Spela in ett telefonsamtal på Android

Ibland kan det vara användbart att spela in ett telefonsamtal. Som standard är det inte möjligt att göra detta i Android-operativsystemet, men det finns appar som gör det möjligt att spela in konversationer. Vill du spela in ett telefonsamtal på Android? I den här artikeln tar vi en närmare titt på funktionerna i appen Call Recording.

Appen för samtalsinspelning för Android är gratis och registrerar omedelbart alla dina telefonsamtal efter installationen. Både inkommande och utgående samtal. Din konversationspartner kan inte höra det mer. Det är bra om du rapporterar det i förväg, särskilt om du vill diskutera känslig information.

Spara telefonsamtal

Förresten behöver du inte oroa dig för att din mobiltelefonlagring kommer att bli överfull av ljudinspelningar. På huvudskärmen visas två flikar: Inkorgen och Sparad . Konversationer som listas under Inkorgen försvinner med tiden för att skapa plats för nya klipp. Appen visar också hur många timmar med ljudfiler du fortfarande kan lagra på din enhet. Om du vill behålla dem för alltid trycker du på dem och väljer Spara . Nu går inspelningen till den andra fliken, Sparad. Och det stannar där om du inte vill ta bort det själv senare.

Det finns fler alternativ för att spara konversationerna. Om du är lite snäv i telefonens lagringsutrymme kan du också länka appen till ett Dropbox- eller Google Drive-konto. Då lagras filerna säkert i molnet. För att göra detta, välj alternativet Cloud-konto under hamburgermenyn längst upp till vänster . Som standard laddas ljudklippen bara upp till molnet när du är ansluten till ett WiFi-nätverk.

Under Inställningar / Lagring / Inspelningsväg är det också klokt att välja ditt SD-kort, om det finns i din enhet.

En annan praktisk funktion i appen är Kontakta historia alternativet , som du hittar så fort du trycker på en konversation. Du kommer då att se alla konversationer du har haft med personen i fråga nyligen. Du kan också välja att lägga till kommentarer till inspelningarna så att du senare vet varför du sparade dem igen. Det är också möjligt att dela ljudfragmentet med andra kontakter, men var diskret.

Samtalsinspelning - Skillnad gratis och Pro

Du kanske märker att det också finns en Pro-variant av appen Call Recording. Det kostar 5,99 euro. Skillnaderna från den fria versionen är inte så relevanta för de flesta användare. Som Pro-användare kan du lagra 500 eller till och med 1000 meddelanden, där du sitter fast med 'bara' 300 fragment gratis. Men det är mer än tillräckligt enligt vår erfarenhet.

Den kostnadsfria appen visar också annonser längst ner på skärmen, Call Recording Pro inte. När det gäller oss stör det oss inte, för i praktiken har du väldigt lite öppet själva appen.

Slutligen ett tips. Som standard får du ett meddelande efter varje telefonsamtal att samtalet har spelats in. Och det blir snabbt irriterande. För att stänga av detta, gå till Inställningar / Meddelanden / Efter samtal och stäng av reglaget.

Nu fungerar Call Recorder i bakgrunden utan att störa dig ytterligare. Idealisk.

Tips för iPhone

Om du har en iPhone och du vill kunna spela in konversationer finns det lyckligtvis nog iOS-appar tillgängliga. Prova till exempel TapACall, med vilken du kan spela in obegränsade konversationer. Konversationerna lagras sedan i molnet. Apperna för samtalsinspelare och samtalsinspelning erbjuder liknande alternativ. Ge dem ett försök!