Så här får du Android-appar på din dator

Vill du spela Android-spel med tangentbord och mus eller med en gamepad? Du kan om du installerar en Android-emulator på din dator. Du behöver inte längre oroa dig för lagringskapacitet eller batteritid och spela spel på en generös skärm. KoPlayer är en sådan gratis lösning som fokuserar på spel. Emulatorn går som en charm och du kan naturligtvis också använda den för andra appar.

Tips 01: Installation

Installationsprocessen för en Android-emulator kan ibland vara tekniskt komplicerad. På grund av denna komplexitet har vissa fasta värden som Andy och AmiduOS kastat in handduken de senaste åren. Därför vill vi veta vad KoPlayer, en uppfriskande nykomling, har att erbjuda. Kinesiska KoPlayer Inc. tar den här produkten under mottot "Spela större, spela smartare". Koppla av, eftersom installationen och konfigurationen av denna emulator är mycket smidig. Ladda ner version 2.0 på www.koplayer.com. När du har laddat ner 617 MB öppnar du filen. Installatören arbetar på fyra språk: engelska, indonesiska, thailändska och vietnamesiska. Installationen varnar för att emulatorn tar upp mycket diskutrymme och frågar om du kanske vill installera programvaran på en extern disk. Vi håller oss till vår hårddisk,VäljEngelska och acceptera villkoren. Detta leder oss automatiskt till guiden för nybörjare.

Tips 02: Nybörjarguide

I den här guiden lär du dig några grundläggande färdigheter för att använda emulatorn smidigt. Spel via tangentbordet kan slås på och av via F12. För att zooma in, tryck på Ctrl-tangenten i kombination med mushjulet. Guiden visar hur du konfigurerar en gamepad med joystick. Det finns också en slags panik-knapp, den så kallade Boss-tangenten , en tangentkombination som snabbt gör att skärmen försvinner. Och du lär dig vad den perfekta upplösningen är för din dator. Den sista bilden visar hur du överför filer och foton från din dator till den virtuella Android-enheten. När du har förstått allt, klicka på Got it- knappen . Sekunder senare körs Android 6.0 Marshmallow på din dator.

Begränsning

Inte alla spel fungerar bra i den här emulatorn som körs på en stationär dator. Sedan pratar vi om spel som tilltalar accelerometer och där det är viktigt hur du faktiskt håller Android-enheten i dina händer. Spel där du måste luta enheten åt vänster eller höger kan inte styras från datorn precis så. Vi tänker till exempel på 3D Bike Rider.

Du kan spela flera Android-sessioner samtidigt, en funktion som de flesta emulatorer saknar

Tips 03: Skrivbord

Sedan kommer du till skrivbordet, vad de här kallar hemskärmen. På det här skrivbordet finns det redan några länkar till systemverktyget , webbläsaren , Root Explorer och Google Play Store . Överst i mitten finns ytterligare två knappar, en som tar dig tillbaka till startskärmen och en som tar upp de "heta" spelen från Google Play. Ingenting är lättare att installera ett spel från den sista vyn. Klicka bara på knappen Ladda nerunder den titel du vill ha. Det finns två mörka staplar till vänster och höger. På höger sida innehåller fältet tre knappar. Den översta växlar mellan de öppna apparna eftersom du kan spela flera Android-sessioner samtidigt, en funktion som de flesta Android-emulatorer saknar. Knappen i mitten visar skrivbordet och den nedre är bakåtknappen.

Tips 04: Vänster bar

I det vänstra fältet hittar du knappen längst ner för att öppna helskärmsläget. Detta är det bästa sättet att njuta av ett spel fullt av detaljer på skärmen. I det här läget försvinner vänster och höger stapel, men de visas igen när du håller muspekaren mot kanten av skärmen. Ovanför finns en knapp för att få menyn att visas eller försvinna; här hittar du också plus- och minusknapparna för att justera ljudvolymen. Högst upp till vänster hittar du Shake- knappen; Du använder den med appar som har en funktion där du måste skaka enheten. KoPlayer startar från en horisontellt orienterad skärm som standard; med Rotate- knappensätt skärmen upprätt. Det finns också en knapp för att aktivera webbkameran och en knapp för att hitta din nuvarande GPS-position, även om den senare funktionen inte fungerade för oss. De andra fyra knapparna i det vänstra fältet kommer att diskuteras omedelbart: Tangentbord , Ladda apk , Delad mapp , Skärmdump.