Överför information från din gamla till din nya iPhone

Om du har köpt en ny iPhone vill du naturligtvis enkelt överföra dina foton, videor, appar och andra data. Lyckligtvis erbjuder Apple det alternativet, men du måste veta hur det fungerar. I den här artikeln kommer vi att diskutera detta mer detaljerat.

Apple erbjuder två alternativ för att överföra data till en ny iPhone: via iCloud eller via iTunes. Det är bara möjligt att överföra data via iCloud om du har ett iCloud-konto. För båda säkerhetskopieringsmetoderna måste en ny version av iOS installeras på både din gamla och nya iPhone. I vissa fall måste du först konfigurera enheten som en ny iPhone , sedan uppdatera den och återställa den helt för att återställa en säkerhetskopia.

Var uppmärksam! En säkerhetskopia som lagras i iCloud inkluderar inte musik, filmer och TV-program som inte köpts från iTunes Store, podcaster och ljudböcker eller foton som kopierats från din dator till iPhone. Vill du också behålla dessa uppgifter? Så välj alltid att överföra dina data via iTunes.

Överför information via iCloud

Att överföra information via iCloud är relativt enkelt, men det kräver mycket bandbredd eftersom all data från din iPhone placeras på iCloud-servrarna via internet. Så utför endast följande steg om du är ansluten till ett WiFi-nätverk. Det är också tillrådligt att ansluta enheten till laddaren till elnätet för att förhindra att enheten oväntat går sönder.

Säkerhetskopiera först din gamla iPhone till iCloud. För att göra detta, gå till Inställningar> iCloud> Lagring och säkerhetskopiering . Här under rubriken Säkerhetskopiera, aktivera alternativet iCloud-säkerhetskopiering .

Som standard säkerhetskopierar iCloud en gång om dagen. I det här fallet är det dock bekvämare att aktivera säkerhetskopieringen manuellt. Så klicka på knappen Säkerhetskopiera nu . Säkerhetskopian kommer nu att kopieras till iCloud. Mängden data på din iPhone och hastigheten på din internetanslutning avgör hur länge iPhone är upptagen med detta.

Säkerhetskopiera din iPhone i iCloud

När säkerhetskopian har placerats på iCloud-servrarna kan data kopieras till din nya iPhone. Glöm inte att överföra ditt SIM-kort till den nya enheten först! För att göra detta, slå på din nya iPhone och gå igenom de första stegen i konfigurationen genom att ange i vilket land du bor och på vilket språk du vill använda iPhone. Ange också vilket WiFi-nätverk du vill använda. Det här steget är viktigt eftersom det krävs en internetanslutning för att ladda ner säkerhetskopian från iCloud.

IPhone frågar dig nu hur du vill konfigurera iPhone. Du kan välja mellan alternativen Konfigurera som ny iPhone , Återställ iCloud-säkerhetskopia och Återställ iTunes-säkerhetskopia . Välj alternativet Återställ iCloud Backup och välj rätt backup. Klicka på Återställ för att placera säkerhetskopian på din iPhone. När säkerhetskopian har placerats helt på din iPhone startar enheten om och är redo att användas.

Överför information via iTunes

Innan du överför information via iTunes rekommenderar Apple alltid att du installerar den senaste versionen av både iPhone-operativsystemet iOS och iTunes. Anslut sedan din iPhone till din Mac eller dator med USB-kabeln och starta iTunes. iTunes känner automatiskt igen din iPhone och visar den i menyn till vänster i fönstret. Klicka på din iPhone medan du håller ner kontrolltangenten och väljer alternativet Backup . iTunes börjar nu kopiera all data från din iPhone till din Mac eller PC. Hur lång tid den här processen tar beror på mängden data på din iPhone.

Säkerhetskopiera din iPhone i iTunes

När iTunes har skapat säkerhetskopian kan du koppla bort den gamla iPhone från Mac eller PC. För att göra detta, klicka alltid på utmatningsikonen som visas bakom din iPhone till vänster på skärmen. Överför ditt SIM-kort till din nya iPhone och slå på enheten. Ange i vilket land du bor och på vilket språk du vill använda iPhone och välj ett WiFi-nätverk.

IPhone frågar dig nu hur du vill konfigurera enheten. Du kan välja mellan alternativen Ställ in som ny iPhone , Återställ iCloud-säkerhetskopia och Återställ iTunes-säkerhetskopia. Välj alternativet Återställ iTunes Backup och anslut sedan din iPhone till din Mac eller PC. Öppna iTunes och vänta tills iTunes upptäcker din nya iPhone. iTunes frågar dig nu hur du vill konfigurera iPhone. Välj alternativet Återställ säkerhetskopia från: och välj den säkerhetskopia du har gjort. Klicka på Fortsättför att placera säkerhetskopian på din iPhone. När säkerhetskopian är helt placerad på iPhone startar enheten om automatiskt. Du kan använda iPhone efter detta.

iPhone-migrering

Under flera år har det också varit möjligt att överföra dina data via iPhone-migration. Detta fungerar bara för telefoner med iOS 12.4 eller senare. Dessutom måste både din gamla och nya telefon köras på den här eller en högre version av operativsystemet. Om så är fallet, sätt ditt SIM-kort i den nya enheten och starta det med din gamla enhet i närheten. Sedan kommer du att se ditt Apple-ID på din nya iPhone och om det verkligen är ditt konto, tryck på Fortsätt . Genom att sedan peka kameran på din gamla telefon mot skärmen på den nya modellen kan du överföra dina data efter att du har angett din åtkomstkod.