Testade sex automatiska programuppdaterare

Hackare och skadlig kod letar ständigt efter alla typer av säkerhetshål för att få tillgång till ditt system. Du kan förhindra sådana exploateringar med korrigeringar och uppdateringar. Inte alla dina program håller sig uppdaterade. Så kallade 'programuppdaterare' kan hjälpa dig med detta. Vilken av dem fungerar bra?

Microsoft har gjort det mycket svårt för Windows 10-användare som vill försena eller blockera den automatiska uppdateringsprocessen ... och det finns mycket att säga för det. När allt kommer omkring är ett aktuellt operativsystem viktigt för att hålla hackare och skadlig kod ute. Nackdelen är långa väntetider och en dator som startas om på en gång.

Men inte alla program som körs på din dator uppdateras lika automatiskt som Windows. Vissa frågar omedelbart efter den första installationen om uppdateringar kan hämtas och eventuellt installeras. En blick på Start- fliken i Windows Aktivitetshanterare (Ctrl + Skift + Esc) visar utan tvekan några av dessa automatiska uppdaterare, och några av dem kan dyka upp via Windows Aktivitetshanterare (tryck på Windows-tangenten, tryck på uppgiftsschemaläggare och kör programmet, så öppnas ditt Aktivitetsschemaläggarbibliotek ).

Det finns dock många andra verktyg som inte håller sig uppdaterade, vilket ökar säkerhetsrisken. Det är ett ganska jobb om du vill kontrollera dem alla själv och uppdatera dem vid behov. Men goda nyheter: lyckligtvis finns det specialverktyg som utför en sådan kontroll helt automatiskt och eventuellt till och med laddar ner och installerar uppdateringarna. I den här artikeln jämför vi sex av dessa programuppdaterare.

Testkriterier

Ett viktigt kriterium för programuppdaterare är naturligtvis i vilken utsträckning de kan upptäcka installerade program och framför allt i vilken utsträckning de identifierar program som inte längre är uppdaterade. Vi kan lita på vad tillverkarna själva hävdar, men vi föredrar att göra våra egna praktiska tester! Det är därför vi släppte verktygen på två system där - enligt Windows- program och funktioner - 131 respektive 76 program installerades. Förresten kan du också installera äldre programversioner för att testa via en webbplats som www.oldversion.com/windows eller eventuellt via producentens webbplats.

Varje gång kontrollerade vi hur många program som kändes igen av mjukvaruuppdaterarna och hur många som var föråldrade. Vi kontrollerade också i vilken utsträckning verktygen kunde hämta uppdateringar själva och huruvida de kunde installera dem "tyst" eller inte, i bakgrunden. Vi tycker att det är så snyggt som vi själva kan bestämma om vi bara vill inkludera större uppdateringar (till exempel version 4.0.1 till 5.0) eller också mindre uppdateringar (från 4.0.1 till 4.0.2). Vi vill också veta om verktyget fungerar helt självständigt och i bakgrunden, eller om vi måste starta verktyget själva när vi tror att tiden är rätt för nästa uppdateringskontroll.

Systemåterställningspunkt

När du uppdaterar programvara kanske du vill överväga att skapa en systemåterställningspunkt först. Det kan tvingas när som helst genom att trycka på Windows-tangenten till, återställning vid knackning och en återställningspunkt för att välja. Du kan sedan skapa en sådan återställningspunkt via knappen Skapa . Du bör dock komma ihåg att en programuppdatering (delvis) kommer att skriva över eller ta bort vissa filer och inställningar, så att när du rullar tillbaka till strax före systemåterställningspunkten har du verkligen inga garantier för att programmet i fråga också kommer att rulla tillbaka till den tidigare versionen utan några problem. . För att ta reda på vilka applikationer en sådan återställning kommer att påverka, tryck på Windows-tangenten + R och kör rstrui.exe . PunktVälj en annan återställningspunkt , tryck på Nästa , välj önskad återställningspunkt och klicka på Sök efter berörda program .

FileHippo App Manager

Version 2.0 av FileHippo App Manager, tidigare kallad Update Checker, har varit i beta i över ett år, men verktyget har visat mer än anständiga resultat. Efter en enkel installation, trycker du på en knapp visar du en översikt över de installerade program som FileHipppo har upptäckt, samt en separat lista över program som uppenbarligen behöver uppdateras. Du bestämmer om du vill inkludera betauppdateringar i listan och om du vill se installationsvägen. FileHippo kan också starta automatiskt med Windows så att uppdateringskontrollen kan köras i bakgrunden. Ett popup-fönster visar hur många program som behöver uppdateras.

Synd, men tyvärr: verktyget erbjuder inte möjligheten att ladda ner och installera alla uppdateringar på en gång med ett knapptryck. Du kan dock trycka på en separat knapp för varje bestämd uppdatering. Det är möjligt att lägga till uppdateringar i en "ignorera" -lista.

Ett annat praktiskt alternativ är alternativet att lägga till dina egna installationsvägar i listan över mappar som ska skannas: trevligt om du har för vana att inte alltid installera program i standardmapparna, t.ex. C: \ Program Files.

