25 måste-ha Android-appar

Har du precis köpt din första Android-enhet? Eller känner du redan till systemet men letar du fortfarande efter några gyllene appar? Läs sedan snabbt vilka 25 oumbärliga Android-appar vi har valt åt dig. Vi hoppar över de välkända appar som Twitter, Facebook och Google Maps, som du självklart redan vet. Vad du hittar är appar som låter dig e-posta säkert, redigera foton professionellt och skärma ditt WiFi-nätverk. De flesta appar är gratis att ladda ner, vissa premiumversioner kräver en betald prenumeration.

1 CamScanner

Ingen skanner hemma? Inga problem, använd bara din Android-enhet. Med den här appen tar du ett foto av ett dokument eller ett fysiskt foto. CamScanner känner igen hörnen på dokumentet och gör det till en tvådimensionell bild. Appen minskar också automatiskt filstorleken så att du kan skanna e-post som en PDF-fil direkt. Naturligtvis kan du också välja att behålla originalkvaliteten och spara filen som en bild. Den fria versionen placerar en liten vattenstämpel i din fil, den betalda versionen (från 1,99 euro) har inte detta.

2 Google Drive

Du får 15 gigabyte gratis lagringsutrymme från Google och du kan använda detta perfekt för att lagra dina dokument i molnet. Öppna textdokument, kalkylark och presentationer och ladda ner valfritt app för att redigera dessa filer. Du kan enkelt dela filer eller spara dem offline när du inte har en internetanslutning. Om du behöver mer utrymme än 15 gigabyte, gå till en Google One-prenumeration (från 1,99 euro per månad). Med Google One-appen får du också omedelbart en översikt över hur mycket av din lagringsinformation du redan har använt.

3 Moneon

Om du alltid har en månad kvar i slutet av din lön, är det dags för en budgetapp. Moneon är en av de bästa, du skapar budgetar så att du alltid har en överblick över hur mycket pengar du fortfarande kan spendera på den cappuccinoen på vägen, till exempel. Att ange transaktioner är väldigt enkelt och du kan lägga till taggar och kategorier i en transaktion. I slutet av månaden är det möjligt att se en detaljerad rapport om dina inkomster och kostnader. Med ett betalt abonnemang hanterar du också budgetar tillsammans med din partner.

Föra!

Inga fler skrivmeddelanden på en analog lista. Med Bring! du gör allt detta på din Android-enhet. Ange vilka meddelanden som ska levereras och du kommer omedelbart se dem som en sida i appen. När du har köpt en vara i snabbköpet, tryck på den så försvinner den från din lista. Praktiskt är att du enkelt kan dela listor med din partner, så att ni båda är exakt medvetna om vilka meddelanden som fortfarande behöver köpas.

5 Relaxio

Relaxio-appen är användbar om du vill arbeta tyst medan kollegor som pratar eller gråter barn sitter i ditt rum. Sätt på dina öronproppar och välj ett av de lugnande ljuden. Du skapar en kombination av ljud själv. Vad sägs om 30% lägereld, 50% vindljud och 20% prasslande löv till exempel? Du kan också spara dina favoritkombinationer som en mall för när du inte vill bli störd nästa gång. Appen kan också hjälpa dig att somna.

6 Nova Launcher

Vill du ha fler konfigurationsalternativ än ditt system erbjuder dig? Installera sedan Nova Launcher, en av de mest kompletta lanseringarna för Android. Bestäm själv vilka appar som ska finnas i vilka mappar, hur dessa mappar ska se ut och hur de ska kallas. Fäst widgets till dockan, skapa flera dockor på en enhet eller välj bakgrunder för alla typer av designelement, praktiskt taget allt kan ändras med Nova Launcher. Du hittar också tusentals appikoner för att ge din Android-enhet (er) ett enhetligt utseende.

7 Tapet

Tapet är platsen för visuella förändringar i ditt Android-system. Appen genererar bakgrunder som du sedan kan anpassa efter dina egna önskemål. Du ändrar bakgrunden genom att svepa åt vänster, höger, upp eller ner. När du är nöjd med ditt konstverk, spara det i ditt fotogalleri med en upplösning på 2280 x 2280 pixlar. Du kan också köpa premiummönster från appen för 3,29 euro. Med detta köp kan du också ställa in bakgrunder som levande tapeter för din låsskärm.

8 Cx File Explorer

Standardfilhanteraren på din Android-smartphone fungerar bra, men det är inte lika mycket ett kraftverk som Cx File Explorer. Du kan se alla dina lokala filer plus dokument från molntjänster som Drive, Dropbox och OneDrive med en överblick. Dessutom visar Cx File Explorer på ett mycket tydligt sätt hur mycket lagring du har kvar och vilken typ av filer som tar mest utrymme på din enhet. Extremt stora filer anges separat för enkel borttagning. Dessutom kräver Cx File Explorer inte mycket av din enhet och tar nästan inget utrymme.

9 ProtonMail - Krypterad e-post

Naturligtvis vill Google att du använder din Gmail-adress för e-postkommunikation, men det är känt att företaget kan läsa dina e-postmeddelanden för reklamändamål. Om du vill ha riktigt säker e-post på din Android-enhet installerar du appen ProtonMail. Du får ett gratis konto med 500 megabyte utrymme eller en betald e-postadress för 4 euro per månad. Appar finns för Android, iOS och på din dator kan du läsa och skicka dina mejl via din webbläsare. Alla e-postmeddelanden lagras krypterade på ProtonMail-servrarna i Schweiz, så ingen har tillgång till dina meddelanden.

