Så här kan du spela in Skype-konversationer i Windows

Ibland är det användbart att kunna spela in en Skype-konversation. Till exempel när du intervjuar någon eller när du har ett möte via Skype. Här visar vi hur du enkelt spelar in ett Skype-samtal.

Skype har ingen funktion för att spela in standardkonversationer. Men det finns tillfällen då det kan vara mycket praktiskt att kunna spela in en konversation, så att du kan dela den med andra eller konsultera den själv efteråt. Lyckligtvis finns det program från tredje part som du kan använda för att spela in video och ljud i Skype.

Inte alla gillar att bli antagna. Be alltid tillstånd i förväg och ange tydligt om du bara vill spela in ljud eller video.

Skype-rekommendationer

Skype själv erbjuder en lista över alternativa program och plug-ins som du kan spela in konversationer på webbplatsen. Se till att ladda ner skrivbordsversionen av Skype istället för appen från Windows Store, eftersom inte alla program och plugin-program fungerar med den versionen.

Gratis videosamtalsinspelare

Vi gillar särskilt Free Video Call Recorder från DVDVideoSoft, eftersom det är ett gratis och mycket enkelt program som fungerar bra under Windows 10 och erbjuder många olika möjligheter.

Du kan till exempel välja bild-i-bild (spela in ljud och video från båda sidor), bara spela in video från andra sidan eller bara spela in ljud från båda sidor. Video sparas som .mp4 och ljud som .mp3 så att du kan använda den senare för alla slags ändamål. Till exempel kan du enkelt ladda upp .mp4-filer till YouTube och .mp3-filer kan öppnas i ett ljudredigeringsprogram, till exempel för att ta bort brus eller för att klippa ut vissa ljudstycken.

Du kan också pausa inspelningen under samtalet. Detta är användbart när du eller din konversationspartner måste gå på toaletten eller om du vill diskutera något däremellan som kanske inte behöver / behöver spelas in, så att du inte nödvändigtvis behöver redigera ljudet eller videon efteråt.

Använda gratis videosamtalsinspelare

Programmet innehåller inga annonser eller spionprogram, men när du har laddat ner programvaran bör du vara försiktig när du installerar den så att din standardwebbläsare inte justeras.

För att använda inspelningsprogrammet, se till att Skype inte är öppet. När du öppnar Free Video Call Recorder öppnas Skype omedelbart.

Skype fungerar som vanligt, men du kommer också att se ett gratis videoinspelningsfönster där du kan börja spela in.

Du kan välja om du bara vill spela in din konversationspartner eller din sida av konversationen. Du kan också välja om du bara vill spara ljud eller video.

De resulterande filerna sparas som standard i mappen Video i din användarmapp, men du kan välja vilken mapp du vill genom att klicka på Bläddra och välja en mapp. För att komma direkt till dina sparade inspelningar, klicka bara på Visa i mapp .