Ändra datorns namn i Windows 10

När du köper en dator med Windows installerat tilldelas datorn automatiskt ett namn. Men det namnet är ofta ganska komplicerat. Hur ändrar du det i Windows 10?

I Windows XP kan du enkelt ändra namnet på din dator genom att högerklicka på Den här datorn och välja Egenskaper . I teorin kan du fortfarande, om det inte var ikonen Den här datorn i Windows 10 inte längre på skrivbordet som standard. Lyckligtvis kan du fortfarande komma dit via en omväg. Läs också: Hur man justerar startmenyn i Windows 10.

Klicka på Start och skriv Kontrollpanelen där . Klicka på det hittade resultatet för att öppna Kontrollpanelen och navigera sedan till System och säkerhet / System . Klicka sedan på alternativet Avancerade systeminställningar i den vänstra rutan och klicka på fliken Dator i fönstret som visas. Där ser du namnet på din dator.

Ändra datorns namn

Du förväntar dig att det finns en knapp bredvid datorns namn som gör att du kan redigera det namnet. Anmärkningsvärt har Microsoft valt att placera den knappen längst ner i fönstret. Klicka på Ändra , varefter ett litet fönster visas där du kan ändra datorns namn. Obs! Du kan knappast använda skiljetecken och mellanslag är inte tillåtna. När du har ändrat namnet på din dator klickar du på OK . Du måste starta om din dator innan ändringen syns.