Varför ska du inte ta bort System32-mappen

Ibland ser vi webbplatser och YouTube-videor igen som säger att System32 är en farlig mapp som bör tas bort så snart som möjligt. Det här är alltid ett felaktigt skämt. Felplacerad, eftersom radering av den här mappen allvarligt kommer att påverka systemets funktion.

System32-mappen finns i C: \ Windows och är en viktig del av ditt operativsystem. De viktigaste filerna som Windows behöver för att lagras i den här mappen. Men vad händer exakt när du tar bort den mappen?

Vad är System32-mappen?

Vi har redan angett att den här mappen innehåller viktiga filer i Windows. I mappen hittar du alla typer av .dll- och .exe-filer som kanske inte betyder mycket för dig när du ser namnet, men som du använder obemärkt varje dag. Till exempel innehåller mappen Taskmgr.exe-filen. När du trycker på Ctrl + Alt + Delete för att öppna Aktivitetshanteraren är detta programmet som startar. Men även alla drivrutiner som ditt system behöver för att kontrollera hårdvara lagras i den här mappen, liksom hela Windows-registret.

Men tänk om du tar bort det?

När du försöker ta bort System32-mappen kommer Windows att berätta att du inte kan ta bort den här mappen. Men om du hade turen att titta på en video som sa att System32-mappen är dålig, förklarade denna video utan tvekan också exakt hur man kan komma runt det. När du lyckas kommer vissa filer att tas bort från mappen, men inte alla. Trots allt kan Windows inte ta bort filer som är aktiva, och så är fallet för många filer i System32-mappen. Fel inträffar nästan omedelbart efter det, eftersom program behöver filer som du just har tagit bort. När du sedan startar om Windows kommer systemet att försöka starta automatisk återställning, men det går inte eftersom du har tagit bort dessa filer.

För att göra en lång och mycket obehaglig historia kort: om du tar bort filerna i System32-mappen dödar du hela Windows och återställning är knappast möjlig. Den enda lösningen är en fullständig ominstallation av Windows. Och hoppas bara att du har gjort en bra säkerhetskopia.