Fryser din Samsung Galaxy-smartphone? Detta är lösningen

Samsung Galaxy S6 är en av de bästa smartphones för tillfället, och dess Android-föregångare toppade också många listor. Men vilken smartphone som helst kan krascha, även de anständiga Samsung Galaxy-smartphonesna. Så här återställer du din Galaxy-telefon om det händer.

Mjuk omstart

En mjuk återställning är det minst strikta sättet att få din smartphone att fungera igen. Det är inget annat än att starta om operativsystemet, eftersom det ofta fungerar med datorer. På Samsung Galaxy-modeller, håll ned strömbrytaren en stund och välj sedan Stäng av . Vänta tills telefonen stängs av helt och slå på den igen genom att trycka och hålla ned strömbrytaren igen i några sekunder. Läs också: Samsung Galaxy S6 edge + recension.

Hård återställning

Om det inte hjälper måste du vidta hårdare åtgärder. Om din Galaxy är frusen kan du ofta starta om den genom att hålla ned strömbrytaren i tio sekunder. Detta är särskilt användbart om skärmen är frusen eller om du har fastnat i en viss app. I många fall kommer detta att lösa ditt problem.

Ett annat sätt att utföra en hård återställning är att trycka och hålla ned strömbrytaren , hemknappen och volym ned-knappen samtidigt. Sedan trycker du på volym ned-knappen igen i menyn som visas för att starta om Galaxy. Det är lite av ett pussel (du vill naturligtvis inte göra det av misstag), men det kan bara vara att detta plötsligt löser ditt problem.

Från Galaxy S6 är Samsungs toppmodeller inte längre utrustade med ett avtagbart batteri. Har du en äldre modell? Då kan du också ta ut batteriet ur enheten istället för ovanstående steg. Detta har samma effekt som en hård återställning.

Återställ din Galaxy till fabriksinställningarna

Om din Galaxy S-enhet har defekter som inte kan lösas med en hård återställning kan du behöva överväga en fabriksåterställning. Din enhet återställs sedan till de inställningar den hade när den precis kom från fabriken. Den stora nackdelen är att du kommer att förlora allt: inställningar, kontakter, foton, allt kommer att raderas. Om du inte har en säkerhetskopia av dina data är det din sista utväg.

För att göra en fabriksåterställning, gå till Konton i menyn Inställningar . Klicka på Backup and Restore och sedan på Factory Data Restore . Klicka på Återställ enhet och klicka sedan på Ta bort allt .