Så här loggar du ut från Gmail på distans

Om du använder Gmail på flera datorer eller mobila enheter är det klokt att logga ut varje gång. Speciellt om du inte är inloggad på din egen dator. Ibland kommer det emellertid att hända att du glömmer att logga ut. Det är inget problem: i den här artikeln förklarar vi hur du loggar ut från Gmail på distans.

Farlig

Du kanske tänker när jag läser ovanstående, ja, jag har inget att dölja. Även om så är fallet kan det vara katastrofalt att vara inloggad någon annanstans. Ofta är konton länkade till varandra och du kan till exempel begära ditt iTunes-lösenord via din Gmail och så vidare. Förresten behöver det inte bara vara slarvigt, det kan också mycket väl vara att någon annan har fått tillgång till ditt konto. Det är också mycket lätt att kontrollera med den här metoden.

Kontrollera och logga ut

Det låter lite ologiskt, men för att logga ut från Gmail måste du logga in först. När du är inloggad, rulla hela vägen ner tills du ser alternativet Senaste kontoaktivitet längst ner till höger , med alternativet Detaljer nedan . Klicka på den för att öppna en popup med en översikt över alla sessioner som nyligen har startats.

I den översikten ser du inte bara tiden och platsen du loggade in från, utan också IP-adressen, så att du kan ta reda på vem som är inloggad på ditt konto, om du inte är det. Du kan också se vilka appar som har åtkomst till ditt konto (till exempel om du använder appar för att hålla din inkorg ren). Klicka nu på Logga ut alla andra sessioner . Du loggas sedan ut automatiskt från alla sessioner, förutom den session du är i just nu. Har ditt konto öppnats av någon som inte har tillstånd att göra det? Byt sedan omedelbart ditt lösenord.

Andra Google-tjänster

Men många har länge slutat använda Google bara för e-post. Google Maps, Music, Drive och Android-smartphones eller surfplattor, Google finns överallt. Praktiskt, men också farligt om du inte är uppmärksam. Även om du verkligen behöver ditt lösenord om du vill ändra viktiga saker kan skadliga parter göra mycket skada om du till exempel glömmer att logga ut från en offentlig dator.

Finns det en smartphone som du inte känner till? Radera sedan!

Lyckligtvis kan du hantera alla dina Google-tjänster i en praktisk översikt. För att göra detta, logga in på Google, klicka på din profilbild längst upp till höger och gå till Mitt konto . Under rubriken Logg och säkerhet i enhetsaktivitet och aviseringar . Om du nu klickar på Kontrollera enheter till höger ser du en översikt över alla enheter som för närvarande använder ditt Google-konto. Känner du inte igen någon av enheterna? Tryck sedan på Ta bort bredvid Åtkomst till detta konto så loggas du ut automatiskt.