Gratis brandvägg för Windows 10: Evorim FreeFirewall

Microsoft har en brandvägg inbyggd i Windows 10 som standard och det är inget fel på det. Det är först när du installerar ett verktyg som Evorim FreeFirewall som du inser att det faktiskt kan bli mycket bättre och tydligare.

Evorim FreeFirewall

pris

Fri

Språk

engelsk

OS

Windows 7 och senare

Hemsida

www.evorim.com/en 8 Poäng 80

  • Fördelar
  • Snabba justeringar
  • Tankeväckande gränssnitt
  • Kommer inte i vägen för Windows-brandväggen
  • Negativa
  • Inte (ännu) på nederländska

Precis som du normalt bara har ett antivirusprogram som övervakar ditt system installerar du vanligtvis bara en brandvägg. Evorim FreeFirewall är ett av få undantag. Den installerar sig snyggt bredvid eller över om du vill, den inbyggda Windows-brandväggen och lägger till ett antal säkerhetsfunktioner förutom ett tydligt gränssnitt.

Pop-up fönster

Så snart du öppnar FreeFirewall kan du läsa i startfönstret hur många applikationer och tjänster brandväggen har upptäckt på ditt system och vilka övervakas, blockeras, tillåts eller 'kontrolleras'.

Ett tillåtet program kan ansluta till Internet, men blockerade applikationer kan inte. Så snart en övervakad applikation vill ansluta till internet visas ett popup-fönster som visar vilka anslutningar applikationen vill ställa in: du kommer att se programnamnet, den externa adressen och porten. Nu kan du studera varje anslutning individuellt, men du kan också ge din fiat eller veto till alla anslutningar i samma program med en knapp. Beroende på ditt svar slutar programmet med tillåtna eller blockerade applikationer.

Brandväggsregler

Det är också möjligt att definiera dina egna brandväggsregler för en applikation eller tjänst och att ange med vilka IP-adresser på vilka portanslutningar som kan ställas in. Om samma regler gäller för flera program är det bättre att placera regeln i en 'zon', varefter du helt enkelt väljer lämplig zon för relevanta applikationer. Du kan när som helst ändra status eller regler för ett program eller en tjänst.

Extra säkerhet

FreeFirewall kan också blockera webbspår baserade på kakor eller andra tekniker och blockera telemetriska tekniker från Windows eller andra applikationer. Du skulle också göra bra om du låter FreeFirewall starta automatiskt med Windows och om du vill låter verktyget också interna anslutningar inom det lokala nätverket.

Slutsats

FreeFirewall är ett användbart tillägg till den vanliga inbyggda Windows-brandväggen. Det genomtänkta gränssnittet begränsar antalet insatser och gör att du enkelt kan justera status eller regler för dina applikationer och tjänster så att även nybörjare snabbt kan använda dem.