Trådlös utskrift från din iPad

Det är enkelt att skriva ut från din dator, anslut bara en USB-kabel eller välj den nätverksskrivare som är ansluten till ditt WiFi-nätverk. Att skriva ut med din iPad kan också vara väldigt enkelt, men det finns några saker att tänka på.

Din iPad kan enkelt skriva ut foton och dokument med Apples eget AirPrint-protokoll. Du behöver dock en skrivare som stöder denna teknik. Du kan naturligtvis köpa en ny skrivare, men lyckligtvis finns det också möjligheter att få din äldre skrivare att fungera med din iPad. I den här kursen kan du läsa hur du skickar utskriftsjobb till en trådbaserad skrivare med hjälp av en dator och vilka appar som är användbara för din iPad. Naturligtvis kan du också läsa allt om AirPrint. Läs också: 10 iPad-funktioner som du inte visste ännu.

USB

De flesta skrivare, särskilt om de redan är några år gamla, är anslutna till din PC eller Mac via en USB-kabel. Beroende på ditt operativsystem måste du installera drivrutiner så att din dator kan kommunicera med skrivaren. När kabelanslutningen fungerar kan du skicka utskriftsjobb från din dator till din skrivare. Din iPad har ingen USB-anslutning, så det går inte att skriva ut via en kabel. Med kameraanslutningssatsen kan du göra din blixt eller 30-stiftsanslutning till en USB-port, men även om det är en vanlig USB-anslutning fungerar inte en skrivare på den här anslutningen. Det enda sättet att skriva ut med din iPad är över luften. Så du måste leta efter en trådlös lösning.

AirPrint

Det enklaste sättet är naturligtvis att köpa en ny skrivare med AirPrint-funktionalitet. Många nya skrivare är utrustade med en WiFi-mottagare och stöder även Apple-protokollet. Om du köper en skrivare från ett av de stora varumärkena, som HP, Brother, Epson eller Canon, är chansen ännu större. Du hittar en (lång) lista över skrivare som stöds här. Denna lista uppdateras ständigt. Leta efter AirPrint-logotypen på lådan på din nyinköpta skrivare för att se till att du kan skriva ut direkt från din iPad. Du behöver inte installera något för att använda AirPrint. Funktionen är standard i iOS. Du kan skriva ut något från vilken standardapp som helst i iOS via delningsknappen . När du väl har tryckt på Print-knappen öppnas en separat sida där du anger vilken skrivare du vill använda och hur många utskrifter du behöver. Tryck på Välj skrivare för att välja din skrivare och använd plus- eller minustecknet för antalet utskrifter.