Synkronisera e-postkonton i Gmail och Outlook

Om du använder olika e-postadresser kan det vara användbart att kontrollera dem alla samtidigt. I olika e-postprogram som Gmail och Outlook kan du lägga till flera adresser i ditt konto så att du kan visa all din e-post på en gång. Vi visar hur du lägger till flera e-postkonton till Gmail och Outlook.

Steg 1 Gmail– lägg till ditt konto

I din Gmail-inkorg, gå till "inställningar" och välj sedan fliken "konton och importera". Här ser du alternativet att "visa e-post från andra konton". Det är här du lägger till din nya e-postadress i ditt Gmail-konto.

Steg 2 Gmail - välj rätt information

För att lyckas lägga till din e-postadress, måste du logga in på ditt andra e-postkonto på skärmen Lägg till. Om detta är en annan leverantör än Google själv, kommer POP3 automatiskt att väljas för din e-postadress.

Du måste också veta vilken serverport som används av din andra leverantör. Om du inte har denna information kan du begära den från leverantören. En vanlig serverport för adresser som inte är Gmail är 995.

Steg 3 Gmail - e-post från alternativ e-postadress

Du kan nu läsa din e-post från din alternativa e-postadress. Vill du också kunna svara från Gmail med den här e-postadressen? Lägg sedan till den i rubriken 'skicka e-post som'. Detta finns också under "inställningar".

Steg 1 Outlook - lägg till ditt konto

I Outlook, gå till 'fil' och välj sedan alternativet 'kontoinställningar' för att lägga till din alternativa e-postadress.

Välj "ny" och logga in på din alternativa e-postadress. Om du försöker lägga till ditt Gmail-konto i ditt Outlook-program kan det blockeras av Google av säkerhetsskäl.

Ställ i så fall Google att ge åtkomst till mindre säkra appar. Google skickar automatiskt ett e-postmeddelande med en länk till den här inställningen.

Steg 2 Välj Outlook - POP och IMAP

Om du har problem med att välja rätt POP- och IMAP-data kan du hitta den på Microsofts webbplats. Outlook väljer ofta automatiskt rätt information beroende på e-postadressen du försöker lägga till, men om så inte är fallet kan du kontrollera det.

Steg 3 Outlook - Mail från alternativ e-postadress

Om du vill skicka ett e-postmeddelande från din alternativa e-postadress, öppnar du helt enkelt ett nytt e-postmeddelande och väljer adressen du vill skicka e-post från under "från".

Du kan också ändra detta till din alternativa adress som standard. Du gör detta genom att välja "synkronisera e-post" under "inställningar" och välja och spara din nya adress som standard e-postadress.