Så här skapar du en professionell e-postsignatur

Du kommer utan tvekan att se dem då och då: vackra e-signaturer under post från företag, med ett snyggt teckensnitt, logotypen och till och med små ikoner för sociala mediekanaler. Du kan också få generera en så vacker signatur själv.

Välj webbplats

När du söker i Google efter "e-signaturgenerator" hittar du många webbplatser som kan hjälpa dig med det. Problemet är att inte alla är bra, och många tar ut en orimlig summa. Nu är det ingen skam att ett företag tar ut pengar för en tjänst, men i hemlighet föredrar vi fortfarande gratis och bra. Av den anledningen har vi valt www.mail-signatures.com. Denna webbplats kostar ingenting och ger dig alla alternativ du behöver.

Fyll i data

För att skapa din e-postsignatur måste du ange nödvändig information. Bara för att det finns många alternativ betyder inte att du ska använda dem alla. Om du lämnar fält tomma, kommer de inte att användas. Välj plattformen där du vill använda signaturen. Detta är nödvändigt eftersom Gmail (som vi tar som ett exempel i den här artikeln) hanterar klistra in HTML-kod väldigt annorlunda (eftersom det är vad det är) än till exempel Outlook. Ange den information du vill ange, till exempel ditt namn, adress etc. Om du också vill lägga till en logotyp behöver du länken till den här logotypen (i rätt format). Du kan inte ladda upp detta via den här webbplatsen, eftersom webbplatsen då måste behålla alla användares logotyper, det är omöjligt. Vid rubriken Stilvälj ett teckensnitt och önskade färger. Med rubriken Social Media Links länkar du till dina sociala mediekanaler. Längst upp till höger kan du sedan välja mellan mallar för att ge din signatur en viss stil.

Applicera signatur

När du har ställt in signaturen efter önskemål klickar du på Apply your signature . Med knappen Kopiera signatur till Urklipp skickar du signaturen till Urklipp. Klicka nu på kugghjulsikonen i Gmail och sedan på Inställningar . På fliken Allmänt , bläddra till signaturavsnittet och klistra in koden från urklipp. Klicka på Spara ändringar längst ner, och från och med nu använder du din vackra nya signatur.