Förhindra att Shockwave Flash kraschar i Google Chrome

Om du använder Google Chrome kanske du är van vid att Shockwave Flash-plugin-programmet nu kraschar. Här visar vi dig hur du åtgärdar problemet.

Till skillnad från andra webbläsare har Google Chrome en egen version av Adobe Flash Player inbyggd. Om du också använder en annan webbläsare som kräver en nedladdad version av Adobe Flash Player, finns det ofta en konflikt mellan de två versionerna av programvaran.

För att kontrollera konfigurationen av Google Chrome, skriv about: plugins i adressfältet och tryck på Enter . Du får sedan en sida med information om alla plugins som för närvarande är konfigurerade i Google Chrome.

Leta efter poster i listan, till exempel Adobe Flash Player eller Shockwave Flash. Om du ser två eller fler betyder det att mer än en Flash-plugin är installerad.

Längst upp till höger på plugin sidan är en Details länk . Klicka på den för att få mer information om varje tillägg.

Filnamnet på varje plugin listas bredvid Plats . Om du tittar noga kan du se att en lagras under [Din användarmapp] AppData \ Local \ Google \ Chrome . Detta är Chromes integrerade plugin-program. Den andra börjar med C: \ Windows \ ... . Sökvägen kan variera beroende på din version av Windows. Om du till exempel använder Windows 8 är sökvägen för det integrerade tillägget ungefär som C: \ Program Files (x86) \ Google \ Chrome \ Application \ 36.0.1985.125 \ PepperFlash \ pepflashplayer.dll (versionsnumret kan vara annorlunda).

Om båda filerna har en inaktiverad länk är de båda aktiva, och det är förmodligen orsaken till att din webbläsare kraschar.

Du kan nu välja vilken spelare du vill behålla genom att klicka på Inaktivera bredvid de andra . Chrome kommer nu att använda den version som är aktiverad på din dator.

Om du bestämmer dig för att använda det installerbara plug-in istället för den integrerade är det bäst att ladda ner och installera den senaste versionen. Klicka här för den senaste versionen av Adobe Flash Player.

Om din webbläsare fortsätter att krascha, gå tillbaka till plugins om: och välj den andra Flash Player.