Så här skapar du ett anonymt e-postkonto

Det är inte bara dissidenter som letar efter anonym e-post utan också vanliga människor som inte vill avslöja sin sanna identitet. En läsare frågade nyligen hur man använder Outlook.com-alias för att skapa ett anonymt e-postkonto. Mitt svar var enkelt: Det är omöjligt.

Microsofts implementering av alias är inte utformat för att dölja din identitet. Outlook.com-alias används för att skapa engångsadresser som du kan ge till marknadsförare etc. för att förhindra att din inkorg förstör din inkorg.

Men frågan kvarstår, hur skapar du ett anonymt e-postkonto? Låt oss se.

Obs! Den här guiden är inte för någon i ett förtryckt land som letar efter sätt att gömma sig för regeringsspioner. Detta är för personer som vill ha anonymitet, men inte riskerar dödsfall eller fängelse om de upptäcks. Glöm inte att inget system är felfritt. Men för de flesta borde instruktionerna nedan vara tillräckliga.

Allt börjar med Tor

Innan vi skapar ett anonymt e-postkonto måste vi se till att vår plats och IP-adress (Internet Protocol) också är anonyma. Inte alla vill ta det här steget. Tänk dig att du bara vill använda ett falskt namn för att skicka brev till redaktören för en nationell tidning. Beroende på din situation spelar det ingen roll om du släpper din plats eller inte. Att inte dölja din plats betyder att en motiverad person sannolikt kommer att kunna hitta dig.

Det enklaste sättet att dölja din plats är att ladda ner webbläsaren Tor (The Onion Router), som är baserad på Firefox. Tor skickar din signal via en serie servrar som kallas noder som görs tillgängliga av volontärer. När du lämnar servernätverket för att komma åt det öppna Internet är det mycket svårt att ta reda på var du kom ifrån.

Tor-webbläsaren fungerar precis som alla andra webbläsare. Den enda skillnaden är att det tar några sekunder längre att starta programmet eftersom det ansluter till Tor-nätverket.

Du kan ladda ner Tor Browser direkt från Tor-projektets webbplats och sedan installera den. När du installerar webbläsaren får du en mapp som innehåller programmet, som vanligtvis finns på skrivbordet.

Tor-webbläsaren är inte integrerad i ditt system som andra appar. Om du verkligen vill vara anonym rekommenderar jag att du flyttar mappen till en USB-enhet och kör från den här enheten.

Hemligt e-postmeddelande

Nu är det dags att kommunicera anonymt. Vad du inte vill göra är att använda en vanlig tjänst som Gmail, Outlook.com eller Yahoo. Dessa tjänster kräver ett mobilnummer och annan information som du kan identifieras med när du registrerar dig, vilket gör ett anonymt e-postkonto som inte alls används.

Två bra alternativ är Hushmail och Disposable Inbox från VPN-leverantören Hide My Ass. Hushmail har haft några sekretessproblem. Trots detta rekommenderar välkända integritetsmedvetna människor och företag som Electronic Frontier Foundation och Phil Zimmermann tjänsten.

Hide My Ass-lösningen är inte heller perfekt. Till exempel, när du registrerar dig kommer företaget att be om din riktiga e-postadress så att de kan meddela dig när du har nya meddelanden. Det här är inte en bra idé eftersom att ansluta ditt officiella e-postkonto till ditt anonyma konto gör hela besväret värdelöst. Det finns dock inget behov av att ange din riktiga e-postadress, så hoppa över det steget.

En stor funktion i Hide My Ass disponibla inkorg är att du kan få e-postadressen att försvinna efter 24 timmar eller upp till ett år.

När du väl har valt din e-postleverantör bör du verkligen använda Tor Browser varje gång du ansluter till tjänsten. Om du gör ett enda misstag kommer din verkliga plats att avslöjas - vare sig det är ditt hus eller ett närliggande café.

Du bör också se till att du alltid ansluter till ditt anonyma e-postkonto via HTTPS. Detta bör göras som standard med de två leverantörerna som nämns ovan, men kontrollera det ändå.

Att skapa ett anonymt e-postkonto tar lite tid, men Tor Browser och dessa två anonyma e-postleverantörer gör det mycket lättare.