På detta sätt använder du din surfplatta som en andra skärm för din dator

En surfplatta skrivs ofta av när pekskärmen eller de fysiska knapparna inte längre fungerar som de ska. Synd, för skärmen (en av de dyraste delarna) själv fungerar fortfarande fortfarande perfekt. Och du kan använda det bra.

Om skärmen på din surfplatta fortfarande fungerar och knapparna inte längre fungerar ordentligt kan du ofta ställa in surfplattan som en andra skärm. Du är inte helt fri från att använda knappar, men det räcker vanligtvis att sätta på surfplattan och starta den relevanta appen. När anslutningen har gjorts behöver du inte göra någonting med knapparna under den sessionen. I den här artikeln förklarar vi hur du låter din surfplatta kommunicera med din dator på ett sådant sätt att den blir en förlängning av din skärm.

01 Prestanda

I den här serien har vi använt gamla surfplattor för de mest olika uppgifterna, där en uppgift kräver mer processorkraft än den andra. Huruvida surfplattan du har liggande är lämplig att använda som en andra skärm beror främst på grafikeffekten under huven och skärmens uppdateringsfrekvens. När allt kommer omkring överför din dator visuellt hela skrivbordsmiljön till surfplattan via den trådlösa anslutningen, och den måste kunna visa den.

Om din surfplatta inte kan hantera det glider ett fönster du drar inte smidigt över skärmen utan hoppar och gör situationen omöjlig. Vi använder en betald app i den här artikeln och det skulle vara synd att efter köpet ta reda på att din surfplatta är för långsam. Testa därför först appen som vi diskuterar i avsnittet "Fjärrskrivbord". Om din surfplatta drar lösningen kan den verkligen fungera som en andra skärm.

02 Skyddskåpa

När du ska använda en surfplatta som en andra bildskärm är det viktigt att den kan placeras ordentligt. När allt kommer omkring är det till ingen nytta om din surfplatta är en förlängning av din bildskärm och sedan ligger platt framför dig på skrivbordet. Vi rekommenderar därför att du köper ett skyddskåpa som du kan fälla så att en del av locket fungerar som ett stativ för din surfplatta. När Apple först introducerade dessa omslag till sina iPads kostade de en liten förmögenhet, så många andra tillverkare har nu kopierat den här designen att du kan köpa en sådan skyddskåpa för några euro i en euro-butik.

Det finns också stativ som låter dig ansluta din surfplatta till din skärm, men dessa är så dyra att vi inte anser dem vara ett alternativ för den här artikeln.

03 Installera appen

Det finns olika appar som du kan använda för att "förlänga" skärmen via din surfplatta. Överlägset bäst i vår upplevelse är Duet Display (10,99 euro i iOS App Store), som endast är tillgänglig för iPad. Om du letar efter ett program för din Android-surfplatta, ladda ner Air Display 2 för 4,99 euro (notera: det finns också en version 3, men den fungerar bara med MacOS).

När du har installerat Duet Display på din iPad kommer appen att be dig att navigera till www.duetdisplay.com på din dator. Klicka på Ladda ner PC för att ladda ner programvaran och starta installationen. När programvaran har installerats (och du har startat om din dator enligt instruktionerna) trycker du på Nästa på iPad. Du kommer nu att se ett antal informationsskärmar, tryck på Nästa tills du är klarser. Anslut nu iPad till din dator. Appen ansluts nu direkt till din dator. I princip behöver du inte konfigurera någonting, appen förvandlar nu automatiskt din surfplatta till en förlängning av din skärm till höger. Med andra ord: när du nu lämnar höger sida av skärmen med musen ser du den visas på din surfplatta!

04 Justera displayen

Det faktum att du inte behöver justera alternativen för att använda Duet Display betyder inte att du inte kan. I själva appen hittar du få alternativ, men det beror helt enkelt på att den här appen helt enkelt får din dator att tro att iPad verkligen är en andra skärm. Så för att justera de inställningar du måste ha på din dator: högerklicka på skrivbordet och välj Skärminställningar . Du kan nu dra den andra skärmen (dvs. iPad) exakt till den plats där du placerade den. Så om din surfplatta är till vänster om din skärm och lite lägre, flyttar du den andra skärmen till den platsen.

Du kan nu komma igång med din iPad som en andra skärm. Och det bästa är: om pekskärmen fortfarande fungerar har du nu en interaktiv andra skärm, för du kan också styra elementen du ser på din iPad med fingrarna.

Fjärrskrivbord

Din surfplatta måste vara tillräckligt kraftfull för att visa den visuella informationen den får från din dator. Ett bra sätt att testa detta (och en trevlig extra applikation av din surfplatta som en bonus) är att använda en Remote Desktop-applikation som TeamViewer. Med TeamViewer fungerar inte din surfplatta som en andra skärm, men du kan bokstavligen ta över och styra din dator på avstånd. TeamViewer är gratis och trådlöst. Om din iPad kan hantera den här applikationen kan du betala lite pengar för Duet Display med sinnesro.

05 Social skärm

Termen "andra skärm" användes för ett antal år sedan för användning av en andra skärm medan du tittade på TV. Numera kallas också en "social skärm: när du tittar på TV, använd en andra skärm för att se vad som sägs om ett högt profilerat TV-program (till exempel en populär talkshow, De luizenicide, Wie is de Mol).

Det verkar naturligtvis allt annat än socialt att sitta framför TV: n med din surfplatta, men det kan faktiskt ge en enorm extra boost till TV-upplevelsen (och om du sitter ensam framför TV: n räknas den sociala aspekten förstås inte) . Under ett så kontroversiellt program, öppna en app som Twitter och sök efter hashtaggen som tillhör programmet. Du kan sedan alla berätta om det program du tittar på. Även om detta förmodligen låter hemskt för en äldre generation, ansluter det enormt. Så: du kan också använda din surfplatta för detta!