FileHippo App Manager

pris

Fri

Språk

engelsk

OS

Windows XP / Vista / 7/8/10

Hemsida

www.filehippo.com 8 Poäng 80

 • Fördelar
 • Hitta många program och uppdateringar
 • Kan arbeta i bakgrunden
 • Kan ladda ner och installera
 • Negativa
 • Inga batchnedladdningar

Kaspersky Software Updater

Kaspersky är mest känt som en tillverkare av antivirusprodukter, och vi är därför inte förvånade över att det också har släppt en programuppdaterare: trots allt gör uppdaterad programvara också svårare. Med en knapptryckning skannar verktyget datorn efter möjliga uppdateringar. Resultatet är en lista över program som behöver uppdateras. Verktyget visar inte vilka andra program (som tydligen är uppdaterade) det har upptäckt. Du kan inte heller sortera listan på något sätt, till exempel för att placera de äldsta programmen högst upp.

Du kommer att ta reda på om det gäller "viktiga" uppdateringar eller inte, men du kommer inte att få ytterligare förklaringar om detta - du kan också ställa in verktyget så att det bara söker efter viktiga uppdateringar. Du kan hämta och installera uppdateringar individuellt, men tyvärr inte allt på en gång. För de flesta uppdateringar måste du först godkänna ett användaravtal, varefter installationen till stor del är automatisk. Du kan också schemalägga genomsökningen snyggt för möjliga uppdateringar, men alternativen för Kaspersky Software Updater slutar där.

Kaspersky Software Updater

pris

Fri

Språk

Nederländska

OS

Windows XP / Vista / 7/8/10

Hemsida

www.kaspersky.com/free-software-updater 6 Betyg 60

 • Fördelar
 • Klar
 • Kan arbeta i bakgrunden
 • Kan ladda ner och installera
 • Negativa
 • Ingen egen listasortering
 • Inga batchnedladdningar

Ninite

Ninite är lite outsider i vårt urval av mjukvaruuppdaterare av flera skäl. Till att börja med tillhandahåller Ninite inte bara några uppdateringar, du kan också låta Ninite installera nya program. Förresten, både ny installation och uppdatering görs utan ytterligare ingripande från användaren. Verktyget stöder ett begränsat antal applikationer - vi räknade 85 - som främst involverade populära gratisprogram, inklusive vissa webbläsare, Skype, VLC, Audacity, TeamViewer, Java, Dropbox, NET, 7-Zip och LibreOffice.

En annan speciell egenskap hos Ninite är att verktyget kan styras från din webbläsare och att du måste ange vilka uppdateringar eller installationer du är intresserad av. Du laddar sedan ner en modifierad exe-fil baserat på dina val. Med ett dubbelklick uppdateras eller installeras de begärda applikationerna utan vidare. Det finns också en betald Pro-version tillgänglig, som huvudsakligen riktar sig till användare i en större nätverksmiljö. Vi tycker verkligen att Ninite är ett användbart uppdateringsverktyg, men särskilt för dem som redan har installerat ett stort antal av de program som erbjuds och vill försäkra sig om regelbundet och med minimal ansträngning.

Ninite

pris

Fri

Språk

engelsk

OS

Windows XP / Vista / 7/8/10

Hemsida

www.ninite.com 6 Poäng 60

 • Fördelar
 • Batchnedladdningar och uppdateringar
 • Negativa
 • Begränsat programvaruerbjudande
 • Lite feedback

Patch My PC Updater

Patch My PC Updater är ett bärbart verktyg som kontrollerar direkt efter start vilka av de för närvarande drygt 300 verktyg som stöds finns på ditt system och vilka av dem som behöver uppdateras. Färgkoder skiljer mellan avinstallerade, föråldrade och uppdaterade program.

Som standard är alla föråldrade program försedda med en bock: du kan få dem uppdaterade i sats genom att trycka på en knapp. Om du vill kan du också placera en kontroll bredvid applikationer som ännu inte har installerats: de kommer då att installeras snyggt. För övrigt innehåller Pacth My PC Updater också en avinstallationsmodul där du kan ta bort flera program samtidigt.

Se till att du också går igenom inställningsfönstret, där du till exempel kan ange på vilket språk du vill ha en uppdatering installerad - och ja, holländska ingår också. Du bestämmer också själv om du bara vill ladda ner uppdateringar (för att installera dem själv) och om du automatiskt vill stänga program innan du uppdaterar dem. Det är också möjligt att stänga av eller starta om systemet efter en batchinstallation. Och mycket praktiskt är den inbyggda uppgiftsschemaläggaren, som du kan ställa in när en skanningsrunda kan äga rum och en tyst eller tyst installationsrunda.

Patch My PC Updater

pris

Fri

Språk

engelsk

OS

Windows XP / Vista / 7/8/10

Hemsida

www.patchmypc.net 8 Betyg 80

 • Fördelar
 • Känner igen cirka 300 program
 • Helautomatiska (tysta) nedladdningar och uppdateringar
 • Många justerbara alternativ
 • Negativa
 • Vilket daterat gränssnitt
 • Ingen egen listasortering