Behöver du en kompass? Så här gör du det i Apple Maps och Google Maps

Att söka med Google eller Apple Maps är mycket användbart, men med kompassens dolda funktion är det bara lättare att hitta rätt plats. Du ställer in din kompass och ser omedelbart om du också går i rätt riktning. Att ta fel vändning kommer inte att ske snart.

Som Android-användare har du bara tillgång till Google Maps, iOS-användare kan använda både Google Maps och Apple Maps. Dessa appar är inte tillgängliga för Windows Phone, men du kan gå till Här kartor för en liknande kompassfunktion.

Apple Maps

När du startar Apple Maps ser du en pil längst ner till vänster på skärmen. När du klickar på det här ser du platsen där du är. Om du trycker på detta igen visas en kompass längst upp till höger på skärmen. Ett blått synfält visas också på den sida där din iPhone pekas. Om du håller iPhone rakt framför dig kan du se vilken väg du går och ta en fel sväng är nästan omöjligt.

Det blå synfältet anger exakt vilken väg du går.

Google kartor

Kompassfunktionen i Google Maps fungerar på samma sätt för både Android-smartphones och iPhones. När du öppnar den här appen måste du ha GPS på din smartphone för att låta Google bestämma din plats. Om detta lyckas, tryck på piltangenten längst ned till höger på skärmen. Detta blir till en minikompass och skärmen zoomar in på kartan. Du kommer att se en pil visas vid den blå pricken i den riktning du går. När du vänder roterar bilden också. Du vet exakt vilken väg du går.

Google Maps zoomar in och roterar bilden med dig.