Det här är de 9 bästa bärbara datorerna från 2016

Mycket datorkraft i ett mindre paket. Även i år testade vi nödvändiga bärbara datorer. Dessa är de bästa bärbara datorerna från 2016.

1 Poäng 10

ASUS ZenBook 3

Bärbara datorer blir fortfarande tunnare och lättare. ASUS har sin tunnaste och lättaste anteckningsbok hittills med den nya ZenBook 3. Vi har testat ASUS ZenBook 3 för att se hur det fungerar. Läs hela recensionen här.

Apple MacBook Pro 2016

För första gången sedan 2012 har Apple släppt riktigt nya MacBook Pro med ett nydesignat hölje. Det är inte den enda innovationen, för med Touch Bar har Apple också kommit med en ny inmatningsmetod. Vi började med 15-tumsversionen av MacBook Pro. Läs hela recensionen här.

Acer Swift 3

Du kommer inte gå fel med Acer Swift 3. Allt du förväntar dig av en bärbar dator finns där, med den långa batteritiden och den robusta designen som en av de viktigaste funktionerna. Vi hade velat se 4 GB mer minne så att du kan få lite mer ut av den bärbara datorn. Läs hela recensionen här.

Dell Latitude 7370

Med Latitude 13 7370 har Dell utvecklat en mycket solid och trevlig att arbeta med bärbar dator. Den är perfekt för affärsanvändare och erbjuder också användbara alternativ som en fingeravtrycksläsare och nfc och smartkortläsare, som du kan använda för att komma åt systemet. Vikten mindre än 1,3 kilo gör det enkelt att ta med sig var som helst. Läs hela recensionen här.

Acer Aspire S 13

Acer har lyckats skapa en bra bärbar dator med Aspire S 13. Det är praktiskt, snabbt och det är mycket trevligt att arbeta på. Den bärbara datorn är väl färdig och tack vare den bra betraktningsvinkeln kan du använda den bra på vägen, för arbete eller för underhållning. Priset på 999 € är också rimligt med tanke på den hårdvara du får i utbyte. Läs hela recensionen här.

MSI GS63VR 6RF Stealth Pro

MSI GS63VR 6RF Stealth Pro är en utmärkt bärbar dator, som är trevlig och snabb och som du kan arbeta bekvämt med. Och trots att den här maskinen används som en bärbar datorspel är den också utmärkt att använda som avancerad ersättning för en stationär dator. Läs hela recensionen här.

ASUS ZenBook Flip UX360CA

Denna ASUS ZenBook Flip UX360CA gör precis vad du kan förvänta dig av den. Det är trevligt och snabbt, tyst, fungerar bra och - inte lika viktigt - det är mycket ekonomiskt. Ändå måste vi kommentera priset: vi hittar 999 euro mycket. För några hundra euro mindre kan du redan köpa en bra Core i7-bärbar dator, som kan vara lite tyngre och har ingen skärm som du kan vända på, men erbjuder bättre prestanda. Men för mobilitet, ekonomi och kompaktitet måste du fortfarande gräva djupt i fickan, så den här ASUS är inte för alla. Läs hela recensionen här.

Lenovo Yoga Book

Lenovo Yoga Book är en 10-tums mini-bärbar dator med en beröringskänslig skärm. Det låter inte spännande, men cabrioleten är den mest speciella enheten som vi har testat i år. Tangentbordet har inga fysiska tangenter men är tryckkänsligt och digitaliserar pappersanteckningar. Mycket futuristiskt, men är det verkligen bra? Läs hela recensionen här.

Acer Chromebook R 13

Acer Chromebook R13 är den bästa Chromebook på papper, men också den överlägset dyraste. 449 euro är ett betydande belopp för en bärbar dator med Chrome OS, även om du får en fin och omfattande modell i gengäld. Enheten har till exempel ett metallhus som känns premium. Förutom de vanliga anslutningarna innehåller den en ny USB-C-port för laddning. Du kan placera Chromebook i olika positioner och använda den till exempel som en stor surfplatta. Detta är möjligt tack vare 13,3-tums pekskärm, som har en skarp Full HD-upplösning och bra betraktningsvinklar tack vare en IPS-panel. Det finns också stöd för Android-appar, men de kommer inte till sin rätt på den här skärmstorleken. Gränssnittet är ofta för litet och kan inte skalas ordentligt. Eftersom Play Store på Chrome OS fortfarande finns i beta,det är möjligt att detta kommer att förbättras.