Bli av med snabbåtkomst i File Explorer

Windows 10 Explorer har ett något annorlunda utseende jämfört med tidigare Windows-versioner. Och nya funktioner. En av dessa är snabb åtkomst, men inte alla väntar på det. Lyckligtvis är avaktivering ett alternativ.

Windows 10 Explorer ser annorlunda ut än för exempelvis 7. 7. Ex-användare av Windows 8 kommer utan tvekan att se fler landmärken. Men det betyder inte att du tycker att allt är lika användbart. Vissa saker är lätta att justera. Ta nu Snabb åtkomst alternativet . Du kan snabbt hitta filer i vissa mappar som nedladdningar, dokument, bilder och mer, inklusive nyligen öppnade mappar. Praktiskt, men eftersom det här blocket är högst upp till vänster i Explorer-kolumnen, glider andra viktiga delar också neråt.

Om du är någon som faktiskt aldrig använder snabbåtkomst och bläddrar direkt ner till den här datorn kan du lika gärna stänga av hela snabbåtkomst. Du gör det genom bandet Explorer fliken bild klick. Klicka sedan på Alternativ . I fönstret som öppnas, på fliken Allmänt , under Sekretess, avmarkera alternativen Visa nyligen använda filer i snabbåtkomst och Visa nyligen använda mappar i snabbåtkomst . Klicka på OKoch Kees är redo. Det är inte för ingenting som detta alternativ är inrymt under rubriken sekretess, för att stänga av det säkerställer också att kollegor eller huskamrater kan se vilka filer du har använt nyligen.

Kryssrutor

Eftersom vi nu arbetar med alternativen i Explorer är detta bara ett praktiskt alternativ. Genom att klicka på fliken Display i fönstret Alternativ - du vet nu hur du ringer upp det - hittar du en hel lista med praktiska saker som kan slås på och av. Du kan till exempel placera kryssrutor för objekt i Utforskaren. Ibland ganska användbart istället för kontrollklick! Du aktiverar kryssrutor genom att aktivera alternativet Använd kryssrutor för att välja objekt .

För älskare av de gamla skolbiblioteken finns det också goda nyheter här. Bläddra hela vägen ner i listan så hittar du alternativet inaktiverat som standard Visa bibliotek . När du slår på den kommer den gamla delen tillbaka till sin fulla ära. Var noga med att kontrollera de andra alternativen här, men var försiktig med vad du slår på eller av.