På så sätt kan andra inte längre använda din Chromecast

När du använder Chromecast för att casta något ser alla som är anslutna till samma WiFi-nätverk en avisering med uppspelningsknappar. Dessa knappar är tillgängliga för alla, vilket inte alltid är önskvärt. När vänner till exempel kommer över kan de ta kontroll över dina media på ett felaktigt sätt. Det vill du inte. Lyckligtvis kan du göra något åt ​​det.

Chromecast strömmar många olika tjänster, som Netflix och YouTube. Eftersom din smartphone också fungerar som en fjärrkontroll direkt, och inte alla tjänster är lika stabila när det gäller drift, har Google beslutat att behålla kontrollknapparna på skärmen medan du castar.

Denna ändring gjordes via Play Services, så det kräver ingen systemuppdatering för att lägga till funktionen till Android.

Så här fungerar aviseringarna

Meddelanden som ständigt visas på skärmen är inte bara irriterande, de är också synliga för andra användare som är anslutna till ditt Wi-Fi-nätverk. På så sätt kan alla i samma nätverk se vem som castar.

Via detta meddelande är det också möjligt för andra att pausa eller avsluta din roll. Kontrollerna är dock begränsade, så det är bara möjligt att spela, pausa, avsluta och snabbspola framåt och bakåt. I sig är det användbart att du kan styra casten med en annan ansluten enhet, om den enhet som casten startade förlorar anslutningen.

Stäng av notifikationer

För att stänga av Chromecast-aviseringar laddar du Google Home-appen på din smartphone eller surfplatta och öppnar Enheter- menyn längst upp till höger på skärmen . Öppna kortet på Chromecast som du inte längre vill ta emot meddelanden från och klicka på ikonen med de tre punkterna för att gå till inställningarna. Titta under enhetsinformation och avmarkera alternativet låter andra hantera gjutna media .

Du kan dock också omedelbart trycka på aviseringen och sedan på inställningsikonen för att komma till inställningsmenyn i Google Home-appen.

Mer användbara tips

Har du precis köpt en Chromecast och är du ännu inte bekant med de möjligheter som enheten erbjuder? Sedan har vi samlat in nödvändiga tips och information för dig i den här artikeln. Vi förklarar hur man castar media, vilka versioner av Chromecast och hur man ger andra tillgång till Googles streaming-gadget.