Så här sätter du WhatsApp på din iPad

WhatsApp är fortfarande ett av de mest populära sätten att chatta med varandra. Appen är tillgänglig för många enheter, men tyvärr ännu inte för iPad. Det finns dock ett sätt att få WhatsApp på din iPad.

Om du ska använda den här metoden är det viktigt att inse att WhatsApp inte är byggt för användning på iPad, kort sagt, vissa funktioner, som att skicka röstmeddelanden, fungerar inte. Att skicka och ta emot meddelanden är å andra sidan perfekt och enligt vår uppfattning gör det detta lönsamt.

WhatsApp 'installera'

Så du kan inte riktigt installera WhatsApp på din iPad ännu, allt du kan göra är att öppna webbgränssnittet i Safari (eller någon annan webbläsarapp). Du gör det genom att surfa till web.whatsapp.com. Du kommer att märka att nu kommer du inte till webbgränssnittet, men på WhatsApp-hemsidan är anledningen att mobilsidan laddas. Håll ned uppdateringsknappen högst upp för att ladda skrivbordsversionen så visas rätt sida. Du kan också placera en genväg till web.whatsapp.com på startskärmen på din iPad så att det ser ut som om du har WhatsApp installerat som en app på din surfplatta.

Länk WhatsApp

På den här sidan ser du en QR-kod. Du måste skanna den här koden med din smartphone för att länka den här webbversionen av WhatsApp till versionen av WhatsApp på din smartphone. Du gör detta genom att trycka på Inställningar / WhatsApp Web / Desktop i WhatsApp på din smartphone och sedan trycka på Skanna QR-kod längst ner . När du har skannat QR-koden på din iPad laddas sidan om på din iPad och du kan använda WhatsApp på din iPad.

Inofficiella appar

I Apple Store kan du också hitta olika appar för iPad som efterliknar WhatsApp. Du kan sedan fortfarande skicka meddelanden till andra WhatsApp-användare via en app. Trots detta fungerar fortfarande många tredjepartsappar baserat på webbversionen av WhatsApp, så de tillför inte riktigt värde. Dessutom får du ofta se irriterande annonser. Vi rekommenderar därför inte sådana appar.

Detta trick fungerar naturligtvis också för andra bärbara datorer. Visste du att du kan installera WhatsApp på din PC eller laptop? Här är hur!