Ladda ner alltid bra undertexter för filmer och serier

Om du har laddat ner en film eller serie är det trevligt om du också kan få nederländska undertexter med den. Hur laddar du ner undertexter och ser dem under dina filmer? I den här artikeln kommer vi att förklara det och ge några tips för att undertexterna ska synkroniseras med bilden.

1 Manuell sökning

Om din engelska är något bra kan de flesta filmer och serier ses utan undertexter. Men ibland är det trevligare att kunna läsa med, och undertexter är också oumbärliga för serier eller filmer med mycket vetenskapligt prat. Men var hittar du det? Det finns många webbplatser där du kan ladda ner undertexter, till exempel www.opensubtitles.org. På dessa typer av webbplatser söker du efter titeln på filmen eller serien och laddar ner önskat resultat. Se bara till att undertexten har exakt samma namn som namnet på videofilen du laddade ner. Det är möjligt att en undertextsida försvinner, för så ologiskt som det kan låta är det olagligt att erbjuda undertexter utan tillstånd. Tidigare har Stichting Brein tvingat undertextsidor som Bierdopje.com offline.

2 Automatisk sökning

Du kan också låta programvara göra jobbet åt dig. I så fall kommer Sublight till nytta. När du har laddat ner det kostnadsfria programmet och skapat ett konto kan du dra videofilen som du letar efter en undertext till programmet. Sublight söker sedan omedelbart efter rätt undertexter. Sedan kan du dubbelklicka på undertextsfilen för att ladda ner den. Obs: Sublight vill att du ska uppgradera till Premium-versionen, men det är inte nödvändigt ... att vänta femton sekunder räcker, varefter nedladdningen startar.

3 Tänk tvärtom

Ibland är undertexter inte tillgängliga för videon du laddade ner. Eller de är där, men är inte på något sätt synkrona. Det finns program som kan få dessa undertexter att synkroniseras, men varför allt extra arbete när du enkelt kan förhindra det? Tricket är att tänka tvärtom. Innan du laddar ner en film eller serie letar du först efter undertexten på nederländska. När du väl har hittat den undertexten vet du vilket filnamn du ska söka efter videofilen.

4 Använda undertexter

I princip är undertexter inget annat än en fil som innehåller tidskoder och text. Filen anger när en viss text ska börja och när den ska försvinna. På det här sättet visas exakt rätt text i din video vid rätt tidpunkt. Du kan skapa undertexter själv, men det är en enorm mängd arbete, så i de tidigare tipsen gav vi sätt att hitta befintliga undertexter.

När du väl har en videofil och en undertextsfil, förmodligen med filtillägget .srt, .sub eller .sbv, kan du komma igång. Men hur vet din mediaspelare att det finns en undertext? Allt du behöver göra är att se till att undertextsfilen och videofilen finns i samma mapp och har samma namn. Programvaran eller enheten som spelar upp videon vet då tillräckligt och använder rätt undertext. Obs! Om din undertext har ett annat namn kan du byta namn på det, men chansen att undertexterna synkroniseras med filmen eller serien är inte stor eftersom den inte "officiellt" tillhör den.

5 Låt oss testa

Det kan låta som ett klumpigt steg, men det är fortfarande ett enormt viktigt steg. Om du har laddat ner undertexterna och placerat dem i rätt mapp, kontrollera om det är rätt undertexter. Det finns inget mer frustrerande och klumpigt än att sitta i soffan med din skål med chips för att upptäcka att undertexterna inte är synkroniserade eller - som ibland händer - är från en helt annan film. Du kan kontrollera det mycket snabbt på din dator genom att ta tre kontrollpunkter: filmens början, någonstans i mitten och slutet. Om undertexterna är desamma på alla dessa punkter, är dina undertexter i ordning.

Kodi

I den här artikeln visar vi hur du laddar ner, redigerar, synkroniserar undertexter och mer. Men skulle det inte vara trevligt om det fanns programvara som kunde göra allt för dig? I princip finns programvaran där, men det tar ganska lång tid att konfigurera den ordentligt. Kodi är mediaspelareprogramvara som låter dig ladda ner filmer och serier samt undertexter som följer med dem. Du kan installera Kodi på din dator, men också på en minidator som du sedan hänger på din TV. Du kan läsa hur du installerar och konfigurerar Kodi för att göra den till en helautomatisk mediaspelare på Computertotaal.nl.

6 Ojämn asynkron

Men vad händer om dina undertexter inte är synkroniserade? Med andra ord, när videon fortskrider kommer undertexterna att utvecklas eller ligga efter. Tyvärr är detta ett problem som du inte kan lösa med tidsförskjutning, eftersom tidsförskjutning flyttar hela uppsättningen undertexter framåt eller bakåt. Det här problemet uppstår till exempel när du har laddat ner en underrubrik som skapades för en kontinuerlig video medan du använder den med en video som har reklamen utklippt (eller till och med finns i den). I det här fallet är det verkligen bättre att leta efter en annan undertext. Är det inte? Då är det dags för ett manuellt ingripande, se steg 8.

7 Undertexter Workshop

Ett program som du kan använda för att fixa dina undertexter manuellt är Subtitle Workshop. Ladda ner och installera detta program och öppna undertexten och videon i fråga. Du kan nu använda alternativ som timeshifting som diskuterats tidigare. Du kan emellertid också enkelt spåra var undertexterna är exakt utanför balans och flytta titlarna framåt eller bakåt (eller justera bildrutan, om det är problemet) därifrån. Naturligtvis är detta ett ganska jobb, det är därför alternativet som du använder om rätt undertext verkligen inte kan hittas.

8 Bädda in

Vanligtvis visas undertexter automatiskt av programvaran i din film, men ibland stöds den inte. Sedan kan du välja att bädda in undertexterna i videon. Detta är lätt att göra med Freemake Video Converter. Ladda ner och installera det här programmet, klicka på Video och välj den video du vill lägga till undertexter till. Klicka nu på Undertexter och välj motsvarande undertext. Klicka nu på Avi och Convert . En Freemake-logotyp läggs till före och efter videon om du inte vill betala för att ta bort den.