Gratis videoredigering i Windows 10: Blackmagic Design DaVinci Resolve 16

Det är nästan för bisarrt för ord, men med Resolve har DaVinci erbjudit ett enormt mjukvarupaket gratis i flera år med vilka du kan redigera professionella videor. Version 16 har nu gått in i den offentliga beta-fasen och vi kommer att titta närmare här.

Blackmagic Design DaVinci Resolve 16

pris

Fri

Språk

engelsk

OS

Windows XP / Vista / 7/8/10; macOS 10.13.6; Linux

Hemsida

www.blackmagicdesign.com 9 Poäng 90

  • Fördelar
  • Ny praktisk klippsida
  • Snabb export
  • Massor av nya färgkorrigeringsalternativ
  • Ljudtidsträckning
  • Negativa
  • Behöver kraftfull hårdvara

I skrivande stund har version 16 nått det 5: e offentliga beta-steget. Programvaran kan laddas ner från Blackmagicdesign.com. Den fria versionen är redan extremt omfattande och absolut inte en lätt version. Studioversionen kostar $ 299, men att köpa det är bara vettigt om du gör videoredigering kommersiellt.

Kraftfull

Blackmagic Design är främst en tillverkare av hårdvara för TV- och filmindustrin, och Resolve fungerar därför perfekt med alla hårdvaruprodukter från det australiska företaget. Lösa är också bra utan att använda hårdvara. Du behöver en kraftfull dator; företaget rekommenderar 16 gigabyte ram. Programmet kan laddas ner för Windows, macOS och Linux och från nedladdningssidan väljer du om du vill använda betaversionen av version 16 eller den äldre versionen 15. Nytt i version 16 är Cut-sidan. Detta är en separat tidslinje där du snabbt kan göra vissa ändringar, som att skapa övergångar mellan scener och lägga till titlar. Det är också praktiskt att Resolve nu har ett snabbexportalternativ så att du snabbt kan ladda upp en video till YouTube. Din video återges inte i högsta kvalitet.men redan skräddarsydd för YouTube.

Färger och ljud

Färgkorrigering är också mycket enklare med den senaste versionen av Resolve, eftersom programmet har fått många nya alternativ på sidan Color.

Du kan till exempel nu kopiera färgegenskaper från en "nod" (jämförbar med ett "lager" i Photoshop) till en annan nod. Resolve har också många nyheter inom ljudområdet: ljud kan sträckas och programmet har nya plugin-program för ljudanalys ombord. Med den betalda versionen får du också tillgång till DaVinci Neural Engine förutom 3D-verktyg. Programvaran kan använda detta för att ta över vissa funktioner från dig, som att känna igen ansikten och automatiskt tillämpa färgkorrigering på ett skott. Denna första funktion är användbar för att snabbt hitta specifika inspelningar baserat på personer som visas i en inspelning.

Slutsats

Resolve 16 är en perfekt uppgradering från version 15 och innehåller massor av funktioner för ett gratis program. De nya tilläggen till färgkorrigering och ljud är användbara och Cut-sidan är ett välkommet tillskott.