Använd din iPad som en andra skärm

För många är iPad den skärm de ser mest på, den är den mest använda skärmen för e-post, sociala medier, appar och mer. Men vanliga datorer har också en roll att spela. Låt din iPad fungera med din Mac eller PC för att bokstavligen utöka din syn på datorvärlden.

I den här artikeln förklarar vi hur du kan använda en iPad som en extern skärm för din dator. IPad kan vara en gammal eller en ny modell. Det kan vara din tidigare som samlar damm eller din nuvarande som du använder som surfplatta. Datorn kan vara en stationär PC eller bärbar dator som kör Windows eller Mac. Så något för alla. Läs också: Förvandla din iPad till en bärbar biograf.

Trådlöst eller med kabel

Ledningar hör alltmer till det förflutna. Delvis tack vare iPad, som faktiskt bär allt i den och därför kan gå igenom livet trådlöst. Ingen nätverkskabel, ingen tangentbordsledning, ingen muskabel. Förutom laddning krävs fortfarande en ledning. De flesta appar som gör din iPad till en andra skärm kan därför fungera trådlöst.

Vi måste kommentera det. Vår erfarenhet visar att den andra skärmens mjukhet till stor del är beroende av det aktuella Wi-Fi-nätverket. För att bara surfa på nätet eller titta på lite video bör wifi fungera lite mindre än det teoretiska maximumet. Precis som en bil inte alltid kör i toppfart. För din iPad som extern bildskärm är en snabb WiFi-anslutning utan alltför stor störning stor. Annars får du irriterande problem från muspilen på den andra skärmen.

Flera plattformar

Om du vill använda iPad som en andra skärm för din bärbara dator eller dator behöver du två applikationer, nämligen en app på iPad och ett program på din Mac eller Windows PC.

Apple serverar en stor del av surfplattvärlden med iPad, medan Windows dominerar i datorvärlden. Vi kommer först att täcka en app som är flera plattformar. Det betyder naturligtvis att den körs på din iPad, men du kan ansluta din iPad till både Windows och OS X.

Splashtop

Splashtop är en mjukvarutillverkare som erbjuder en applikation med flera plattformar. Splashtop Extended Wireless Display 2 levereras med program för Windows, Mac och till och med Ubuntu. IPad-appen kommer också i en gratis testversion som ger dig fem minuters skärmtid varje gång. Efter att ha installerat iPad-appen (som kommer att placeras på din iPad som en WiFi-skärm) måste du fortfarande ladda ner och installera den så kallade Splashtop Streamer för din PC / laptop. Detta är en gratis nedladdning på 19,7 MB.

Streamer-programvaran kräver att du skapar och anger en säkerhetskod. Först i programvaran på din dator och sedan i appen på din iPad. Dessutom tvingar programmet dig att vara säker, eftersom koden måste innehålla minst 8 tecken och innehålla minst 1 nummer och 1 bokstav. Så '12345678' eller 'qwertyui' kommer att avvisas.

Splashtop-skärm

När Splashtop Streamer och appen är anslutna kan du komma igång med två skärmar. Att bara knacka på skärmen på din iPad med tre fingrar visar konfigurationsalternativen. Där kan du ställa in om du vill ha en skarpare bild eller en snabbare bildvisning. Att välja den senare producerar en bild på Retina-skärmen på en iPad Air som är suddig för vanlig text och därför svår att läsa.

Video å andra sidan kommer ganska bra över den inställningen. Inte HD-skarpt, men utmärkt för vanligt tittarnöje. Om du byter skärm till en skarpare bild förbättras textens läsbarhet, men den förblir mindre skarp än vad du är van vid från din iPad.

Splashtop Extended Wireless Display 2 ***

Pris : 4,99 €

Storlek : 5,8 MB

Nackdelen med Splashtop är att Streamer-programvaran är ett allmänt program som också tjänar de andra apparna från denna utvecklare, inklusive appar för företag att göra fjärrhantering och till och med köra virtuella skrivbord. Streameren innehåller alltså många fler möjligheter än vad vi kommer att diskutera här. Närvaron av dessa funktioner kan göra gränssnittet lite förvirrande för enkel användning som skärmtillägg.