Recension: De bästa smartphonesna 2018

I år testade vi smartphones på monteringsbandet på redaktionen. Vi såg inte bara vanliga smarttelefonmärken passera förbi på redaktionen, utan också fler och fler kinesiska smartphones. Köpa en smartphone? Dags för en återblick. Vilka är de bästa smartphonesna 2018?

En smartphone kan bedömas på många punkter. Du har kameran, programvaran, prestanda, skärm, support, batteritid, tillgängliga anslutningar, byggkvalitet och naturligtvis: får du lite pengar för pengarna? Många av årets bästa smartphones får inte de högsta poängen i dessa recensioner, främst på grund av priset. Det har skjutit i höjden de senaste åren. Förra året var iPhone X den första smarttelefonen över tusen euro. Andra smarttelefontillverkare följde ivrigt Apples exempel. Listan är därför sammanställd från enheter som i efterhand har gjort mest intryck, oavsett pris.

iPhone XS

Den bästa smarttelefonen är omedelbart den enda smarttelefonen som vi inte rekommenderar helhjärtat. Inte på grund av det ostliknande namnet (tio S, inget extra litet) utan på grund av priset. Det kan inte motiveras på något sätt. Om du kan förbise prislappen, kanske på grund av ett företags momsavdrag eller ett lotteri vunnit, är iPhone XS den bästa smarttelefonen du kan få. Kameran konkurrerar med Samsung och Huawei, skärmen är fantastisk, byggkvaliteten är imponerande, prestandan oöverträffad och Apple garanterar långt stöd för iOS-operativsystemet. Den enda punkten som de andra Android-smarttelefontillverkarna fortfarande vägrar att kopiera.

Galaxy S9 +

Samsung är nu den enda tillverkaren som inte slaviskt följer Apple. Galen hur det kan gå. Inga skärmskårningar, bara en anslutning för dina hörlurar och en unik design med böjda skärmkanter. AMOLED-skärmen är vacker, kameran kom bäst ut i kameratestet och prestandan är som du förväntar dig från Samsung Galaxy S9 +. Endast Samsung gör ett stort misstag med Bixby, Samsungs röstassistent. Detta är en olägenhet. När Samsung gör denna assistent omkopplingsbar med Galaxy S10, kan Samsung återigen utses till producent av årets smartphone.

OnePlus 6

De som letar efter det bästa en smartphone kan erbjuda kan få jämförbar kvalitet till halva priset på en iPhone. OnePlus 6 är bra i alla områden och överträffar till och med andra tillverkare med sitt Android skin Oxygen OS och motsvarande Android-stöd. Om du letar efter en ny, bra smartphone finns det många bra erbjudanden för OnePlus 6. Det beror på att dess efterträdare redan är ute: OnePlus 6T. En enhet som förresten inte imponerade mycket på oss.

Galaxy Note 9

Samsung är den enda tillverkaren som visas två gånger i den här listan. Samsung har helt återupplivat Galaxy Note-linjen. Förra årets not 8 var inte särskilt imponerande, eftersom Samsung inte vågade ta några risker. Med Samsung Galaxy Note 9 har Samsung gjort sitt yttersta igen, med en extremt kraftfull smartphone med ett stort batteri. Lägg till detta att pennan har fått fler funktioner och smarttelefonen kan anslutas till en bildskärm för att göra den till en fullfjädrad dator och du kommer till slutsatsen att Not 9 är det bästa som Samsung har att erbjuda. Och det bästa är mycket imponerande.

Nokia 7 Plus

En bra smartphone, en acceptabel prislapp och lång support. Det finns faktiskt inga argument för att inte välja Nokia 7 Plus. Speciellt eftersom smarttelefonen körs på Android One har du en ren Android-version med lång support. Endast Apple kan matcha det, men det företaget kan inte matcha det gynnsamma priset på Nokia 7 Plus. Under tiden kan du köpa smarttelefonen till ett pris mellan 250 och 300 euro.

Xiaomi Pocophone F1

Den enda nackdelen med Xiaomi Pocophone F1 är att det ibland tar ett tag att hitta en webbutik som erbjuder smarttelefonen. Xiaomi säljer inte själva smarttelefonen i Nederländerna, så det görs via tredje part och grå import. Men låt inte det stoppa dig! Pocophone F1 påminner om OnePlus One för några år sedan: specifikationer för en smartphone i det dyraste segmentet, men en prislapp på cirka 300 euro. Detta gör Pocophone F1 till den bästa budgetsmartphonen du kan hitta just nu.

Motorola Moto G6 Plus

Få människor verkar tänka på Motorola när du letar efter en utmärkt ny smartphone. Kanske är smarttelefonen också för bra för sitt pris. Moto G6 Plus ser ut som en smartphone som är tre gånger så dyr, och är också utrustad med fin programvara, en bra skärm och en dubbel kamera. Under Black Friday var Motorola-smarttelefonen till och med tillgänglig för cirka 200 euro.

Huawei Mate 20 Pro

Det enda tvivel från denna lista. Huawei har gjort ett stort intryck i år med P20 Pro och Mate 20 Pro på grund av de fantastiska skärmpanelerna, prestanda och särskilt den tredubbla kameran på baksidan. Mate 20 Pro gör mycket bra på viktiga punkter. Endast EMUI-programvaran borde helt enkelt vara mycket bättre, förhoppningsvis kommer Huawei att kunna åtgärda detta med en uppdatering.