På så sätt kan du spela musik online på din gamla MP3-spelare

Streamingtjänster som Spotify, Apple Music och Deezer har en enorm musiksamling som du kan arbeta med, men du kan inte komma undan enstaka möten med en låt som inte finns på din favorit streamingtjänst. Till exempel via YouTube eller Soundcloud. Och sedan kan du ladda ner musik och lägga den på en MP3-spelare.

Tips 1: YouTube

För att få en låt från en streamingtjänst till din dator som en MP3-fil behöver du ingen ytterligare programvara. Surfa till www.youtube.com och hitta din favoritlåt. Klicka på adressfältet i din webbläsare och använd höger musknapp för att kopiera adressen. Gå nu till den dedikerade hämtningswebbplatsen www.anything2mp3.cc. Högerklicka på det aktuella fältet och välj Klistra in . Klicka på Ladda ner fil från URL och välj önskat ljudformat (MP3, OGG, AAC eller WMA) och bithastighet. Välj 128K för en snabb men kvalitativ konvertering.

Klicka på Konvertera fil för att få tjänsten att fungera. Webbplatsen förbereder en MP3 som du kan ladda ner. Samma trick fungerar också för Vimeo. Det är till och med möjligt att ladda ner hela YouTube-videon istället för musik. I den här artikeln förklarar vi hur det fungerar.

Tjänster som www.anything2mp3.cct visar mycket reklam i din webbläsare. Detta kan leda till att du av misstag klickar på fel länk. Det rekommenderas att besöka webbplatsen med en adblockerare.

Tips 2: SoundCloud

Nedladdningswebbplatser för streamingtjänster är ibland plötsligt otillgängliga, till exempel efter "hot" från branschen. Detta kan få en webbplats att sluta fungera. När www.anything2mp3.cc inte går att använda kan du också använda https://flvto.biz för YouTube. För SoundCloud är http://soundcloudmp3.org en bra webbplats. Det finns en nedladdningsknapp för vissa låtar på SoundCloud. Om du hittar nedladdningsknappen med en låt är detta naturligtvis det snabbaste sättet att ladda ner MP3-filen.

Tips 3: Till MP3-spelaren

Nu när du har en MP3-fil kan du lägga den på din MP3-spelare. Detta är enklast via Windows Explorer (USB-kabel eller minneskort), men det är vanligtvis bara möjligt med 'namnlös utrustning'. Många Android-enheter har möjlighet att sätta in ett microSD-kort. Om du har en (gammal) iPod eller iPhone och vill lägga din musik på den behöver du iTunes. Om din gamla Apple-enhet inte känns igen av iTunes som din enhet kan du använda ett alternativt hanteringsverktyg som DuperCopy.

Obs! Den här artikeln beskrivs för demonstrationsändamål. Det är uppenbart att det inte är tillåtet att strida mot riktlinjerna för rättighetsinnehavare och streamingtjänster.