I tre steg: Android på din dator

Det finns redan mer än 700 000 appar i Google Play Butik. Normalt är dessa program endast tillgängliga från en Android-enhet. Apple- och Windows-användare kan nu också ladda ner och använda appar från Google Play via BlueStacks App Player-programmet.

01 Installera

Medan BlueStacks App Player fortfarande finns i beta fungerar det ganska bra. Många appar som vi försökte fungerade utan problem. Det lyckades till och med att installera och använda WhatsApp! Praktisk "app" från datorn!

Ladda ner BlueStacks App Player från webbplatsen: www.bluestacks.com. Välj den programvara som gäller för dig, det finns en version för OS X och Windows. Starta installationen, lämna App Store-åtkomst och Appaviseringar aktiverade och var försiktig så att du inte installerar den medföljande adware (AVG Toolbar). Vänta tills programmet har installerats helt. Efter start kommer några fler konfigurationer att köras.

Var uppmärksam på AVG Toolbar under installationen.

02 Konfigurera

När installationen är klar, gå till Inställningar (växeln längst ner till höger). Välj alternativet Hantera konton och klicka på knappen Lägg till konto . Välj Google och klicka på Nästa- knappen . Om du redan har ett konto, välj Logga in, om inte, skapa ett via Skapa .

Efter att du har skapat eller registrerat dig kommer du att få ett meddelande om att ditt Google-konto är länkat till "telefonen", klicka på Slutför . Välj nu Hem (knappen med en grön, gul, röd och blå fyrkant). Vi kommer att länka App Player till vår Android-telefon. Klicka på höger knapp 1-Klicka på Synkronisera och logga in med ditt konto. Välj en enhet och tryck på Klar .

Skapa ett Google-konto för att ladda ner appar.

03 Installera appen

Gå till Hem och klicka på Mina appar / App-sökning . Skriv appen du vill installera (t.ex. WhatsApp) och klicka på Sök . Klicka på Installera- knappen och välj programmet från Play Store. Välj Fortsätt och klicka på Acceptera om du godkänner det. Klicka på Installera .

Öppna WhatsApp och ange ett telefonnummer (till exempel från ett gammalt oanvänt förbetalt kort). Vänta tills autentiseringen misslyckas och ange att ett samtal krävs. Svara på samtalet och ange bekräftelsekoden. Du kan nu använda WhatsApp på din dator. Du kan också ladda ner och installera spel och andra appar, men programmet har svårt med något tyngre spel.

Klicka på App Search och sök efter den app du vill använda.