Hitta och ta bort dubbletter

Ju mer du laddar ner och installerar, desto mer sannolikt är det att du har dubbla filer. I många fall tar de upp onödigt diskutrymme och du får bättre bli av med det. Det finns många olika verktyg tillgängliga för att upptäcka dubbletter. Vissa är gratis, andra måste du betala. I Windows är det inte alltid lätt att hitta dubbla filer på egen hand om du inte vet lite om kommandotolken.

Om du inte har någon programvara från tredje part är ditt enda alternativ att söka efter en viss fil i Windows Explorer och sedan radera den manuellt om det visar sig vara två versioner. Detta kan vara en mycket tidskrävande process som ingen väntar på. Det är därför vi ger några tips för att snabbt och effektivt ta bort dina dubbletter.

1. Döda två fåglar i en sten

Vill du inte ha ett separat verktyg för att upptäcka dubbletter av filer för att undvika onödig förorening av din dator? Lyckligtvis finns det ett verktyg som heter CCleaner. Detta program är främst avsett att rengöra din dator, men kan användas mycket bra för att upptäcka dubbla filer. I programmet går du till Verktyg och klickar sedan på Duplicate Finder . Resten är självklart. Med CCleaner kan du därför städa din dator och hitta dubbla filer.

2. Välkända verktyg

Om du inte har något emot att ladda ner ett separat verktyg för att leta efter dubbla filer finns det många alternativ. Tänk på program som Wise Duplicate Finder, Duplicate Cleaner Pro eller Dupscout.

CloneSpy är också mycket användbart. Välj inom vilka mappar verktyget ska söka efter dubbletter och du kan ställa in alla typer av filter och begränsa sökprocessen till till exempel filer av en viss storlek, tid eller förlängning. Efter varje sökprocess får du en översikt över de dubbletter som hittats. Lätt!

3. Utforskaren i Windows

Microsoft har (ännu) inte inbyggt en funktion för att söka efter dubbla filer i Windows, men det finns sätt att söka efter dubbletter i Windows Explorer. Detta hjälper dig om du korrekt sorterar och filtrerar filer i Explorer. Klicka till exempel i Windows Explorer på höger musknapp och klicka sedan på Visa . Tryck på överdimensionerade ikoner . Denna vy gör det lättare att visuellt jämföra foton och videor. Välj ditt alternativ i bilden för mer information, se att du bara får mycket extra information om alla dina filer i en lista, och det är möjligt att sortera efter dessa parametrar.

Att hitta dubbla filer med Windows Explorer är lite besvärligt, men du kan göra det utan att behöva ladda ner och installera ytterligare program.