De bästa apparna för din Synology NAS

Om du äger en Synology NAS är det bra att veta att det finns ett berg av extra installerbar programvara för detta. Du utökar din NAS-funktionalitet enormt.

En NAS är inte längre så enkel hårddisk med en nätverksanslutning. I själva verket är de mycket fler miniservrar med alla möjliga extra alternativ. När det gäller Synology NAS går denna flexibilitet väldigt långt tack vare en omfattande "app store" som till stor del innehåller gratis programvarupaket som ska installeras. Logga in på användargränssnittet för att se intervallet för din NAS-typ. Klicka på Package Center på DSM-skrivbordet (Disk Station Manager, operativsystemet för Synology NAS och). Detta är systemets app store. Du kommer nu att se en lång lista över tillgänglig programvara. Lyckligtvis kan du ordna kaoset genom att välja en kategori i den vänstra urvalsmenyn. För att få mer information om ett paket, klicka på dess namn eller ikon (inte installera ännu). Nu ser du en mer detaljerad beskrivning och ofta också en skärmdump. Många av paketen utvecklas och släpps av Synology själv, men det finns också mycket från communityn och tredjepartsleverantörer. Du hittar den genom att bläddra ner i en kategori (eller den okategoriserade listan) under rubriken Från tredje part . Där ser du saker som Docker (om det stöds av din NAS), Wordpress, Joomla och mer.

Installera appar på din NAS

För att installera ett paket, klicka på knappen med samma namn och följ alla instruktioner. Efter ett tag är fodralet klart för användning. I vilket fall som helst rekommenderar vi Photo Station, som låter dig hantera alla dina digitala foton och videoklipp och dela dem med vänner och familj via konton med användarnamn och lösenord. Audio Station är också perfekt. Detta är ett musikhanterings- och uppspelningsprogram som också kan drivas via en mobilapp (eller naturligtvis webbgränssnittet). Drive, som innehåller en komplett Office-svit, är särskilt vacker. På så sätt kan du arbeta med ditt textdokument, kalkylark eller presentation på din egen NAS när som helst och var som helst. Inget krångel med integritet, allt redigeras och sparas på din NAS utan några nyfikna läsare där.Virtual Machine Manager kan också installeras på Synologys mer omfattande NAS-enheter med minst 4 GB RAM ombord. Det låter dig installera, hantera och använda virtuella maskiner från ett webbläsarfönster. Kort sagt: kör Linux eller vid behov Windows på din NAS! Dessutom rekommenderas en virusscanner. Inte så mycket för operativsystemet på din NAS, men till exempel för att regelbundet skanna nedladdningsmappar för irriterande filer. Skannern avlyssnar bland annat Windows-virus så att du kan stoppa mycket möjlig elände vid källan. Både en gratis och betald skanner är tillgänglig. Om du vill hantera all din e-post på din NAS: inga problem, appar finns också tillgängliga för det. Mer än tillräckligt med val för att göra ditt system mycket mer produktivt i alla fall!