10 Automatisera

Med den här appen kan du automatisera alla typer av processer och uppgifter på din Android-telefon. Du kan till exempel ställa in din WiFi så att den slås på automatiskt så snart du är hemma. Så snart du lämnar huset stängs WiFi av för att undvika onödig belastning på batteriet. Du skapar alla automatiserade processer via ett tydligt flödesschema och i appen hittar du många byggstenar som du kan använda för dina processer. Automate är en oumbärlig app om du verkligen vill kunna styra allt i ditt Android-system.

16 VLC för Android

Om ditt Android-system inte kan spela upp en viss videofil är det dags för VLC för Android. Den mobila versionen av det populära programmet VLC äter verkligen allt. Inte bara kan du öppna videofiler med appen, VLC öppnar också komprimerade och okomprimerade ljudfiler som flac, ogg och m4a med lätthet. Med VLC har du också ett mediebibliotek till ditt förfogande och appen stöder flerkanaligt ljud och undertexter. Appen har också filter och en equalizer ombord.

17 Adobe Photoshop Express

Adobe har massor av fotoredigeringsappar i Google Play Butik, men den här är överlägset den mest kända. Skapa collage från foton eller rotera, vänd och vänd dina bilder. För selfies har appen inbyggda funktioner för att retuschera fläckar och ta bort röda ögon. Naturligtvis hittar du också filter i appen: Adobe har valt cirka åttio av dessa åt dig. Photoshop Express är full av funktioner och det säkerställer att du förmodligen inte behöver en annan fotoapp på din Android-enhet längre.

18 TuneIn

Om du gillar att lyssna på radio på din smartphone är det smart att installera TuneIn-appen. Appen har nyligen designats om och radiofunktionerna är lite dolda, men med appen har du tillgång till hundratals internetradiostationer, inklusive alla nederländska kanaler. Men även om du vill lyssna på Radio Bryssel, BBC Radio 4 eller WDR då och då, så är det inget problem. Du kan spara favoritkanaler och strömmarna är nästan alltid uppdaterade.

19 Canva

Inget mer krångel med Paint för att göra ett födelsedagskort eller inbjudan. Installera Canva-appen för att skapa professionella flygblad, banners eller affischer. Appen har många mallar för sociala medier, så du kan snabbt skapa ett trevligt inlägg med ett coolt teckensnitt utan att ha någon designupplevelse. Canva kan också hanteras från din webbläsare som en online-skrivbordsversion, och du kan dela design med andra eller arbeta i team för specifika projekt. Naturligtvis kan du omedelbart dela ditt konstverk på Facebook eller Instagram.

20 droppar

Att lära sig ett språk är en intensiv och långvarig process. Det finns många appar i Play Butik som du kan lära dig ett språk med, men Drops tar ett lite annat tillvägagångssätt. Appen är utformad som ett spel och du måste länka bilder till uttalanden och ord. Appen fortsätter att blanda allt och efter några upprepningar är det nya ord i ditt huvud. Du får bara fem minuter för det här. Trevligt, för det är inget problem att lära sig några ord. Du måste kunna tala engelska, eftersom alla språk erbjuds från engelska.

21 Opera Mini

Opera Mini är en smart liten webbläsare för din Android-smartphone. I appen kan du se hur mycket data du redan har använt och du kan välja att blockera nedladdning av stora filer om du inte är ansluten till ett WiFi-nätverk. Naturligtvis kan du surfa privat och du har tillgång till flikar. Dessutom behöver du inte nödvändigtvis söka med Googles sökmotor, du kan lägga till webbplatser på din startskärm med en knapptryckning och Opera Mini har en adblockerare ombord. Allt som allt är Opera Mini en av de mest användbara webbläsarna för din Android-enhet.

22 1.1.1.1

Varje gång du ansluter till internet ansluter du till en DNS-server. Detta är till exempel servern till din internetleverantör, som vidarebefordrar din begäran till sidan du vill besöka. Din leverantör kan hålla koll på din trafik, om du vill surfa anonymt är det bekvämare att installera appen 1.1.1.1. Den här appen installerar en VPN-profil och låter dig komma åt internet via Cloudflares DNS-server. Företaget säger att det inte innehåller några loggfiler, installationen är super enkel och webbplatser laddas snabbt.

23 WiFiman

Med WiFiman vet du alltid hur snabbt ditt WiFi-nätverk verkligen är. Du kan se vad som är uppladdnings- och nedladdningshastigheter för ditt nätverk och kan spara resultaten för senare. Om du vill dela resultaten är det naturligtvis inget problem. Appen låter dig också få mer information om nätverk som din enhet upptäcker. Bluetooth LE-enheter listas också. WiFiman ser fantastiskt tydligt ut, är gratis att använda och innehåller inga annonser.

24 Goose VPN

Ibland är det användbart att använda en VPN-server om du vill titta på en viss fotbollsmatch eller när en serie eller film inte kan hittas i den nederländska Netflix-databasen. Goose VPN är en betald VPN-tjänst av holländskt ursprung och har många olika servrar hemma och utomlands. Du har redan ett abonnemang från 2,99 euro per månad. För detta kan du se 50 gigabyte via Goose-servrarna. Företaget har en 100-procentig icke-loggpolicy, vilket innebär att det inte håller reda på vilka webbplatser du besöker.

25 DuckDuckGo-webbläsare

Att söka med Google är användbart, men vet att Google lagrar och håller koll på allt om dig. DuckDuckGo är en sökmotor som inte vill veta någonting om dig och fortfarande levererar bra sökresultat. Appen är en fullständig webbläsare och ser också till att ingen reklam visas och att du ständigt är privat på internet. Om du vill besöka en webbplats visar appen också ett betyg från A till F. På så sätt vet du om webbplatsen du vill besöka är säker.