Gratisprogram: Hämta dina produktnycklar med ProduKey

Vill du installera om Windows eller Office eller uppgradera till Windows 8 men kan inte hitta produktnyckeln någonstans? Det lilla programmet ProduKey gräver djupt in i registret för att få nödvändig information. Det förhindrar att du måste köpa en dyr licens för operativsystemet eller kontorspaketet igen om du har tappat bort nyckeln.

Trevligt är att du inte behöver installera ProduKey. Efter ett dubbelklick på ProduKey.exe kommer programmet redan att visas på din skärm. För övrigt finns det också en installationsversion tillgänglig, men det spelar ingen roll för användningen. Se till att du laddar ner rätt installationsfil. Tillverkarna gör nämligen en 32- och 64-bitarsversion tillgänglig. Du kan också ladda ner en nederländsk språkfil.

Förvara produktnycklar

Att hitta produktnycklarna är väldigt enkelt. Du behöver bara öppna ProduKey och önskade koder finns redan framför dig. På vår testmaskin hämtade freeware framgångsrikt licenserna för Office 2010 och Windows 7.

ProduKey är ett enkelt program som hämtar förlorade produktnycklar.

Naturligtvis vill du behålla uppgifterna. Inga problem, för du kan spara dem som en txt-, csv-, html- eller xml-fil. Du kan sedan skriva ut produktnycklarna och förvara dem på ett säkert ställe. Alternativt kan du kopiera data till ett annat program, till exempel Word eller Excel. Med kommandon kan du också begära produktnycklar från andra Windows-system inom samma nätverk.

Slutsats

ProduKey är ett idealiskt verktyg för att hitta din dyrt betalda Windows- och Office-licens så att du kan återanvända programvaran. Om du till exempel vill testa Windows 8 är det klokt att säkra din gamla Windows-licens först. Om du inte gillar det nya operativsystemet kan du enkelt installera om den gamla versionen.

Tillverkarna anger på webbplatsen att produktnycklar för vissa Windows 7-installationer inte lagras i registret. Av den anledningen fungerar inte programmet på alla datorer. Lyckligtvis kräver ProduKey ingen installation, så tröskeln är mycket låg för att ge freewaren ett försök. Det är olyckligt att programmet inte kan gräva upp licenser för andra programvarupaket.

ProduKey 1.54

Språk nederländska

OS Windows 98/2000 / XP / Vista / 7

Fördelar

Hämta produktnycklarna med blixtens hastighet

Ingen installation krävs

Negativa

Inte för alla Windows 7-installationer

Inget stöd för annan programvara

Dom 4/5

Säkerhet

Ingen av de cirka 45 virusscannrarna såg något misstänkt i installationsfilen. Så långt vi har kunnat avgöra vid tidpunkten för publiceringen är installationsfilen säker att ladda ner. Se VirusTotal.coms fullständiga identifieringsrapport för mer information. Om en ny version av programvaran är tillgänglig kan du alltid skanna filen igen via VirusTotal.com.