De 10 bästa iPad Pro-spelen

Oavsett hur starka spelkonsoler är i skorna, om du vill spela på språng är det ofta enklast att använda din surfplatta. När allt kommer omkring har du det redan med dig. iPad Pro kan vara en sådan surfplatta. Och om du gillar spel har du tur med en sådan surfplatta. Dessa är de 10 bästa iPad Pro-spelen.

Star Traders: Frontiers

En av de saker som gör spel så roligt är att du kan resa till helt andra världar i spel. Det är bokstavligen vad du gör i Star Traders, för i detta är du kapten på ett rymdskepp och du måste arbeta dig igenom det med ditt besättning. Inledningsvis bestämmer du hur ditt hantverk kommer att se ut, men så småningom ändras utseendet baserat på de val du gör under detta rollspel. När allt kommer omkring måste ditt hantverk göras bättre och bättre för att möta motståndarna.

Asfalt 9: legender

Om det finns ett tävlingsspel som hyllas på mobilen är det Asfalt. Det ser visuellt tilltalande ut och är lätt att plocka upp, även om du kommer att märka att det också finns lopp där du måste få ut det mesta för att komma över den finishen så snabbt som möjligt. I Asphalt 9: Legends finns det mer än 70 kretsar, kombinerat med en stor arsenal av sportbilar. Det fantastiska är att det är verkliga platser och att det har ett karriärläge, vilket ger dig ännu mer anledning att fortsätta spela.

Fortnite

Det är inte för ingenting som många unga tillbringar mycket tid i Fortnite. Spelet är ett så kallat Battle Royale-spel, vilket innebär att alla online kastas i samma miljö och i slutändan måste alla döda varandra tills en kvarstår. Det här glada spelet ser ännu mer levande ut på den vackra iPad-skärmen. Och: du kan räkna med exakt samma uppdateringar som på konsolen.

Förra veckan tillkännagav Apple en ny version av iPad Pro.

Civilisation VI

Där du ofta kan spela korta spel i Fortnite måste du verkligen ta dig tid till det här spelet. I Civilization VI spelar du 'gud' över din egen civilisation. Det börjar med en liten by och som bör växa till ett fullständigt imperium under din vård. Civ-serien är ett känt namn bland PC-spelare eftersom det bygger på en djup strategi och det finns något för alla. Oavsett om du vill fokusera på innovation, bygga städer, krig eller religion. Du kan förlora dina timmar i det här spelet som omedelbart tar tag i dig och inte släpper taget på ett tag.

Monument Valley

Det är inte för ingenting som Netflix gjorde House of Cards-karaktären Frank Underwood till en spelare: till exempel kunde de visa hur fantastiskt den MC Escher-liknande Monument Valley ser ut. De geometriska pusselna i kombination med ett lugnande soundtrack gör Monument Valley till spelet motsvarande meditationsappen Headspace. Lämna alla dagens bekymmer och koncentrera dig på de vackert designade pusselarna. Bra att göra innan du lägger dig.

Oceanhorn

Oceanhorn är ett slags Zelda, men helt anpassat för din iPad. I det här spelet spelar du en ung kille som måste leta efter sin far. För att hitta dem måste du besegra fiender, små och stora, kasta bomber för att rensa dolda vägar och plocka upp hjärtan för att hålla sig vid liv efter att ha attackerats. Som namnet antyder är du inte ensam på land: du måste ibland segla från plats till plats, vilket är väldigt enkelt att göra med iPad-kontrollerna.

Hitman Go

Agent 47, bättre känd som Hitman, har tjänat alla sina ränder på konsolen. På mobila enheter bestämdes det därför att inte gå för actiongenren utan att låta Hitman vara mer strategisk. Inte en komplicerad historia, men ett slags brädspel med Agent 47 i spetsen. Han har bara så många steg att ta och han måste plocka upp vissa saker och undvika fiender. Det är ett spel där du bara måste börja och lära dig av dina misstag på vägen. Eller inte, och sedan försöker du bara igen.

Inuti

Medan många spel har lättare, gladare teman, har Inside ett mycket svartaktigt tema. Spelet sätter din hjärna i arbete utan att förklara för mycket. Spelet har en mycket unik animeringsstil som verkar vara huvudsakligen gjord för att få dig att känna dig obekväm. Denna 2D-pussel låter inte omedelbart attraktiv för alla, men det faktum att den redan har fått många utmärkelser visar att Inside anses vara allmänt bra. Ljudspåret ensam förtjänar att bli hört.

Temple Run

Om du har tagit på det och vill ha lite mer action på din iPad Pro, prova Temple Run. Spelet andas den Indiana Jones-liknande atmosfären och är kul att titta på. Men att titta är inte tillräckligt, du måste arbeta. I denna så kallade ändlösa löpare springer huvudpersonen oändligt rakt, medan du måste svepa för att säkerställa att han inte stöter på någonting. Ju längre du går desto fler hinder kommer att kastas mot dig. Gillar du det? Du kan sedan också spela den andra delen, som inte gör något annat åt det trevliga, beroendeframkallande spelet.

Bit.Trip Beat HD

Det kan kallas en ode till det första spelet: Bit.Trip Beat HD liknar Pong, men med en bättre visuell stil, en cool retro soundtrack och actionfylld gameplay som inte ger dig tid att tänka. Pekskärmen på iPad låter dig styra "tennisbaren" och eftersom du får fler poäng när du skapar kedjor, Bit.Trip Beat HD väcker uppmärksamhet. Din fulla uppmärksamhet behövs för att hålla jämna steg i detta blixtsnabba spel.

Mycket roligt!