Uppdatering för Windows 10 oktober 2020: Det här är justeringarna

I november eller oktober kan vi förvänta oss den nya höstuppdateringen av Windows 10. Det finns goda nyheter och dåliga nyheter. Den goda nyheten är att det finns få stora justeringar. Den dåliga nyheten är att så få nya funktioner kommer till operativsystemet. Du kan förvänta dig detta från uppdateringen.

En viktig förändring är en som vi har skrivit om tidigare: försvinnandet av kontrollpanelen. Det här klassiska fönstret måste ge plats för en ny iteration, så att Microsoft kan hantera att användare inte ständigt behöver arbeta runt två miljöer. All information som tidigare hittades i Kontrollpanelen finns nu i appen Inställningar. Den klassiska kontrollpanelen kommer fortfarande att vara tillgänglig via en omväg; i alla fall tills alla alternativ har överförts till Inställningar.

Dessutom rullas Microsoft Edge ut till alla som standard, oavsett om du vill ha det eller inte. Windows Update installerar webbläsaren automatiskt. Dessutom kommer Your Phone-appen att rullas ut till fler, så att du också kan använda din Android-smartphone i Windows-miljön. Denna funktion är för närvarande endast tillgänglig för personer med en Samsung-smartphone.

Fler funktioner för Fall Update Windows 10

Startmenyn kommer också att ses över. Ikonerna passar bättre med det valda temat i Windows 10. Accentfärgerna passar då mycket bättre ihop. Om du inte gillar det kan du ändå justera färgerna själv i anpassningsalternativen.

En mindre förändring är det faktum att tangentkombinationen Alt + Tab också visar flikar från Microsoft Edge-webbläsaren som standard. Så om du har många flikar öppna i den webbläsaren kan du snabbt växla mellan webbsidor med den välkända kombinationen. Inom systeminställningarna under Multitasking kan du ändra detta beteende och därmed hämta Edge-webbläsaren från Alt + Tab.

Dessutom kan du räkna med Focus Assist - med vilken du stänger av aviseringar när du spelar eller har en app öppen i helskärm - blockerar verkligen alla aviseringar. Så du kommer inte längre bli störd alls när du aktiverar koncentrationshjälpen. Och använder du fortfarande surfplatteläge i Windows 10? Då är systemet nu standardutrustat med beteendet som automatiskt växlar till surfplatteläge när systemet känner igen detta.

Mindre förändringar Windows 10

Sedan har vi några mindre förändringar.

• Meddelanden får också en appikon bredvid meddelandet, så att du snabbare kan ta reda på vilken app som ansvarar för vilket meddelande;

• Aktivitetsfältet har ikoner som standard när du använder vissa funktioner; till exempel kommer det att finnas en Xbox-ikon när du länkar ditt Xbox Live-konto eller en Din telefon-ikon när du länkar din telefon (du kan också ändra detta helt om du vill);

• Förbättringar för modern enhetshantering; administratörer får tillgång till nya funktioner via lokala användare och grupper, så att inställningarna kan justeras.

Ett exakt släppdatum för höstuppdateringen för Windows 10 har ännu inte meddelats.