Windows 10 ser inte andra skärmen? Prova detta

Windows 10 kanske inte ser din andra bildskärm. Det är naturligtvis väldigt irriterande, men lyckligtvis finns det flera lösningar för detta.

I allmänhet finns det ett antal allmänna steg först som du kan gå igenom när Windows 10 inte känner igen hårdvara. Detta gäller även din andra bildskärm. Tänk på att starta om systemet, kontrollera inställningarna på själva monitorn, kontrollera om kabeln är ordentligt ansluten (och på annat sätt prova en annan kabel) och kontrollera om monitorn fungerar på en annan dator eller bärbar dator. Det finns ett antal uppenbara saker, men tänk om allt detta inte fungerar?

Åtgärda Windows 10-skärmproblem via Inställningar

Du kanske kan lösa problemet via Inställningar. För att göra detta, gå till Inställningar / System / Display . Högst upp står det Ändra layout på dina skärmar. Längst ner till höger på bilden finns detekteringsknappen . Tryck på detta och följ sedan stegen på skärmen. Gick du igenom stegen? Då ska allt fungera och du kan fortsätta justera monitorn.

Åtgärda problem med bildskärmar i Windows 10 via Enhetshanteraren

Om ovanstående inte hjälper kan du gå lite djupare och eventuellt åtgärda problemen genom Enhetshanteraren. För att göra detta, öppna Start och skriv in ordet Enhetshanteraren . Öppna alternativet från menyn och dubbelklicka på Display-adaptrar i det nya fönstret. Högerklicka på adaptern du vill uppdatera (ibland har du en, ibland har du två: uppdatering men allt).

Välj alternativet Uppdatera drivrutiner och Sök sedan automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara . Om Windows 10 nu hittar en uppdatering laddas den ned och installeras automatiskt. När denna process är över måste du starta om datorn.

Att installera om en drivrutin kan också hjälpa. För att göra detta, följ stegen ovan tills du högerklickar på drivrutinen för din skärmadapter. Välj nu alternativet Ta bort enhet .

Det kommer nu att visas ett popup-fönster där du måste markera Ta bort drivrutinerna för den här enheten. Bekräfta ditt val, starta om datorn och gå till Enhetshanteraren igen.

Högerklicka nu på datorns namn och välj alternativet Sök efter maskinvaruändringar . Följ nu stegen på skärmen så att Windows 10 kan installera om rätt drivrutiner för dig.

Om datorn misslyckas, inga problem. Om du klickar igen på en skärmdrivrutin med höger musknapp och klickar på alternativen Drivrutin / Återställningsdrivrutin under Egenskaper får du tillbaka din gamla drivrutin igen.