Vad ska jag göra om Windows Update inte fungerar?

Windows Update fungerar vanligtvis bra, men verktyget kan fastna under uppdateringen. Mycket irriterande förstås, för att du vill hålla din nya Windows 10 helt uppdaterad. Vad ska du göra i ett sådant fall?

Om Windows Update hänger med en viss procentsats när du uppdaterar, är det troligt att verktyget har hamnat i en slinga. Innan du bestämmer dig för att den faktiskt har kraschat måste du vänta en stund, för ibland fastnar förloppsindikatorn en stund och sedan plötsligt går mycket framåt. Om du verkar ha problem med Windows Update under nedladdningsfasen är det bästa att göra först att se till att det inte är relaterat till din internethastighet. Läs också: Rengöring av Windows 10 i ett ögonblick.

Om du har bestämt att processen hänger för länge och att problemet verkligen är Windows Update, kan du återställa uppdateringen med kommandotolken.

Skriv kommandotolken i sökfältet i startfältet bredvid startknappen. Högerklicka på appen i sökresultaten och välj Kör som administratör .

Kommandotolken öppnas sedan och du kan ange kommandot net stop wuauserv för att stoppa uppdateringen. Tryck på Enter för att köra kommandot. Därefter skriver du bara stoppbitar och trycker på Enter igen . Uppdateringen har nu stoppats helt, så slingan avbryts. Du kan nu stänga kommandotolken.

Öppna Utforskaren och gå till C: \ Windows \ SoftwareDistribution . Ta bort filerna och / eller mapparna i den här mappen, men se till att lämna själva mappen. Om du inte kan ta bort vissa filer eftersom de används, starta om datorn och försök igen. Starta om datorn när det har lyckats ta bort allt innehåll i mappen.

Försök sedan köra Windows Update igen. Processen kommer sannolikt inte att fastna nu.