms kan konvertera stort antal filmer.

Handbroms konverterar en film eller ett urval av filmer till nästan vilket format som helst.

12 iMovie

I flera år nu får du iMovie-videoredigeraren gratis när du köper en iPhone eller iPad. Det är goda nyheter, den här appen är mycket omfattande, så du kan redigera och redigera de vackraste filmerna. Du väljer några videor, placerar dem i ordning på tidslinjen, bestämmer start- och slutpunkten för varje kopia och lägger till ett höftfilter vid behov. Du kan också klippa en film i kortare klipp, duplicera den och justera uppspelningshastigheten. Så många möjligheter och det bara på din mobila enhet från Apple.

iMovie är en mycket omfattande videoredigerare för din iPhone eller iPad.

13 Adobe Premiere Clip

Denna app är lämplig för iPad och iPhone. Du kan använda den för att redigera videor och redigera bilden, varefter du kan dela resultatet på YouTube eller spara det i kamerarullen. Ditt arbete synkroniseras automatiskt mellan iPhone och iPad, så du kan styra när du använder vilken enhet som ska arbeta med dina filmer. Du behöver ett Adobe-ID här, men det här kontot kostar ingenting.

Redigera filmer och förbättra bildkvaliteten med Adobe Premiere Clip.

14 Film Edit Touch

Med den här appen från Magix kan du redigera och redigera filmer på en Android-enhet. Du laddar filmerna, drar dem i rätt ordning, förkortar dem vid behov och väljer en fin övergång per film. Lägg till titlar vid behov och justera exponeringen eller kontrasten. Står dina videor upprätt? Inga problem, du kan rotera dem så att allt spelar i liggande orientering. Den fria versionen av appen är något begränsad i möjligheter. Mycket funktionalitet släpps först efter byte till betald premiumversion.

Movie Edit Touch är en gratis redigerare för din Android-enhet

15 PowerDirector Mobile

Den här appen heter PowerDirector på Android-enheter och PowerDirector Mobile på Windows-enheter. Du kommer omedelbart att se uppladdade videor på tidslinjen. Du bestämmer ordningen genom att dra fragmenten. Om du vill ha en övergångseffekt trycker du på den lilla filmremsikonen mellan två filmer. För att dela en film, hitta först rätt plats och tryck på knivikonen. Start- och slutpunkten för videor kan också ställas in och du kan lägga till titlar och roliga uppspelningseffekter. Först när du byter till den fullständiga versionen (cirka 5 euro) finns det ingen vattenstämpel på genererade filmer.

Du kan ge varje film i tidslinjen en viss uppspelningseffekt i PowerDirector

16 Videoverktygslåda

Du kan använda webbplatsen Video Toolbox för att konvertera videor till ett annat format, förse dem med en vattenstämpel eller för att separera ljud, video och undertexter. Du kan också beskära bilden, förkorta filmer eller hålla ihop filmer. Webbplatsen ser ganska spartansk ut. Du laddar först upp en eller flera filmer eller väljer onlinefilmer, varefter du väljer den åtgärd du vill utföra. Du får 600 MB lagringsutrymme för källmaterial och 1400 MB för redigerade filmer.

Webbplatsen Video Toolbox är lite gammaldags men fungerar bra.

17 Magisto

Magisto är en online-videotjänst som låter dig göra kortfilmer på ett enkelt sätt. Förvänta dig inte en omfattande videoredigerare, det handlar bara om bekvämlighet och enkelhet. Du väljer dina videor, väljer ett tema du gillar och lägger till lämplig musik. Magisto söker sedan efter ett antal vackra scener och redigerar detta till en prickig film. Istället för att arbeta via webbplatsen kan du också använda en app för detta på din iOS- eller Android-enhet eller installera Magisto som ett program på din dator.

Du kan använda Magisto via webbplatsen, en app på din telefon eller surfplatta eller ett lokalt program på din dator.

18 WeVideo

Med en online videoredigerare måste du först ladda upp dina filmer. Så ju kortare filmerna är, desto snabbare kan du komma igång. Nu låter gratisversionen av WeVideo dig publicera fem minuter per månad av material ändå, så det fixas direkt. Efter att du registrerat dig får du en enkel videoredigerare med en tidslinje. Du kan rotera, spegla och skala videorna. Olika effekter är också möjliga och du kan lägga till musik. Du kan placera dina filmer direkt på Vimeo, YouTube, Twitter, Facebook och Dropbox, bland andra. Gillar du verkligen tjänsten? Det finns flera planer som gör att du kan köpa mer tid.

Redigera dina filmer och publicera dem omedelbart till önskad videotjänst med WeVideo.

19 Loopster

Med online-redigeraren Loopster får du tre gigabyte utrymme för att lagra dina filmer. Ladda upp dina filmer så kan du börja redigera. Du kan lägga till titlar, övergångar och ljud och bestämma per film var materialet börjar och slutar. Du kan dela slutresultatet på YouTube eller Facebook, men också spara det lokalt. Den fria versionen har vissa begränsningar. Till exempel läggs till en vattenstämpel och du kan inte skapa filmer i HD-kvalitet.

Loopster ser ut som en enkel lokal videoredigerare, men du arbetar faktiskt online.

20 YouTube

Vanligtvis redigerar du en video innan du delar den online. Detta förändrar inte det faktum att det också är möjligt att göra detta efteråt. På så sätt kan du alltid lägga till musik eller undertexter på YouTube. Dessutom kan du optimera bildkvaliteten, t.ex. exponering, kontrast, mättnad och färgtemperatur. Bekvämt kan du se originalet och redigeringen samtidigt under uppspelning. Andra smarta alternativ inkluderar att stabilisera en störd bild, spela i slow motion, påskynda en för långsam timelapse och beskärning. Du kan också kombinera flera filmer och lägga till övergångar och titlar.