Så här ställer du in en delad skärm på din Android

Ibland vill du göra mer än två saker på din telefon samtidigt, så det är användbart att veta att Android-enheter har delat skärmsläge, vilket gör att du kan använda två appar samtidigt. Den delade skärmen är ett praktiskt alternativ för att få ut det mesta av din Android-telefon, men det kan vara lite knepigt att aktivera läget om du inte har gjort det tidigare. En kort förklaring.

Först och främst är det bra att inse att inte alla appar stöder multitasking, inklusive Netflix, kameraappen och vissa spel som Candy Crush. Eftersom alla tillverkare använder en annan Android-hud kan funktionen variera beroende på varumärket för smarttelefoner.

Vilka appar stöder delad skärm?

För att ta reda på vilka appar du kan använda i delat skärmläge, tryck på multitask-ikonen längst ner till vänster på skärmen. Då ser du en översikt över dina nyligen öppnade appar. Förutom titeln på applikationen högst upp hittar du två rektanglar under varandra eller ikonen för delad skärm. Detta innebär att respektive applikation stöder delat skärmläge. Om de två rektanglarna inte kan hittas är det inte möjligt att multitaska med den här appen.

Ställ in delad skärm

När du har hittat en app som låter dig multitaska, svep till den, tryck och håll ned delad skärmikon högst upp. Välj sedan den andra appen på samma sätt.

Du kommer då att se de två apparna ovanför eller under varandra. Om du vill att en skärm ska vara större än den andra kan du flytta stapeln i mitten.

Stäng av ändå igen?

Om du inte gillar delat skärmläge eller vill stänga av det igen kan du göra det mycket enkelt genom att dra det svarta fältet i mitten av de två apparna upp eller ner. Appen du vill behålla kommer att förbli på din skärm. Du kan också trycka på hemknappen för att minimera apparna. Svep sedan till aviseringsskärmen för att lämna multitask-skärmen.