Ta bort ditt Microsoft-konto i tre steg

Microsoft ändrar sina användarvillkor då och då och dessa ändringar är inte alltid till förmån för slutanvändaren. Om storleken är full för dig kan du radera ditt Microsoft-konto. I den här artikeln förklarar vi hur det fungerar.

Avbryta ett Microsoft-konto: varför?

Microsoft arbetar hårt för att göra konton oumbärliga. Till exempel att logga in på Windows 10 (som också kan göras utan, men som inte är lätt för dig). När allt kommer omkring är ett konto oumbärligt för marknadstjänster som är lönsamma. Tänk på OneDrive, Office och apparna från applikationsbutiken Windows 10. Många insamlade personuppgifter kan också länkas till ditt konto, vilket också är mycket lönsamt för Microsoft. Men särskilt i det senare finns det en flaskhals. Sedan introduktionen av Windows 10 har Microsoft varit under konstant eld för insamling av personuppgifter. Om du inte gillar det har du inga alternativ förutom några sekretessinställningar. Att radera ditt Microsoft-konto försvårar datainsamlingen för Microsoft.

Naturligtvis kan det finnas andra skäl för att radera ditt Microsoft-konto. Kanske har du för många konton? Kanske använder du inte längre Microsoft-tjänster alls? Eller vill du helt enkelt inte ha något att göra med Microsoft personligen?

Steg 1: Knutna ihop

Att avbryta komplexa tjänster som ett Microsoft-konto kräver viss uppmärksamhet. Vi tar ett tidningsabonnemang som ett exempel. Det skulle vara konstigt om tvättmaskinen stannar efter att du har avslutat och din bil inte längre öppnas. Detta kan hända med komplexa tjänster med alla slags grenar och länkar (naturligtvis inte bokstavligen). Om du till exempel tar bort ditt Microsoft-konto kan du förlora foton, tappa pengar och din ordbehandlare kan sluta fungera. Om du insisterar på att bli av med ditt Microsoft-konto kan du undvika sådana problem med korrekt förberedelse.

Steg 2: Glöm inte OneDrive

Att avbryta ditt Microsoft-konto är mycket mer än att logga in på Windows 10 lokalt på Start / Inställningar / Konton / Logga in med ett lokalt konto istället . Ditt Microsoft-konto är den "gemensamma tråden" mellan alla typer av tjänster. Den ansluter Windows-enheter och ger tillgång till dina filer, som du till exempel lagrar i OneDrive. Genom att faktiskt avsluta ditt Microsoft-konto kommer du att avsluta alla tjänster som är associerade med det.

Kopiera först allt från din OneDrive till din egen lagring på din dator, sedan har du redan det. Om du inte kan komma åt din OneDrive via Windows Explorer kan du också göra detta via www.onedrive.com. Anteckningar från OneNote är också länkade till ditt Microsoft-konto.

Att byta till en annan molntjänst är ofta väldigt enkelt: de kopierade uppgifterna på din dator kan flyttas direkt till en molntjänst efter eget val. Många molntjänster har också en hjälpguide för byte. Om du till exempel vill överföra dina data från OneDrive till Google kan du läsa mer om det via den här länken.

Steg 3: Radera verkligen

Använder du en Microsoft-e-postadress (Outlook.com, Hotmail eller annat) med ditt Microsoft-konto? Då tas denna adress också bort, inklusive alla dina meddelanden, kontakter, kalenderhändelser och andra inställningar. Du hittar en översikt över datorer, surfplattor och telefoner som är länkade till ditt Microsoft-konto på Microsofts administrationssida. Ta bort länkarna här.

Du kan radera allt som är relaterat till program och tjänster som är kopplade till ditt Microsoft-konto. Tänk också på aktuella prenumerationer för till exempel extra OneDrive-lagringsutrymme eller Microsoft Office. Allt kontrollerat och kontrollerat? Gå sedan till den här webbplatsen för att avbryta ditt Microsoft-konto. Ditt konto sparas i ytterligare 60 dagar och raderas sedan verkligen.