De bästa nyheterna: viktigare än någonsin

Nyhetsappar är viktigare än någonsin i tider av kris. Vi har listat de mest pålitliga och bästa nyhetsapparna för dig. Alltid praktiskt att ha några av dem redo på din smartphone eller surfplatta.

Nu.nl

Det är slående att se att många nederländska tidningar sedan början av koronakrisen nu gömmer sina nyheter bakom en betalvägg. Detta gäller ofta en hårdare lönevägg än tidigare, vilket du inte längre kan undvika. Bara genom att verkligen logga in och betala. En något tveksam praxis, men också ett svårt fall. Å ena sidan bör alla ha tillgång till den senaste utvecklingen just nu. Å andra sidan måste journalister också få betalt. Lyckligtvis finns det fler och fler nyhetsorganisationer som kan erbjuda gratis nyheter och betala sina journalister ordentligt. Nu.nl är ett exempel på detta. Och med det har vi omedelbart vår första nyhetsapp.

I Nu.nl-appen hittar du inte bara de senaste nyheterna utan också mer fördjupade artiklar nyligen. Nu.nl blir därmed en allt hårdare konkurrent för tidningar, samtidigt som man tar bort den gamla pelaren i dessa medier. Nu.nl är neutral, levererar de senaste nyheterna snabbt och är - viktigast av allt - pålitlig. Du kan knappt komma undan det för holländsspråkiga nyheter som helt enkelt är fritt tillgängliga. Nedan följer några fler nyhetsappar som vi tycker är värda att kolla in!

Text-TV

En mycket speciell app: NOS Text-TV (Android-version, iOS-version). Text-TV är naturligtvis ett gammalt digitalt medium, men det är fortfarande populärt. Förvänta dig inte fördjupade bakgrunder här, bara de senaste nyheterna "när det händer". Inte bara tillgängligt på din TV utan också i appform. Och där text-TV utomlands ofta nomineras för att stängas av (eller redan är) är det fortfarande populärt i Nederländerna. Och varför inte? Eftersom: till sak och pålitlig.

CNN

Om du letar efter mer internationellt orienterade nyheter är CNN naturligtvis ett stort namn. Och medan många andra amerikanska nyhetskanaler ofta är ganska färgade av politiska rörelser, är det inte så illa på CNN. De är fortfarande på topp med nyheterna, och mycket av verksamheten har flyttat till onlinesporten. Som också innehåller den eponyma CNN-appen. Du hittar världsnyheter i det, tack vare CNN International kommer du säkert inte bara att se amerikanska nyheter.

Flipboard

Flipboard är en nyhetssamlare. Du konfigurerar appen (iOS-versionen, Android-versionen) efter dina intressen och sedan ser du nyheterna strömmar in i dessa områden. Och detta involverar både nationella och internationella medier. Allt detta insvept i ett attraktivt användargränssnitt där du bläddrar igenom sidor med samlade meddelanden.

Blendle

Alla ovanstående nyhetsappar är gratis, liksom innehållet i dem. Blendle (iOS-app, Android-app) tar ett annat tillvägagångssätt; för en månadsprenumeration får du tillgång till ett omfattande urval av artiklar från tidningar och tidskrifter. Mycket nederländsk, men säkert också en engelsk del. Nackdelen är att många nederländska tidningar har dragit sig ur Blendle-projektet eftersom de ser appen främst som konkurrens. Inte ett problem i sig, det finns verkligen mer än tillräckligt att hitta! Ett måste för riktiga nyhetsjunkies som särskilt vill veta bakgrunden till nyheterna. Appen är mindre lämplig för svåra nyheter; du kan använda en av de ovannämnda apparna för detta. Extra fördel med alla nämnda nyhetsappar: med nya nyheter får du omedelbart en signal, ingen papperstidning kan tävla med det!