Varför visas inte min emoji?

Numera använder nästan alla emoji för att uttrycka sig. Det finns nu många olika uttryckssymboler och du kan ladda ner många fler själv. Inte alla emoji visas alltid korrekt för din konversationspartner. Vad är orsaken till detta och vad kan du göra åt det?

Du har utan tvekan upplevt det, någon skickar ett mejl till dig som innehåller något som tydligt borde vara någon form av smiley eller emoji, men allt du ser är en konstig symbol eller en bokstav, till exempel bokstaven J). Varför visas inte några emoji? Det enkla svaret: eftersom de inte är emoji.

Därför visas inte emoji

Det faktum att vi alla kan skicka en standard uppsättning uttryckssymboler till varandra, vi är så vana vid det att vi faktiskt inte längre inser att ingenting är självklart om det. För några år sedan var det inte mycket vettigt. När någon skickade en uttryckssymbol (så innan introduktionen av emoji) var det mer troligt att du inte kunde se det än så. Anledningen till detta är att villkoret för att visa en sådan emoticon är att du har samma emoticon installerat på ditt system.

Skämtet är att människor vanligtvis inte skickar en bild alls, utan helt enkelt ett kommando som aktiverar visningen av den uttryckssymbolen på ditt system (detta sparar datatrafik, eftersom bilden inte behöver skickas). Det är också kraften i emoji och standardintegrationen inom till exempel iOS och andra plattformar. Alla har exakt samma uttryckssymboler installerade, varför den emoji som någon annan skickar är exakt den du ser.

Med detta i åtanke är det vettigt att när någon skickar en uttryckssymbol som han / hon har installerat med programvara på sitt system, kommer den inte att visas på ditt system (eftersom du inte har den programvaran). Kort sagt, oroa dig inte: det är inte du, det är dem!

Klistermärken

Om du inte kan få nog av emoji och vill ha fler alternativ för att uttrycka dig inom WhatsApp kan du också använda klistermärken istället för emoji. Dessa är faktiskt större emoji och visas därför annorlunda. Å andra sidan är en klistermärke en bild och därför inte "bakad" i programvaran som standard. Läs mer om WhatsApp-klistermärken här.