Ställa in favoritfältet i Edge i Windows 10

Som standard visas inte favoritfältet i Edge-webbläsaren i Windows 10. Den här stapeln är dock mycket användbar för att snabbt komma åt de webbplatser du besöker regelbundet. Här visar vi dig hur du visar favoritfältet i Edge och hur du anpassar det efter eget tycke.

  • 20 plugins och tillägg för en säker webbläsare 05 februari 2017 08:02
  • Så här installerar du tillägg i Edge 19 december 2016 07:12
  • Så här inaktiverar du webbaviseringar i Edge 29 november 2016 10:11

För många människor var favoritfältet ett praktiskt sätt att snabbt navigera till favoritwebbplatser utan att behöva öppna en meny. Tyvärr visas inte denna favoritfält som standard i Windows 10: s Edge-webbläsare, och det är inte heller omedelbart klart hur du aktiverar det. Denna funktion är lite dold i inställningarna.

Aktivera favoritfältet

Favoritfältet är väldigt lätt att aktivera när du vet var du hittar det här alternativet.

Öppna Edge och klicka på menyn med de tre punkterna i det övre högra hörnet. Klicka på Inställningar och leta efter rubriken Favoriter . Klicka på knappen Visa favoritinställningar och slå på växeln bredvid Visa favoritverktygsfältet .

Under denna inställning finns det också möjlighet att bara visa ikoner i favoritfältet. Detta är användbart om du inte behöver texten, för på det sättet har du mer plats för dina favoriter.

Lägg till webbplatser i favoritfältet

Om du just har aktiverat favoritfältet kommer det antagligen att vara tomt, såvida du inte redan har importerat favoriter från en annan webbläsare som hamnade i mappen Favoritverktygsfält .

För att lägga till en webbplats i favoritfältet klickar du bara på stjärnikonen till höger om adressfältet.

Välj ett lämpligt namn för webbplatsen, helst bara namnet på webbplatsen. Vissa webbplatser skapar ett mycket långt namn och en beskrivning som standard. Du kan helt enkelt ersätta det med ett namn som passar dig bättre.

I fältet nedanför namnet måste du ange var du vill spara webbplatsen som favorit. Välj verktygsfältet Favoriter här . Alla webbplatser som är lagrade i den här mappen visas i favoritfältet.

Visa endast ikoner

Som vi nämnde tidigare kan du välja att bara visa ikoner i favoritfältet i Edge-inställningar. På så sätt finns det mer utrymme så att fler ikoner kan placeras i verktygsfältet.

Du kan också välja att visa text. Beskrivningen som du kommer att se i favoritfältet bredvid ikonen är den text du valde som namn när du sparar. Det är därför ett kort, tydligt namn är extra användbart.

Organisera webbplatser

Du kan organisera webbplatserna som visas i favoritfältet genom att dra dem.

Du kan också skapa en mappstruktur i favoritfältet så att du kan göra en praktisk underavdelning. Högerklicka på favoritfältet och välj Skapa ny mapp . Välj ett kort och tydligt namn.

Du kan nu dra ikonerna som redan finns i favoritfältet till den här mappen, precis som du skulle göra med filer i Utforskaren.

Favoriter som lagras i en mappstruktur har alltid en beskrivning bredvid, även om du bara har valt att visa ikoner. Så endast favoritwebbplatser som lagras i roten till favoritfältet visas bara som en ikon.